Sijaintitiedot ja TikTok

Siirry osioon

TikTokin keräämät sijaintitiedot  •  Miksi TikTok kerää sijaintitietoja  •  Sijaintipalveluiden käyttöönotto ja poistaminen käytöstä TikTokissa  •  Tiettyjen sijaintitietojen poistaminen  •  Sijainnin lisääminen julkaisuusi  •  Merkittyä sijaintia koskevan palautteen jakaminen  •  Miksi joitakin paikkoja ei voi merkitä julkaisuihin

TikTokin keräämät sijaintitiedot

Jos olet vähintään 18-vuotias ja olet alueella, jossa TikTok-sovellus voi käyttää laitteen sijaintipalveluita, kun kytket sijaintipalvelut päälle:
•  Saamme likimääräisen sijaintisi laitteesi sijaintipalveluista, jotka saattavat käyttää GPS-tietoja. Lue lisää Google-tilin ohjekeskuksesta tai Applen tuesta. Laitteesi sijaintipalveluista saamamme likimääräiset sijaintitietosi edustavat vähintään 3 neliökilometrin kokoista arviota, joka perustuu nykyiseen sijaintiisi. Alue saattaa olla suurempi riippuen laitteesi käyttöjärjestelmän tyypistä ja versiosta.
•  Alueestasi riippuen saatat myös kyetä kytkemään tarkan sijainnin päälle laitteen sijaintipalveluissa.

Huomaa: Joidenkin valmistajien Android-laitteet saattavat pyytää sinua kytkemään tarkan sijainnin päälle vaikka olisit alueella, missä vain likimääräistä sijaintia käyttävät sijaintipalvelut ovat käytettävissä. Tällaisissa tapauksissa varmistamme edelleen, että vain likimääräiset tietosi kerätään.

Alueilla, joissa TikTok-sovellus ei voi käyttää laitteesi sijaintipalveluita, tai kun kytket sijaintipalvelut pois päältä:
•  Arvioimme edelleen muita likimääräisiä sijaintitietoja perustuen laitteesi tai verkon tietohin, kuten SIM-kortin alueeseen, IP-osoitteeseen ja laitteen järjestelmäasetuksiin.
•  Laitteesi tai verkon tiedoista arvioimamme likimääräiset sijaintitiedot rajoittuvat mahdollisen sijaintipaikkasi maahan, alueeseen ja paikkakuntaan tai Yhdysvalloissa postinumeroon.

Huomaa: laitteesi sijaintipalvelut eivät välttämättä ole TikTok-sovelluksen käytettävissä joillain alueilla, kuten Australiassa ja Yhdysvalloissa, eivätkä ne ole käytettävissä, jos ilmoitat olevasi alle 18-vuotias.

Keräämme ilmoittamasi sijainnin myös, kun lisäät sijainnin julkaisuusi.

Miksi TikTok kerää sijaintitietoja?

Käytämme sijaintitietoja tietosuojakäytännössämme määriteltyihin tarkoituksiin parantaaksemme käyttökokemustasi sovelluksessa esimerkiksi, jotta voimme esittää sinulle alueellasi suosittua sisältöä sekä soveltuvin osin mainoksia, jotka saattaisivat olla kannaltasi relevantimpia. Saatamme pyytää sinua ottamaan sijaintipalvelut käyttöön (jos ne ovat TikTokin käytettävissä alueellasi) ja tarjoamaan meille näin tarkempia sijaintitietoja. Sinua saatetaan esimerkiksi pyytää kytkemään sijaintipalvelut päälle, kun selaat Sinulle-syötettä tai haluat lisätä sijainnin julkaisuusi. Tarkempien sijaintitietojen antaminen auttaa meitä näyttämään sinulle osuvampaa sisältöä ja mainoksia.

Sijaintipalveluiden käyttöönotto ja poistaminen käytöstä TikTokissa

Jos sijaintipalvelut ovat TikTokin käytettävissä alueellasi, voit kytkeä ne päälle ja pois päältä yksityisyysasetuksissa.

