Log ind med en adgangsnøgle

Hop til et afsnit

Hvad er en adgangsnøgle?  •  Hvorfor bør jeg bruge en adgangsnøgle på TikTok?  •  Hvordan fungerer adgangsnøgler?  •  Sådan opsætter du en adgangsnøgle på TikTok  •  Sådan logger du ind med en adgangsnøgle på en anden enhed  •  Sådan sletter eller deaktiverer du adgangsnøgler

Hvad er en adgangsnøgle?

En adgangsnøgle er en kryptografisk nøgle, der er lagret på din mobilenhed, og som kan bruges til at logge ind på din TikTok-konto uden at skulle huske en adgangskode. Læs mere om adgangsnøgler på Android og Apple. For at bruge en adgangsnøgle på TikTok skal du opfylde følgende krav:

Android
•  Har en enhed med Android 9.0 eller nyere.
•  Hav skærmlås aktiveret på din enhed.

Apple
•  Har en enhed med iOS 16, iPadOS 16, macOS Ventura, tvOS 16 eller nyere.
•  iCloud-nøglering skal være aktiveret i din Apple-enheds indstillinger. Besøg Apple-support for yderligere oplysninger.
•  Totrinsgodkendelse skal være aktiveret for dit Apple ID. Besøg Apple-support for yderligere oplysninger.

Hvorfor bør jeg bruge en adgangsnøgle på TikTok?

Adgangsnøgler kan give en mere sikker og forenklet login-metode end traditionelle adgangskoder, fordi de udnytter de sikkerhedsfunktioner, der allerede er tilladt på din enhed, såsom Face ID (Apple), Passcode (Apple), Touch Unlock (Android) og PIN (Android). TikTok har ikke adgang til disse biometriske data og får udelukkende besked, hvis godkendelsen er accepteret.

For yderligere oplysninger om Face ID og Touch ID, besøg Apple Support. For yderligere oplysninger om Android Face eller Touch Unlock og PIN-koder, besøg Android Help.

Hvordan fungerer adgangsnøgler?

En adgangsnøgle består af et nøglepar, som omfatter en offentlig nøgle, der er knyttet til den hjemmeside eller app, du bruger, og en anden nøgle, som opbevares privat og sikkert i din personlige iCloud-nøglering, Google Password Manager eller en anden adgangskodeadministrator, der understøtter adgangsnøgler, som f.eks. 1Password. Dette gør det muligt for dig at logge ind på din TikTok-konto med adgangsnøgle fra enhver enhed, der også er logget ind på dit Apple-id eller din Google-konto.

Når du logger ind med din adgangsnøgle, vil din enhed godkende din identitet med dit ansigt, fingeraftryk eller adgangskode for at indlede sammenligningen mellem den private nøgle, der er gemt på din enhed, og den offentlige nøgle, der er gemt hos TikTok. Vi har ikke adgang til dine biometriske data eller private pasnøgler, og vi får udelukkende besked, hvis godkendelsen er accepteret.

Sådan opsætter du en adgangsnøgle på TikTok

For at opsætte en adgangsnøgle på din TikTok-konto:
1. I TikTok-appen skal du trykke på
Profil nederst.
2. Tryk på knappen ☰ Menu øverst.
3. Tryk på
Indstillinger og privatliv.
4. Tryk på
Konto.
5. Tryk på Adgangsnøgle, tryk derefter på Opsætning på den næste skærm, og følg instruktionerne. Hvis du opretter en adgangskode via Google Adgangskodeadministrator, vil du blive omdirigeret til denne skærm for at fuldføre opsætningen.

Næste gang du logger ind, bliver du bedt om at logge ind med din gemte adgangsnøgle.

Sådan logger du ind med en adgangsnøgle på en anden enhed

Når du har oprettet adgangsnøgler, kan du logge ind på din TikTok-konto på en anden Apple- eller Android-enhed via indstillingerne for anden enhed eller login på login-skærmen. Når du logger ind, bliver du bedt om at scanne QR-koden med din enhed. Du kan også bruge AirDrop til at dele adgangsnøglen med en anden enhed, hvis du bruger en Apple-enhed.

Sådan sletter eller deaktiverer du adgangsnøgler

Du kan slette en adgangsnøgle, du har oprettet til at logge ind på TikTok, i dine enhedsindstillinger. Når du fjerner adgangsnøglen, vil du ikke længere have mulighed for at bruge en adgangsnøgle, næste gang du logger ind på TikTok, medmindre du opretter en ny adgangsnøgle.

Du kan også deaktivere en adgangsnøgle fra din iCloud-nøglering eller Google Password Manager i din enheds indstillinger. Dette sletter ikke din adgangsnøgle, men du vil ikke længere være i stand til at bruge din adgangsnøgle eller andre oplysninger, der er synkroniseret med din iCloud- eller Google-konto, til at logge ind på TikTok eller andre apps på din enhed. Hvis du brugte en adgangsnøgle fra en anden adgangskodeadministrator som f.eks. 1Password, kan den fjernes fra nøglens indstillinger.

Besøg Apple-support for at få mere at vide om at fjerne en adgangskode fra din iPhone og Mac.