Teini-ikäisten tietosuoja- ja turvallisuusasetukset

Siirry osioon

Yksityinen tili  •  Ehdota tiliäsi muille  •  Videolataukset  •  Ketkä voivat lähettää sinulle yksityisviestejä  •  Ketkä voivat duetoida videoitasi  •  Ketkä voivat parsia videoitasi ja stoorejasi  •  Ketkä voivat kommentoida videoitasi  •  Ketkä voivat luoda tarroja videoistasi

Me TikTokilla haluamme luoda turvallisen ja helposti lähestyttävän yhteisön kaikille. Kun teini-ikäiset aloittelevat verkkoelämäänsä, heidän on tärkeää oppia yksityisyysasetuksistaan ja hallintaominaisuuksistaan ja tarkistaa ne. Seuraavassa esittelemme oletusyksityisyysasetukset alle 18-vuotiaille.

Huomaa: TikTok on 13-vuotiaiden ja sitä vanhempien käytettävissä, tai muun ikäisten käytettävissä tietosuojakäytäntömme ja käyttöehtojemme mukaisesti.

Yksityinen tili

Voit muuttaa tilisi julkiseksi tai yksityiseksi
Yksityinen tili -asetuksella.

13–15-vuotiaat
•  Tilisi on oletusarvoisesti
yksityinen.
•  Tämä tarkoittaa, että vain hyväksymäsi ihmiset voivat seurata sinua, katsella videoitasi, LIVE-videoitasi, esittelyäsi, tykkäyksiäsi sekä seurattujen tilien ja seuraajien luetteloitasi.
•  Muut eivät voi duetoida, parsia, ladata videoitasi tai lisätä julkaisujasi omiin stooreihinsa.

16–17-vuotiaat
Sinulla on mahdollisuus valita yksityinen tai julkinen tili, kun rekisteröidyt TikTokiin. Jos et valitse julkista tiliä tai valitset
Muistuta myöhemmin -vaihtoehdon, tilisi määritetään yksityiseksi.

Jos valitset yksityisen tilin:
•  vain hyväksymäsi ihmiset voivat seurata sinua, katsella videoitasi, LIVE-videoitasi, esittelyäsi, tykkäyksiäsi sekä seurattujen tilien ja seuraajien luetteloitasi
•  muut eivät voi duetoida, parsia, ladata videoitasi tai lisätä julkaisujasi omiin stooreihinsa.

Jos valitset julkisen tilin:
•  kuka tahansa voi halutessaan seurata sinua
•  jos et säädä yksityisyysasetuksiasi, profiilisi ja videosi näkyvät kenelle tahansa TikTokissa tai sen ulkopuolella riippumatta siitä, onko heillä TikTok-tili vai ei
•  sisältösi voi näkyä hakukoneissa, blogeissa, sosiaalisen median julkaisuissa ja uutissivustoilla
•  ihmiset voivat ehkä duetoida, parsia ja ladata videoitasi yksityisyysasetuksistasi riippuen.

Muista, että olipa tilisi yksityinen tai julkinen, nimesi, käyttäjänimesi ja profiilikuvasi näkyvät aina kaikille TikTokissa tai sen ulkopuolella. Voit aina rajoittaa julkaisujesi näkyvyyttä yksitellen muuttamalla videoasetuksiasi, jolloin julkaisusi rajoitetaan valitsemallesi yleisölle.

Ehdota tiliäni muille

Ehdota tiliäni muille -asetuksen avulla voit hallita joitain tapoja, joilla ehdotamme tiliäsi muille TikTokissa.

13–17-vuotiaat
•  Olipa tilisi yksityinen tai julkinen, tämä asetus on
Pois käytöstä. Voit ottaa tämän asetuksen käyttöön yksityisyysasetuksissasi.

Yli 18-vuotiaat
•  Tämä asetus on
Käytössä.
•  Tämä tarkoittaa, että tiliäsi voidaan ehdottaa muille TikTok-käyttäjille. Voit tarkistaa
Ehdota tiliäni muille -asetuksen, jos haluat muuttaa tapaa, jolla ehdotamme tiliäsi muille.

