Ankemulighed vedrørende mindreårige på TikTok

Hop til et afsnit

Hvad sker der, når din konto er blevet udelukket?  •  Sådan anker du din TikTok-udelukkelse  •  Sådan bruger vi de oplysninger, du sender til TikTok, hvis du anker  •  Sådan opbevarer vi dine oplysninger, hvis du anker  •  Sådan deler vi dine oplysninger, hvis du anker  •  Sådan får du en kopi af dine data, hvis din konto er udelukket, fordi du er mindreårig  •  Oplysninger til forældre, værger og andre betroede voksne  •  Derfor er det vigtigt, at din teenager oplyser sin rigtige fødselsdato  •  Sådan kan du støtte din teenager  •  Sådan bruger vi dine oplysninger, hvis du hjælper din teenager med at anke  •  Hvad er dine rettigheder i forhold til dine personlige data?  •  Sådan kontakter du os med spørgsmål om privatliv

TikTok kan udelukke din konto, hvis vi mener, at du er under 13 år gammel (eller 14 i Indonesien, Quebec og Sydkorea). Hvis du mener, at vi har begået en fejl, kan du indsende en anke.

Hvad sker der, når din TikTok-konto er blevet udelukket

Fra den dato, hvor din konto bliver udelukket, fordi du er mindreårig, har du
113 dage til at indsende en anke og downloade dine data. Hvis din anke godkendes, ophæver vi udelukkelsen af din konto og sletter ikke dine data.

Hvis du ikke anker, eller hvis du ikke får medhold i din anke, sletter vi din konto på
dag 120 og begynder at slette alle dine data.For amerikanske brugere har du 23 dage til at indsende en anke og downloade dine data.

Hvis du ikke anker, eller hvis du ikke får medhold i din anke, sletter vi din konto på
dag 30 og begynder at slette alle dine data.

Sådan anker du din TikTok-udelukkelse

Hvis du er blevet udelukket fra TikTok, vil du modtage en pushnotifikation og en notifikation i appen, når du åbner appen næste gang, for at fortælle dig om denne kontoændring. Hvis du mener, at din konto er blevet udelukket på et forkert grundlag, kan du give os besked ved at indsende en anke. Alt efter din alder og placering skal du bekræfte din alder ved hjælp af en af følgende muligheder:

Selfie med ID:
For at anke med et selfie med ID, skal du oplyse følgende:
•  Et foto af dit offentligt udstedte ID
•  En selfie af dig, hvor du holder (a) det samme offentligt udstedte ID og (b) et stykke papir, hvor der tydeligt og læseligt står en unik kode, som vi sender dig under ankeprocessen.

Du kan tildække alle dele af dit ID, som du har en juridisk ret eller pligt til at dække.

Foto med forælder/værge (hvis du er mellem 13 og 17 år gammel):
For at anke ved brug af et foto med en forælder eller værge, skal du angive følgende:
•  Et foto, som viser dig og din forælder eller værge, som er over 25 år gammel. Hvis din forælder eller værge ikke er tilgængelig, kan du anmode en anden voksen, som du har tillid til, og som er over 25 år, f.eks. en bedsteforælder, lærer eller tante/onkel. Begge ansigter skal være tydelige og synlige.
•  Din forælder, værge eller anden voksen, som du har tillid til, skal kigge ind i kameraet og skal holde et stykke papir med følgende ting skrevet tydeligt og læseligt: (a) TikTok-aldersbevis, (b) din fødselsdato og (c) en unik kode, som vi sender dig i løbet af ankeprocessen.

Kredit ckort ggodkendelse (hvis du er 18 år eller derover):
For at anke via kreditkortgodkendelse skal du angive dine kreditkortoplysninger. Der opkræves et lille og midlertidigt gebyr for at godkende dit kreditkort. Du vil modtage en tilbagebetaling af eventuelle gebyrer.

Bemærk: Du skal angive din e-mailadresse for ovenstående muligheder så vi kan sende en e-mail til denne adresse, når din anke er afsluttet.

aldersbestemmelse af ansigtet (hvis du er 18 år eller derover):
For at anke ved hjælp af aldersbestemmelse af ansigtet, skal du sende en selfie. Når du har indsendt din selfie, vil vi sende den til vores tredjepartsudbyder til aldersbestemmelse. De vil bruge deres teknologi til at bestemme din alder baseret på ansigtstræk i din selfie. De vil herefter sende os din aldersbestemmelse og slette din selfie.

