Sådan anbefaler TikTok indhold

Hop til et afsnit

Sådan fungerer anbefalingssystemer  •  Sådan anbefaler TikTok indhold i dine feeds  •  Andre faktorer, der påvirker, hvordan TikTok anbefaler indhold  •  Sådan påvirker du, hvad du ser i dit feed

Sådan fungerer anbefalingssystemer

TikToks mission er at inspirere kreativitet og skabe glæde. Vi har en bred variation af indhold, og vi ønsker, at du skal opdage interessante og relevante videoer. Derfor bruger vi anbefalingssystemer til at give dig en personlig oplevelse. Disse systemer foreslår indhold baseret på dine præferencer som udtrykt gennem interaktioner på vores platform, såsom at følge en konto eller ved at like et opslag. Når du først melder dig til TikTok, kan vi opfordre dig til at vælge interessekategorier, såsom kæledyr eller rejser, som hjælper os med at sammensætte dine
Til dig- og LIVE-feeds. Hvis du ikke vælger nogen interessekategorier, starter vi med at tilbyde dig et feed af de seneste videoer, som er populære blandt andre på TikTok. Når du vælger dit første sæt af videoer, kigger anbefalingssystemet efter populære videoer, der passer til et bredt publikum og er påvirket af dit land og dine sprogindstillinger.

Når du tilmelder dig TikTok, vil vi også foreslå populære producenter, som du kan følge. Hvis du ikke vælger nogen følgere eller har nogen venner på TikTok, kan du muligvis ikke se indhold i din Venner-fane eller Følger-feeds. Hvis du vil finde mere indhold i dine faner Venner og Følger, kan du tilføje venner ved at synkronisere dine telefonkontakter og Facebook-venner. Du kan også følge de mennesker, der allerede følger dig. Når du begynder at interagere i appen virker de som signaler, der hjælper anbefalingssystemet med at forudse det indhold, du sandsynligvis vil være interesseret i, samt det indhold, du måske er mindre interesseret i og hellere vil springe disse signaler over. Dine interaktioner på TikTok kan påvirke, hvordan feeds rangerer og viser dig indhold.

Du kan se indhold gennem flere typer feeds, herunder:
•
Til dig: Til Dig-feedet viser en strøm af videoer kun til dig, så du kan finde indhold og producenter, du elsker. Få mere at vide om, hvorfor en bestemt video anbefales til dig, i vores Til Dig-artikel.
•
Følger: Følger-feedet viser indhold fra producenter, du følger. Hvert Følger-feed er unikt – selv når to brugere følger det samme sæt producenter, vil hvert feed rangere og vise indhold på en måde, der er skræddersyet til, hvordan du bruger TikTok.
•
Venner-fanen: Venner-fanen viser indhold fra følgere, som du følger tilbage (dine venner), konti, du følger, og andre anbefalede konti. Selv når to brugere følger det samme sæt producenter, vil deres Venner-fane rangere og vise indhold på en måde, der er skræddersyet til den enkelte bruger.
•
LIVE: LIVE-feedet viser en strøm af LIVE-videoer, der gør det muligt for dig at finde indhold og producenter, du elsker. Du kan se LIVE-videoer ved at vælge LIVE-knappen, eller du kan se anbefalede LIVE-videoer i dit Til Dig-feed.

Sådan anbefaler TikTok indhold i dine feeds

Vi anbefaler indhold baseret på en række faktorer for at forudsige, hvor relevant og interessant indhold kan være for en seer. Hvert anbefalingssystem udvælger videoer fra en stor samling af kvalificeret indhold og rangerer dem baseret på systemets forudsigelse af, hvor sandsynligt det er, at du vil være interesseret i hver video. Disse forudsigelser påvirkes også af interaktionen med andre mennesker på TikTok, der ser ud til at have lignende interesser. Hvis bruger A for eksempel kan lide videoerne 1, 2 og 3, og bruger B kan lide videoerne 1, 2, 3, 4 og 5, kan anbefalingssystemet forudsige, at bruger A også vil kunne lide videoerne 4 og 5. Det betyder, at alle feeds er unikke. Mens nogle måske ser de samme videoer, er dine Til Dig-, Følger-, Venner- og LIVE-feeds skræddersyet til dig.

