Ruutuaika

Siirry osioon

Päivittäinen ruutuaika TikTokissa  •  Ruutuaikatauot TikTokissa  •  Muistutukset nukkumaanmenoajasta TikTokissa  •  Viikoittaisen ruutuajan päivitykset TikTokissa  •  Ruutuajan hallintapaneeli TikTokissa

Päivittäinen ruutuaika TikTokissa

Päivittäinen ruutuaika on ruutuajan hallinta-asetus, jonka avulla voit hallita TikTokin käyttöaikaasi. Sen avulla voit asettaa päivittäisen ruutuaikarajoituksen. Kun saavutat kyseisen aikarajoituksen TikTokissa, saat siitä ilmoituksen. Asetuksen voi poistaa käytöstä ja ottaa käyttöön milloin tahansa. Jos olet 13–17-vuotias, oletusasetukseksi on säädetty 1 tunti.

Päivittäisen ruutuajan lisääminen:

TikTok-sovellus
1. Napauta alalaidassa Profiili.
2. Napauta yläreunassa olevaa Valikko ☰ -painiketta.
3. Napauta Asetukset ja yksityisyys.
4. Napauta Ruutuaika ja napauta sitten Päivittäinen ruutuaika.
5. Päivittäisen ruutuajan säätäminen ja muokkaaminen onnistuvat sovelluksen tarjoamia ohjeita noudattamalla. Voit valita useista valmiista vaihtoehdoista tai määrittää oman aikasi kullekin päivälle.
Jos haluat poistaa ruutuajan käytöstä, noudata yllä olevia ohjeita ja poista aikarajoitus käytöstä.

Verkkoselain
1. Napsauta ylälaidan profiilikuvaasi.
2. Napsauta Asetukset.
3. Napsauta Ruutuaika ja napsauta sitten Päivittäinen ruutuaika.
4. Ota päivittäisen ruutuajan asetus käyttöön ja valitse sitten aikarajoitus tai määritä oma aikasi kullekin päivälle.
Jos haluat poistaa ruutuajan käytöstä, noudata yllä olevia ohjeita ja poista aikarajoitus käytöstä.

Ilmoitamme sinulle, jos saavutat päivittäisen rajoituksesi, ja voit halutessasi sulkea TikTokin tai antaa salauskoodin jatkaaksesi TikTokin käyttöä.

Päivittäinen ruutuaika on käytettävissä myös Perhemoodissa.

Ruutuaikatauot TikTokissa

Voit ajoittaa ruutuaikataukoja muistuttamaan pitämään tauon TikTokin käytöstä keskeytymättömän ruutuajan jälkeen. Voit ottaa taukomuistutukset käyttöön ja poistaa ne käytöstä milloin tahansa.

Ruutuaikatauon lisääminen:

TikTok-sovellus
1. Napauta alalaidassa Profiili.
2. Napauta yläreunassa olevaa Valikko ☰ -painiketta.
3. Napauta Asetukset ja yksityisyys.
4. Napauta Ruutuaika ja napauta sitten Ruutuaikatauot.
5. Ruutuaikatauon ajoittaminen ja muokkaaminen onnistuvat sovelluksen tarjoamia ohjeita noudattamalla
Poista ruutuajan tauot käytöstä noudattamalla yllä olevia ohjeita ja napauta sitten Poista käytöstä.

Jos saavutat rajoituksen, saat sovelluksessa ilmoituksen, jossa sinua kehotetaan harkitsemaan tauon pitämistä:
   ༚  Voit sulkea ilmoituksen napauttamalla OK. Sinua ei muistuteta uudelleen ennen seuraavaa sovelluskäyntiäsi.
   ༚  Käynnistä ajastin uudelleen napauttamalla Torkku, ja saat uuden muistutuksen 10 minuutin kuluttua.
   ༚  Muuta ruutuaikataukojen aikataulua tai poista muistutukset käytöstä napauttamalla Muokkaa muistutuksia.

