Huijausviestien välttäminen TikTokissa

Huijausviestit, joita kutsutaan myös verkkourkinnaksi tai tietojenkalasteluksi, ovat yleinen tapa, jolla netissä lymyävät pahantahtoiset toimijat yrittävät huijata muita antamaan henkilötietojaan, kuten salasanoja, luottokorttinumeroita, sosiaaliturvatunnuksia ja muita arkaluonteisia tietoja. Huijausviestejä esiintyy sähköposteina, tekstiviesteinä, sovellusviesteinä ja viestisovelluksissa.

Mitä tehdä, jos epäilee saaneensa huijausviestin?

TikTok ei koskaan ota yhteyttä käyttäjiinsä näiden tilitietoja tiedustellakseen. On tärkeää muistaa, että huijarit voivat yrittää saada uhrinsa jakamaan henkilötietojaan, yleensä sähköpostitse tai sovellusten ilmoituksilla.
•   Jos joku lähettää sinulle sähköpostin, viestin, videon tai linkin, joka vaikuttaa epäilyttävältä, älä avaa sitä. Ilmoita siitä myös välittömästi meille. Pidä mielessä seuraavat:
•  Muista, että missään TikTokin aidossa viestissä ei pyydetä henkilökohtaisia tietoja, kuten nimeä, yhteystietoja tai salasanaa.
•  Älä koskaan avaa sinulle lähetettyjä linkkejä ennen kuin olet tarkistanut ne.
•  Älä luota mihinkään ulkopuoliseen sivustoon, jossa luvataan maksutta tykkäyksiä, faneja, Kolikoita tai muita kannustimia, koska niiden kautta saattaa kyetä hankkimaan kirjautumistietosi.

Tukitiimimme voi kuitenkin ottaa sinuun yhteyttä virallisella sovelluksen sisäisellä viestillä, jos olet aiemmin kohdannut ongelmia käyttäessäsi tiettyjä TikTokin ominaisuuksia, kuten Kolikoiden täydentämistä. Toimi näin, jos uskot tilisi vaarantuneen:
•  Tukitiimimme lähettää sinulle viestin TikTok-postilaatikkoosi. Varmista, että viesti tosiaan on meiltä, tarkistamalla, että alareunassa näkyy ponnahdusikkuna, jossa sinua pyydetään hyväksymään viestipyyntö.
•  Ominaisuuksista riippuen tukitiimimme voi pyytää sinua toimittamaan asiakirjoja henkilöllisyytesi tai pankkitietojesi vahvistusta varten, jotta ongelmasi saataisiin ratkaistua.
•  Toimi tililläsi huolellisesti, jos olet saanut yllä mainittuja viestejä, mutta niitä ei ole lähetetty virallista reittiä pitkin.

Mitä tehdä, jos uskot tilisi vaarantuneen?

Jos uskot tilisi vaarantuneen, ilmoita asiasta meille välittömästi. Voit myös ryhtyä toimiin tilisi suojauksen parantamiseksi.

Vaihda salasanasi
•  Jos uskot tilisi vaarantuneen, vaihda salasanasi mahdollisimman pian. Valitse salasana, jonka muistat itse helposti ja jota muut eivät voi arvata.
•  Lue ohjeet TikTok-salasanan vaihtamiseen.

Ota kaksivaiheinen todennus käyttöön
•  Kaksivaiheinen todennus tarjoaa tilillesi lisäsuojaustason, jos salasanasi paljastuu. Se auttaa myös suojaamaan tiliäsi tunnistamattomilta ja valtuuttamattomilta laitteilta ja kolmannen osapuolen sovelluksilta.
•  Lue ohjeet kaksivaiheisen todennuksen käyttöön ottamiseen.

Tarkista laitteet, joissa olet kirjautunut
•   Kannattaa tarkistaa matkapuhelimet ja muut laitteet, joilla käytät nyt tai joilla olet käyttänyt äskettäin TikTok-tiliäsi.
•  Lue ohjeet omien laitteiden tarkistamiseen asetuksissa.

Tarkista turvallisuushälytykset
•  Tiimimme valvoo epäilyttävää ja valtuuttamatonta toimintaa. Voit seurata äskettäisiä poikkeavan toiminnan turvallisuushälytyksiä toiminnasta, jota et tunnista.
•  Voit tarkistaa hälytyksen valitsemalla TikTok-sovelluksen asetuksissa Turvallisuus > Turvallisuushälytykset.

Saat lisätietoja yksityisyydestä ja turvallisuudesta TikTokissa turvallisuuskeskuksestamme.