Til Dig
Faktorer, der kan påvirke dit Til Dig-feed, omfatter:
•
Brugerinteraktioner: Videoer, du liker, deler eller kommenterer, videoer, du ser helt eller springer over, konti, du følger, og konti, der følger dig.
•
Videooplysninger: Billedtekster, lyde, hashtags, antal videovisninger og det land, hvor videoen blev offentliggjort.
•
Brugeroplysninger: Enheds- og kontoindstillinger, sprogpræferencer, land, tidszone og dag samt enhedstype.

Vi overvejer alle disse faktorer for at forudsige, hvor relevant og interessant indhold kan være for en seer. Forskellige faktorer kan spille en større eller mindre rolle i, hvad der anbefales, og vigtigheden — eller vægtningen – af en faktor kan ændre sig over tid. For eksempel vægtes den tid, der bruges på at se en bestemt video, generelt mere end andre faktorer. Men hvis en seer aldrig bliver færdig med at se nogen videoer, men ser mange videoer fra producenter i den samme region, så kan den region have en relativt større vægt i forhold til andre faktorer for den seer. Faktorer som enhedsindstillinger får generelt lavere vægt sammenlignet med andre faktorer.

Følger
Faktorer, der kan påvirke dit Følger-feed, omfatter:
•
Brugerinteraktioner: Besøg på de brugerprofiler, du følger, og de videoer, du liker, deler eller kommenterer, og videoer, du ser helt eller springer over.
•
Videooplysninger: Billedtekster, lyde, hashtags, antal videovisninger og det land, hvor videoen blev offentliggjort.
•
Brugeroplysninger: Enheds- og kontoindstillinger, sprogpræferencer, land, tidszone og dag samt enhedstype.
Forskellige faktorer kan spille en større eller mindre rolle i, hvad der anbefales, og vigtigheden — eller vægtningen – af en faktor kan ændre sig over tid. For mange brugere, vægtes den tid, der bruges på at se en bestemt video, generelt mere end andre faktorer.

Venner
Faktorer, der kan påvirke Venner-fanen, omfatter:
•
Brugerinteraktioner: Besøg på profilerne for dine venner eller folk, du måske kender, og de videoer, du liker, deler eller kommenterer på, og videoer, du ser helt eller springer over.
•
Videooplysninger: Billedtekster, lyde, hashtags, antal videovisninger og det land, hvor videoen blev offentliggjort.
•
Brugeroplysninger: Enheds- og kontoindstillinger, kontakter (med din tilladelse) sprogpræferencer, land, tidszone og dag samt enhedstype.
Forskellige faktorer kan spille en større eller mindre rolle i, hvad der anbefales, og vigtigheden — eller vægtningen – af en faktor kan ændre sig over tid. For mange brugere vejer likes og kommentarer til en video generelt tungere end andre faktorer.

LIVE
Faktorer, der kan påvirke dit LIVE-feed, omfatter:
•
Brugerinteraktioner: LIVE-videoer, du liker og kommenterer på, producenter, du følger, seertid og sendte gaver.
•
LIVE-oplysninger: Hashtags, antal LIVE-visninger, antal likes, antal sendte gaver, antal følgere af den pågældende producent og det land, hvor LIVE finder sted.
•
Brugeroplysninger: Enheds- og kontoindstillinger, sprogpræferencer, land, tidszone og dag samt enhedstype.
Forskellige faktorer kan spille en større eller mindre rolle i, hvad der anbefales, og vigtigheden — eller vægtningen – af en faktor kan ændre sig over tid. For mange brugere, vægtes den tid, der bruges på at se en bestemt LIVE-video, generelt mere end andre faktorer.

Andre faktorer, der påvirker, hvordan TikTok anbefaler indhold

Forskellige anbefalinger
Vores mål er at finde en balance mellem at foreslå indhold, der er relevant for dig, og samtidig give dig mulighed for at opdage nyt og varieret indhold og producenter samt opleve nye perspektiver og ideer. Derfor kan du støde på en video i dine Til dig- og LIVE-feeds, som ikke ser ud til at være relevant for dine interesser. På dine Til dig- og LIVE-feeds anbefaler vi typisk ikke en video eller en LIVE, du allerede har set, men opfordrer dig til at udforske forskellige indholdskategorier og producenter gennem anbefalinger.