Verkkoselain
1. Napsauta ylälaidan profiilikuvaasi.
2. Napsauta Asetukset.
3. Napsauta Ruutuaika ja napsauta sitten Ruutuaikatauot.
4. Ota käyttöön ruutuajan taukoasetus ja ajoita tai muokkaa taukoa.
Poista ruutuaikatauot käytöstä noudattamalla yllä olevia ohjeita ja poista sitten asetus käytöstä.

Jos saavutat rajoituksen, saat ilmoituksen, jossa sinua kehotetaan harkitsemaan tauon pitämistä:
   ༚  Voit sulkea ilmoituksen napsauttamalla OK. Sinua ei muistuteta uudelleen ennen seuraavaa käyntiäsi.
   ༚  Käynnistä ajastin uudelleen napsauttamalla Torkku ja saat uuden muistutuksen 10 minuutin kuluttua.
   ༚  Voit muuttaa ruutuaikataukojen aikataulua tai poistaa ne käytöstä napsauttamalla Muokkaa tulevia muistutuksia.

Muistutukset nukkumaanmenoajasta TikTokissa

Voit asettaa TikTokissa muistutuksia nukkumaanmenoajasta. Niiden avulla voit hallita ruutuaikaasi yöaikaan ja edistää näin terveellisempiä nukkumistottumuksia. Kun muistutukset nukkumaanmenoajasta ovat käytössä, mykistämme nukkumaanmenoaikasi jälkeen saapuvat ponnahdusilmoitukset vähentääksemme unen häiriötekijöitä. Huomaa, että mykistämme automaattisesti ponnahdusilmoitukset 13–17-vuotiaille käyttäjille.

Jotta tuntisit olosi aina mahdollisimman hyvin levänneeksi, laskemme automaattisesti nukkuma-aikasi päättymishetken ikäsi sekä uniasiantuntijoiden suositteleman vähimmäisunimäärän perusteella. Esimerkiksi 13–17-vuotiaat tarvitsevat vähintään kahdeksan tuntia unta yössä ja 18-vuotiaat ja sitä vanhemmat vähintään seitsemän tuntia.

Nukkumaanmenoajan muistutuksen lisääminen:

TikTok-sovellus
1. Napauta alalaidassa Profiili.
2. Napauta yläreunassa olevaa Valikko ☰ -painiketta.
3. Napauta Asetukset ja yksityisyys.
4. Napauta Ruutuaika ja napauta sitten Nukkumaanmenoajan muistutukset.
5. Nukkumaanmenoajan muistutuksen ajoittaminen ja muokkaaminen onnistuvat sovelluksen tarjoamia ohjeita noudattamalla.
Voit poistaa nukkumaanmenoajan muistutuksen käytöstä noudattamalla yllä olevia ohjeita ja poistamalla sitten muistutusasetuksen käytöstä.

Jos nukkumaanmenoaikasi koittaa TikTokia selaillessasi, saat sovelluksessa ilmoituksen, jossa sinua kehotetaan harkitsemaan painumista pehkuihin:
   ༚  Voit sulkea ilmoituksen napauttamalla OK. Sinua ei muistuteta uudelleen ennen seuraavaa nukkumaanmenoajan muistutusta.
   ༚  Muistutus on torkutettavissa napauttamalla Viivästytä, ja saat uuden muistutuksen 10 minuutin kuluttua.
   ༚  Voit muuttaa nukkumaanmenoajan muistutuksen aikaa tai poistaa sen käytöstä napauttamalla Muokkaa muistutusta.

Verkkoselain
1. Napsauta ylälaidan profiilikuvaasi.
2. Napsauta Asetukset.
3. Napsauta Ruutuaika ja napsauta sitten Nukkumaanmenoajan muistutukset.
4. Ota nukkumaanmenoajan muistutukset käyttöön ja ajoita tai muokkaa nukkumaanmenoajan muistutusta.
Voit poistaa nukkumaanmenoajan muistutuksen käytöstä noudattamalla yllä olevia ohjeita ja poistamalla sitten muistutusasetuksen käytöstä.