For at anke ved hjælp af aldersbestemmelse af ansigtet skal du angive følgende:
•  En selfie taget i realtid. Det er ikke muligt at uploade en eksisterende selfie fra dit fotoalbum.
•  En selfie med dit ansigt inden for rammen på skærmen. Fjern alle elementer, der giver skygger, som f.eks. hatte. Du må gerne beholde brillerne på.

Sådan indsender du en anke på TikTok:
1. Åbn notifikationen.
2. Tryk på
Anke for at starte ankeprocessen.
3. Følg den viste vejledning. Vi giver dig besked om resultatet.

Hvordan vi bruger de oplysninger, du sender til TikTok, hvis du anker

Hvis du indsender en anke angående mindreårighed, vil vi anmode dig om at give nogle oplysninger for at bekræfte din fødselsdato, så vi kan afgøre, om vi skal fjerne udelukkelsen af din konto, da vi har en begrundet interesse i at holde TikToks fællesskab sikkert og forhindre misbrug af vores tjenester, som beskrevet i vores Privatlivspolitik. Vi har brug for forskellige oplysninger alt efter, hvordan du har valgt at bekræfte din fødselsdato.

Husk:
•  Hvis din anke bliver godkendt, opdaterer vi fødselsdatoen på din konto.
•  Hvis din anke ikke godkendes, kan vi opdatere din fødselsdato afhængigt af de oplysninger, du indsender. Din fødselsdato er ikke synlig for andre på TikTok.
•  Vi bruger kun de oplysninger, du indsender, til at bekræfte din alder og til at underrette dig om vores beslutning. Hvis du f.eks. beslutter dig for at indsende fotos, vil vi ikke vise dem på din TikTok-profil eller andre steder på TikTok.

Sådan opbevarer vi dine oplysninger, hvis du anker

Så snart ankeprocessen er afsluttet, påbegynder vi processen med at slette de oplysninger, du har indsendt, herunder eventuelle selfies, fotos af dit ID og din e-mailadresse (som du har oplyst, så vi kan informere dig om resultatet af anken).

Hvis din anke ikke bliver godkendt:
•  Vi sletter din konto på
dag 120 (eller dag 30 i USA) og begynder at slette alle dine andre data.
•  Du har
113 dage (eller 23 dage i USA) fra den dato, hvor din konto bliver spærret, til at downloade dine data.Hvis din anke bliver godkendt:
•  Så længer du har en TikTok-konto, gemmer vi din fødselsdato, at du har anket, hvordan du har anket og resultatet.
•  Vi gemmer ikke en kopi af dit ID, hvis du har indsendt det, men vi gemmer oplysninger om kontrollen af ID-autentificering udført af vores tjenesteudbyder. F. eks. antallet af gange, dit ID blev kontrolleret, hvis din første anke ikke blev godkendt, og hvornår vores tjenesteudbyder sendte os autentificeringsresultatet.
•  Når du ikke længere har en TikTok-konto, bliver alle ovenstående data (sammen med resten af dine data) slettet.
•  Vi opretter en optegnelse, der giver os mulighed for at spore status og detaljer i din anke. Vi opbevarer denne registrering i 90 dage og sletter den derefter.

Sådan deler vi dine oplysninger, hvis du anker

Alt efter hvordan du har valgt at bekræfte din fødselsdato, deler vi de oplysninger, du indsender, med vores tjenesteudbydere, som hjælper os med at kontrollere, om dit ID er ægte, vurdere din alder ud fra din selfie eller lave en midlertidig kreditkortgodkendelse. Vi deler ikke disse oplysninger med nogen tredjepart uden for ankeprocessen.

Sådan får du en kopi af dine data, hvis din konto er udelukket, fordi du er mindreårig

Fra den dato, hvor din konto bliver udelukket, fordi du er mindreårig, har du
113 dage (eller 23 dage i USA) til at bruge vores værktøj Download dine data til at anmode om dine data (inklusive dine TikTok-videoer).

Sådan downloader du dine data:
1. I TikTok-appen skal du trykke på
Profil nederst.
2. Tryk på knappen Menu ☰ øverst.
3. Tryk på Indstillinger og privatliv.
4. Tryk på Konto, og tryk så på Download dine data.
5. Tryk på Anmod om data for at indsende en anmodning. Vi opretter en fil med dine data, som du kan downloade fra fanen Download dine data. Bemærk, at det kan tage op til 3 dage at udarbejde filen.

Sådan får du adgang til dine downloadede data:
1. I TikTok-appen skal du trykke på
Profil nederst.
2. Tryk på knappen Menu ☰ øverst.
3. Tryk på Indstillinger og privatliv.
4. Tryk på Konto, og tryk så på Download dine data.
5. Tryk på Download data øverst. Herfra kan du se status for din download. Når din fil er klar, vil den være tilgængelig til download i op til 4 dage.