På samme måde som med Venner-fanen og Følger-feedet kan du se flere videoer fra den samme producent, men vi vil generelt ikke anbefale to videoer i træk fra den producent. Hvis du kun følger dem, kan din Venner-fane og dit Følger-feed anbefale flere videoer i træk. Hvis du løber tør for videoer at se på din Venner-fane eller Følger-feed, foreslår vi, at du udforsker videoer på dit Til Dig-feed.

Beskyttelse af din oplevelse
Vores anbefalingssystemer er designet med sikkerhed som et centralt hensyn, og vi fjerner indhold, der er konstateret som krænkende for vores retningslinjer for fællesskabet.

Vores sikkerhedsteam tager yderligere forholdsregler for at gennemgå videoer, når de stiger i popularitet, for at reducere sandsynligheden for at anbefale indhold, der måske ikke er passende for alle på TikTok. For eksempel bestræber vi os på ikke at anbefale — eller begrænse anbefalingen af — visse kategorier af indhold, der måske ikke er passende for et generelt publikum, selv hvis det pågældende indhold ikke fjernes helt fra TikTok. Vi gennemgår løbende LIVE-videoer for at afbryde og stoppe LIVE-indhold, der overtræder vores retningslinjer for fællesskabet. Vi kan også forhindre producenter i at sende LIVE, hvis de overtræder vores retningslinjer for fællesskabet. Brugere under 18 år må ikke være vært for en LIVE eller sende gaver, og de må ikke se visse LIVE-videoer. Få mere at vide om indhold med aldersbegrænsning på LIVE.

Du kan læse mere om vores standarder for indholdsberettigelse for feeds i vores retningslinjer for fællesskabet.

Sådan påvirker du, hvad du ser i dit feed

Til Dig
Når du melder dig til TikTok, kan vi opfordre dig til at vælge interessekategorier, såsom kæledyr eller rejser, som hjælper os med at sammensætte dit Til Dig-feed. Brug følgende funktioner til at forme dit Til Dig-feed:
•  Ikke interesseret: Hvis du ikke kan lide en bestemt video, kan du give os besked ved at dele feedback om, at du ikke er interesseret i det pågældende indhold, så viser vi dig færre videoer af samme slags.
•   Genindlæs dit feed: Hvis anbefalingerne i dit Til Dig-feed ikke længere føles relevante for dig, eller du gerne vil have mere variation i dit feed, kan du opdatere dit Til Dig-feed for at se et nyt sæt populære videoer, som om du lige har registreret dig på TikTok.
•  Filtrer videonøgleord: Filtrer specifikke ord eller hashtags fra det indhold, der anbefales til dig i dine Til Dig- og Følger-feeds.

Følger
Brug følgende funktioner til at forme dit Følger-feed:
•  Stop med at følge: Hvis du stopper med at følge en producent, kan du direkte fjerne producentens opslag i Følger-feedet.
•  Filtrer videonøgleord: Filtrer specifikke ord eller hashtags fra sektionen Indholdspræferencer i Privatliv og indstillinger for at stoppe med at se indhold med disse nøgleord i dit Til Dig- og Følger-feed.

Venner
Brug følgende funktioner til at forme din Venner-fane:
•  Stop med at følge: Hvis du stopper med at følge producenten eller vennen, kan det fjerne producentens eller vennens opslag i Venner-fanen.
•  Ikke interesseret: Når vi anbefaler indhold fra folk, du måske kender, baseret på foreslåede konti, kan du fortælle os, hvis du ikke er interesseret, og vi vil stoppe med at vise dig indhold fra den pågældende producent.

LIVE
Når du melder dig til TikTok, kan vi opfordre dig til at vælge interessekategorier, såsom kæledyr eller rejser, som hjælper os med at sammensætte dit LIVE-feed. Brug følgende funktioner til at forme dit LIVE-feed:
•  Ikke interesseret: Når vi anbefaler LIVE-indhold, kan du give os besked, hvis du ikke er interesseret, og så holder vi op med at vise dig indhold fra den pågældende producent.