Perhemoodi

Siirry osioon

Mikä Perhemoodi on?  •  Perhemoodin käyttöönotto  •  Perhemoodin asetusten hallinta

Mikä Perhemoodi on?

TikTokin Perhemoodin avulla vanhemmat, huoltajat ja nuoret voivat muuttaa turvallisuusasetuksia tarpeen mukaan. Vanhemmat ja huoltajat voivat linkittää TikTok-tilinsä teini-ikäistensä tileihin ja säätää asetuksia, kuten:

Päivittäinen ruutuaika
Päätä, kuinka paljon aikaa teini voi käyttää TikTokissa päivittäin. 13–17-vuotiailla ruutuaika on valmiiksi käytössä, ja sen oletuskestoksi on asetettu yksi tunti. Voit myös
•  asettaa nuorelle ruutuaikarajoituksen suoraan omalta tililtäsi
•  asettaa yhden TikTok-ruutuaikarajoituksen, joka on käytössä kaikilla nuoren laitteilla
•  asettaa satunnaistetun salauskoodin, jonka antamalla voit tarvittaessa jatkaa nuoren TikTok-ruutuaikaa sen päätyttyä.

Ruutuajan hallintapaneeli
Näet yhteenvedon nuoren TikTokissa viettämästä ajasta, joka sisältää
•  päivittäisen kokonaisajan neljän viime viikon ajalta
•  sovelluksen avauskertojen määrän päivässä neljän viime viikon ajalta. Lue lisää TikTokin ruutuajasta.

Ponnahdusilmoitusten mykistäminen
Valitse, mihin kellonaikoihin et halua nuoren saavan ponnahdusilmoituksia. Asetus on oletuksena päällä seuraavasti:
•  13–15-vuotiaiden tileillä ponnahdusilmoitukset mykistetään klo 21.00–8.00.
•  16–17-vuotiaiden tileillä ponnahdusilmoitukset mykistetään klo 22.00–8.00.

Voit lisätä oman tilisi kautta myös muita aikoja, joina nuoren ponnahdusilmoitukset mykistetään. Huomaa, että oletusaika kumoaa mahdolliset omavalintaiset ajat, jotka osuvat päällekkäin oletusajan kanssa. Jos esimerkiksi valitset 13-vuotiaan nuoren ponnahdusikkunoiden mykistysajaksi klo 23.00–7.00, oletusaika klo 21.00–8.00 kumoaa valintasi.

Lue lisää TikTok-ponnahdusilmoitusten mykistämisestä.

Avainsanojen suodatus
Valitse avainsanat, niiden yhdistelmät tai hashtagit, jotka haluat suodattaa pois teinin TikTok-syötteistä, tai muuta avainsanaluettelon näkyvyysasetusta.

STEM-syöte
Valitse, voiko nuori nähdä STEM-syötteen.

Huom. STEM-syöte ei ole tällä hetkellä käytettävissä kaikkialla.

Rajoitettu tila
Voit estää nuorta näkemästä sisältöä, joka ei välttämättä sovi hänen ikäiselleen.

Toiminta linkitetyllä tilillä
Vastaanota ilmoituksia nuoren tekemisistä (esimerkiksi tilien linkityksen poistamisesta), ottamalla käyttöön Räätälöityjä päivityksiä ja muuta ‑ponnahdusilmoitukset.

Haku Valitse, saako nuori hakea videoita, hashtageja, LIVE-videoita ja muuta sisältöä TikTokista.

Löydettävyys
Valitse, onko nuoren tili yksityinen vai julkinen. Yksityisellä tilillä nuori voi päättää itse, kuka saa seurata häntä ja nähdä hänen sisältönsä.

Ehdota tiliä muille
Valitse, voidaanko nuoren tiliä suositella muille. Lue lisää tiliehdotuksista TikTokissa.

Yksityisviestit
Rajoita sitä, kuka voi lähettää viestejä nuorelle, tai poista yksityisviestit kokonaan käytöstä.

Huomaa, että TikTokin yksityisviestit ovat vain rekisteröityneiden, 16 vuotta täyttäneiden tilinhaltijoiden käytettävissä.

Lue lisää yksityisviesteistä TikTokissa.

Tykätyt videot
Valitse, kuka voi nähdä videot, joista nuori on tykännyt.

Kommentit
Voit valita, kuka voi kommentoida nuoren videoita.

Huom. TikTokin Perhemoodin asetukset ovat käytettävissä vain TikTok-sovelluksessa, eivät mobiili- tai verkkoselaimilla. Jos nuori käyttää TikTokia sekä selaimen kautta että sovelluksella, suosittelemme käyttämään sovelluksen Perhemoodi-asetusten lisäksi myös mobiili- tai verkkoselaimessa olevia turvallisuusasetuksia.

Voit rajoittaa nuoren ruutuaikaa ja TikTokin käyttöä mobiili- tai verkkoselaimessa seuraavien työkalujen avulla:
•  Googlen Family Link (Android ja Chrome).
•  Applen lapsilukkoasetukset (iPhone, iPad, Mac ja Safari).

Perhemoodin käyttöönotto

Näin linkität oman tilisi ja nuoren tilin toisiinsa:
1. Napauta TikTok-sovelluksen alareunasta Profiili.
2. Napauta yläreunan valikkopainiketta ja valitse sitten Asetukset ja yksityisyys.
3. Napauta Perhemoodi.
4. Napauta Jatka.
5. Napauta Vanhempi tai Teini ja valitse sen jälkeen Seuraava.
6. Yhdistä tilit ohjeiden mukaisesti.

Perhemoodin asetusten hallinta

Näin muutat Perhemoodin asetuksia:
1. Napauta TikTok-sovelluksen alareunasta Profiili.
2. Napauta yläreunan valikkopainiketta ja valitse sitten Asetukset ja yksityisyys.
3. Napauta Perhemoodi.
4. Valitse tili ja muuta asetuksia tarpeen mukaan.