Videolataukset

Videolataukset-asetuksella voit hallita, voivatko muut ladata videoitasi ja jakaa latauksia muihin sovelluksiin ja sivustoihin.

13–15-vuotiaat
•  Tämä asetus on
Pois käytöstä, eikä sitä voi muuttaa, vaikka sinulla olisi julkinen tili.

16–17-vuotiaat
•  Tämä asetus on
Pois käytöstä.
•  Jos sinulla on julkinen tili, voit ottaa tämän
käyttöön, jos haluat, että muut TikTok-käyttäjät voivat ladata videoitasi.

Huomaa: jos tämä asetus on poistettu käytöstä, ihmiset voivat silti jakaa linkin videoosi.

Ketkä voivat lähettää sinulle yksityisviestejä

Ketkä voivat lähettää sinulle yksityisviestejä -asetuksen kautta voit valita, keiden viestejä haluat vastaanottaa ja keiden taas et.

13–15-vuotiaat
•  Olipa tilisi yksityinen tai julkinen, yksityisviestit eivät ole käytettävissä.

16–17-vuotiaat
Riippumatta siitä, onko tilisi yksityinen tai julkinen:
•  tämä asetus on oletusarvoisesti
Ei kukaan
•  voit muuttaa tämän asetuksen
Ehdotetut ystävät -asetukseen (seuraajat, joita seuraat takaisin ja ihmiset, jotka saatat tuntea) tai Ystävät -asetukseen (seuraajat, joita seuraat takaisin) yksityisyysasetuksissasi.

Ketkä voivat duetoida videoitasi

Ketkä voivat duetoida videoitasi -asetuksen avulla voit valita, ketkä voivat käyttää videotasi duetossa. Duettovideo yhdistää kaksi videota (oman videosi ja toisen henkilön videon) yhdeksi jaetun näytön videoksi.

13–15-vuotiaat
•  Kukaan ei voi duetoida videoidesi kanssa, eikä tätä voi muuttaa. Tämän asetuksen asetuksena on
Vain minä yksityisyysasetuksissasi.
•  Voit duetoida muiden ihmisten videoiden kanssa.

16–17-vuotiaat
Jos valitset yksityisen tilin:
•  Kukaan ei voi duetoida videoidesi kanssa, eikä tätä voi muuttaa. Tämä asetus on
Vain minä yksityisyysasetuksissasi.

Jos valitset julkisen tilin:
•  Tämä asetus on
Ystävät (seuraajat, joita seuraat takaisin). Tämä tarkoittaa, että TikTokissa seuraamasi ja sinua seuraavat ihmiset voivat duetoida videoidesi kanssa.
•  Voit muuttaa täksi asetukseksi
Kaikkitai Vain minä yksityisyysasetuksissasi.
•  Kun julkaiset videon, voit poistaa käytöstä
Salli duetto -valinnan, jolloin eivät voi duetoida videoitasi.

Huomautus: tilisi on oltava julkinen, jotta muut voivat duetoida videoitasi.

Ketkä voivat parsia videoitasi

Ketkä voivat parsia videoitasi -asetuksen avulla voit valita, ketkä voivat parsia videoitasi. Videon parsiminen tarkoittaa, että toinen henkilö voi käyttää osaa videostasi omassa videossaan.

13–15-vuotiaat
•  Kukaan ei voi parsia videoitasi, eikä tätä voi muuttaa. Tämä asetus on
Vain minä yksityisyysasetuksissasi.
•  Voit parsia muiden videoita.

16–17-vuotiaat
Jos valitset yksityisen tilin:
•  Kukaan ei voi parsia videoitasi, eikä tätä voi muuttaa. Tämä asetus on
Vain minä yksityisyysasetuksissasi.