Sijaintipalveluiden kytkeminen päälle ja pois TikTokissa:
1. Napauta Profiili TikTok-sovelluksen alalaidassa.
2. Napauta ylälaidan valikkopainiketta ☰ ja valitse sitten Asetukset ja yksityisyys.
3. Napauta Yksityisyys ja sitten Sijaintipalvelut.
4. Valitse TikTokille sijainnin käyttöoikeudet.

Alueestasi riippuen saatat myös kyetä kytkemään tarkan sijainnin päälle laitteen sijaintipalveluissa.

Tiettyjen sijaintitietojen poistaminen

Kun sijaintipalvelut ovat TikTok-sovelluksen käytettävissä alueellasi ja kytket ne päälle, saamme sijaintitiedot suoraan laitteesi sijaintipalveluista. Saatamme myös päätellä vähemmän tarkkoja tietoja sijainnistasi suoraan sijaintipalveluistasi saamistamme tiedoista. Voit milloin vain poistaa tiedot, jotka saimme suoraan sijaintipalveluistasi.

TikTokin suoraan sijaintipalveluistasi saamien tietojen poistaminen:
1. Napauta Profiili TikTok-sovelluksen alalaidassa.
2. Napauta ylälaidan valikkopainiketta ☰ ja valitse sitten Asetukset ja yksityisyys.
3. Napauta Yksityisyys ja sitten Sijaintipalvelut.
4. Napauta Tiettyjen sijaintitietojen poistaminen.

Muista, että kun tiedot on poistettu, saatamme edelleen säilyttää vähemmän tarkkoja sijaintitietoja, jotka on aiemmin päätelty sijaintipalvelusi tiedoista tai IP-osoitteestasi, kuten paikkakunta, jolla olet.

Sijainnin lisääminen julkaisuusi

Joillain alueilla voit lisätä sijainnin TikTok-julkaisuusi.

Sijainnin lisääminen julkaisuusi:
1. Luo julkaisu TikTok-sovelluksessa.
2. Napauta Julkaise-näytössä Sijainti etsiäksesi sijainnin tai valitse jokin hakurivin tai kohdan Sijainti alla ehdotetuista paikoista. Näitä paikkoja suositellaan suosion ja läheisyyden perusteella.
3. Napauta Julkaise. Merkitty sijainti näytetään julkaisussasi.

Jos julkaiset videon lisäämättä sijaintia, saatamme pyytää sinua lisäämään sijainnin jakaaksemme lisää tietoa kyseistä paikasta. Voit etsiä julkaisuun lisättävän sijainnin tai valita jonkin ehdotetuista maamerkeistä tai turistipaikoista.

Merkittyä sijaintia koskevan palautteen jakaminen

Jos huomaat, että TikTokissa merkityn yrityksen tai julkisen paikan sijaintitiedot ovat virheelliset, voit suositella oikaisua antamalla palautetta. Voit suositella muokkaamaan vain yrityksiä ja julkisia paikkoja, kuten ravintoloita ja puistoja.

Merkittyä sijaintia koskevan palautteen jakaminen:
1. Napauta TikTok-sovelluksessa julkaisuun merkittyä sijaintia.
2. Napauta jakopainiketta.
3. Napauta kohtaa Ehdota muokkausta ja lähetä palautteesi meille näytölle ilmestyviä ohjeita seuraamalla.

Miksi joitakin paikkoja ei voi merkitä julkaisuihin

Jos et voi lisätä sijaintia julkaisuusi tai et löydä sijaintiin liittyviä videoita, se voi johtua siitä, ettei kyseinen sijainti ole vielä käytettävissä TikTokissa, tai siitä, että estämme turvallisuussyistä käyttäjiämme löytämästä tiettyjä paikkoja alustalta tai merkitsemästä niitä julkaisuihin.