Bemærk: Du vil ikke kunne bruge vores værktøj Download dine data efter dag 113 (eller dag 23 i USA). Læs mere om dine rettigheder i afsnittet Dine rettigheder og valg i vores privatlivspolitik.

Information til forældre, værger og andre betroede voksne

Hvis vi har mistanke om, at nogen, som er under 13 år (eller 14 år i Indonesien, Quebec og Sydkorea) bruger TikTok, udelukker vi deres konto, og de kan anke. Hvis du er en teenagers forælder, værge eller en anden voksen, som teenageren har tillid til, kan de bede dig om at hjælpe dem med at anke afgørelsen, hvis vi har spærret deres konto.

Hvorfor det er vigtigt, at din teenager oplyser sin rigtige fødselsdato

Din teenager skal være mindst 13 år (eller 14 år i Indonesien, Quebec og Sydkorea) for at bruge TikTok. Vi er engageret i at give dig en oplevelse, der er tilpasset din alder, så det er vigtigt, at din teenager oplyser sin rigtige fødselsdato. Vi tillader f.eks. ikke, at yngre personer på TikTok kan bruge visse funktioner. Personer på TikTok skal mindst være 16 år for at kunne sende eller modtage direkte beskeder og give andre lov til at downloade, Sammenføje, og lave Duet på deres videoer. Få mere at vide om indstillinger for privatliv og sikkerhed for teenagere.

Sådan kan du støtte din teenager

Vi anbefaler, at du læser vores Vejledning til værger for at få mere at vide om TikTok og de værktøjer og kontrolfunktioner, vi har udviklet for at beskytte vores fællesskab, samt generelle oplysninger om almindelige problemer i forbindelse med internetsikkerhed. Ved at gennemgå disse ressourcer sammen med din teenager kan du skabe en dialog om at være sikker på TikTok.

Sådan bruger vi dine oplysninger, hvis du hjælper din teenager med at anke

Hvis din teenager er berettiget til at anke sin udelukkelse, giver vi dem nogle muligheder for at bekræfte deres fødselsdato. I visse lande er en af mulighederne
Foto med forælder/værge, som kræver, at de skal uploade et billede af sig selv sammen med deres forælder, værge eller anden betroet voksen, der bekræfter deres fødselsdato.

Hvis din teenager beder dig om at medvirke på et foto for at anke et forbud:
•  Vi bruger kun billedet til at afgøre, om vi godkender eller ikke godkender din teenagers anke. Vi baserer os på vores legitime interesser og din teenagers interesser som vores retsgrundlag for at behandle billedet til dette formål. Mere specifikt baserer vi vores legitime interesse på at holde vores fællesskab sikkert og forebygge misbrug af vores tjenester, ved kun at fjerne udelukkelsen af din teenagers konto, hvis vedkommende bekræfter sin fødselsdato.
•  Vi vil ikke bruge det til andre formål, og vi vil ikke vise billedet nogen steder på TikTok.
•  Billedet vil blive gemt af en tredjepartsudbyder.•  Så snart ankeprocessen er afsluttet, starter vi sletningen af billedet.

Hvad er dine rettigheder vedrørende dine personlige oplysninger?

Hvis du bor i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde, Storbritannien eller Schweiz, og din teenager anker sin udelukkelse ved at indsende et billede af sig selv sammen med dig, vil dette billede indeholde dine personoplysninger, og TikTok Irland og TikTok UK vil være fælles kontrollanter for dette billede, som defineret i vores Privatlivspolitik.

For at sikre, at billedet nyder godt af et passende beskyttelsesniveau, når det overføres til vores tredjepartsudbyder, der opbevarer det, bruger vi standardkontraktklausuler, som er godkendt af Europa-Kommissionen i henhold til artikel 46 i GDPR. Du kan anmode om en kopi af disse standardkontraktklausuler via vores onlineformular.
Du har ret til at:
• Gøre indsigelse mod vores brug af dit foto og bede os om at begrænse vores brug af det.
• Bede os om at give dig adgang til billedet.• Bede os om at slette eller berigtige billedet.

For at udøve disse rettigheder kan du kontakte os via vores onlineformularDu har også ret til at anke til den irske databeskyttelseskommission, hvis du bor i EØS, og til din lokale tilsynsmyndighed.

Sådan kontakter du os vedrørende spørgsmål om privatliv

For at spørge os om vores Privatlivspolitik kan du kontakte os via vores onlineformular.Hvis du bor i EØS, Storbritannien eller Schweiz, kan du kontakte vores databeskyttelsesrådgiver via vores onlineformular.