Jos valitset julkisen tilin:
•  Tämä asetus on
Ystävät (seuraajat, joita seuraat takaisin). Tämä tarkoittaa, että TikTokissa seuraamasi ja sinua seuraavat ihmiset voivat parsia videoitasi.
•  Voit muuttaa täksi asetukseksi
Kaikkitai Vain minä yksityisyysasetuksissasi.
•  Kun julkaiset videon, voit poistaa käytöstä
Salli parsiminen -valinnan, jolloin muut eivät voi parsia videoitasi.

Huomautus: tilisi on oltava julkinen, jotta muut voivat parsia videoitasi.

Ketkä voivat kommentoida videoitasi ja stoorejasi

Voit muuttaa sitä, ketkä voivat kommentoida videoitasi,
Ketkä voivat kommentoida videoitasi ja stoorejasi -asetuksella.

13–15-vuotiaat
Riippumatta siitä, onko tilisi yksityinen vai julkinen:
•  Tämä asetus on
Ystävät (seuraajat, joita seuraat takaisin). Tämä tarkoittaa, että TikTokissa seuraamasi ja sinua seuraavat ihmiset voivat kommentoida videoitasi.
•  Voit muuttaa täksi asetukseksi
Ei kukaan asetuksissasi. Et voi muuttaa tätä asetukseksi Seuraajat(jos sinulla on yksityinen tili) tai Kaikki (jos sinulla on julkinen tili).
•  Kun julkaiset videon tai stoorin, voit poistaa käytöstä
Salli kommentit -valinnan, jos haluat estää muita kommentoimasta videoitasi.

16–17-vuotiaat
Jos valitset yksityisen tilin:
•  Tämä asetus on
Seuraajat. Tämä tarkoittaa, että TikTokissa seuraamasi ihmiset voivat kommentoida videoitasi ja stoorejasi.
•  Voit muuttaa täksi asetukseksi
Ystävät (seuraajat, joita seuraat takaisin) tai Ei kukaan asetuksissasi.
•  Kun julkaiset videon tai stoorin, voit poistaa käytöstä
Salli kommentit , jos haluat estää muita kommentoimasta videoitasi.

Jos valitset julkisen tilin:
•  Tämä asetus on
Kaikki. Tämä tarkoittaa, että kuka tahansa, jolla on TikTok-tili, voi kommentoida videoitasi ja stoorejasi.
•  Voit muuttaa täksi asetukseksi
Ystävät (seuraajat, joita seuraat takaisin) tai Ei kukaan asetuksissasi.
•  Kun julkaiset videon tai stoorin, voit poistaa käytöstä
Salli kommentit, jos haluat estää muita kommentoimasta videoitasi.

Ketkä voivat luoda tarroja videoistasi

Voit muuttaa sitä, ketkä voivat luoda tarroja videoistasi,
Ketkä voivat luoda tarroja videoistasi -asetuksella.

13–15-vuotiaat
•  Olipa tilisi yksityinen tai julkinen, muut eivät voi luoda tarroja mistään tulevista tai jo julkaisemistasi videoista. Tämä asetus on
Vain minä yksityisyysasetuksissasi.

16–17-vuotiaat
Jos valitset yksityisen tilin:
•  Muut eivät voi luoda tarroja mistään tulevista tai jo julkaisemistasi videoista. Tämä asetus on
Vain minä yksityisyysasetuksissasi.

Jos valitset julkisen tilin:
•  Tämä asetus on oletusarvoisesti
Ystävät (seuraajat, joita seuraat takaisin). Huomaa, että kaikkien videoidesi yksityisyysasetusten Salli tarrat -kohta on oletuksena poissa käytöstä.
•  Tämä tarkoittaa, että TikTokissa seuraamasi ja sinua seuraavat ihmiset voivat luoda tarroja videoistasi, kunhan otat käyttöön
Salli tarrat -asetuksen jokaiselle videollesi.
•  Voit muuttaa täksi asetukseksi
Kaikkitai Vain minä yksityisyysasetuksissasi.

Lue lisää TikTok-videoidesi tarrojen yksityisyysasetusten hallinnasta.