Jos nukkumaanmenoaikasi koittaa TikTokia selaillessasi, saat ilmoituksen, jossa sinua kehotetaan harkitsemaan painumista pehkuihin:
   ༚  Voit sulkea ilmoituksen napsauttamalla OK. Sinua ei muistuteta uudelleen ennen seuraavaa nukkumaanmenoajan muistutusta.
   ༚  Muistutus on torkutettavissa napsauttamalla Viivästytä, ja saat uuden muistutuksen 10 minuutin kuluttua.
   ༚  Voit muuttaa nukkumaanmenoajan muistutuksen aikaa tai poistaa sen käytöstä napsauttamalla Muokkaa muistutusta.

Viikoittaisen ruutuajan päivitykset TikTokissa

Voit määrittää viikoittaiset Postilaatikko- ja ponnahdusilmoitukset pysyäksesi ajan tasalla ruutuajastasi. Sinulle ilmoitetaan, kuinka paljon aikaa vietit TikTokissa viimeisen viikon aikana ja miten se vertautuu edelliseen viikkoon.

Viikoittaisten ruutuaikapäivitysten hallitseminen:

TikTok-sovellus
1. Napauta alalaidassa Profiili.
2. Napauta yläreunassa olevaa Valikko ☰ -painiketta.
3. Napauta Asetukset ja yksityisyys ja napauta sitten Ruutuaika.
4. Ota käyttöön tai poista käytöstä Viikoittaiset ruutuajan päivitykset -asetus.

Jos haluat poistaa ponnahdusilmoitukset käytöstä ja vastaanottaa vain postilaatikon ilmoituksia:
1. Napauta alalaidassa Profiili.
2. Napauta yläreunan Valikko-paniketta ☰.
3. Napauta Asetukset ja yksityisyys ja napauta sitten Ilmoitukset.
4. Poista käytöstä Viikoittaisen ruutuajan päivitykset -asetus.

Verkkoselain
1. Napsauta ylälaidan profiilikuvaasi.
2. Napsauta Asetukset.
3. Napsauta Ruutuaika.
4. Ota käyttöön tai poista käytöstä Viikoittaisen ruutuajan päivitykset -asetus.

Ruutuajan hallintapaneeli TikTokissa

Voit käyttää hallintapaneelia saadaksesi yhteenvedon TikTokissa viettämästäsi ajasta.

Voit tarkastella ruutuajan yhteenvetoa TikTokissa seuraavasti:

TikTok-sovellus
1. Napauta alalaidassa Profiili.
2. Napauta yläreunassa olevaa Valikko ☰ -painiketta.
3. Napauta Asetukset ja yksityisyys ja napauta sitten Ruutuaika. Sinun on ehkä vieritettävä alaspäin, jotta voit tarkastella hallintapaneelia.

Verkkoselain
1. Napsauta ylälaidan profiilikuvaasi.
2. Napsauta Asetukset.
3. Napsauta Ruutuaika ja napsauta sitten Yhteenveto.

Ruutuajan hallintapaneelissa voit:
   ༚  tarkastella TikTokissa vietettyä kumulatiivista käyttöaikaa joka päivä kuluvalla viikolla. Nämä tiedot näyttävät käyttöaikasi sovelluksessa ja selaimessa.
   ༚  Napauta tai napsauta TikTokin avaamiskerrat nähdäksesi, kuinka monta kertaa avasit TikTokin päivittäin kuluvalla viikolla.
   ༚  Käytä päivämääräsuodatinta tarkastellaksesi käyttöäsi eri viikolta. Valittavissa on vain edelliset kolme viikkoa.

Ruutuajan hallintapaneeli on käytettävissä myös Perhemoodissa.

Huomaa: kaikki ruutuaika-asetuksiin tekemäsi muutokset ovat käytössä sekä TikTokin sovelluksessa että verkkoselainversiossa.