Käyttäjien turvallisuus

Siirry osioon

Mikä rajoitettu tila on?  •  Rajoitetun tilan käyttöön ottaminen ja käytöstä poistaminen  •  Mikä kommenttivahti oikein on?  •  Kommenttivahdin käyttäminen  •  Mitä videoiden avainsanojen suodattamisella tarkoitetaan?  •  Mikä Perhemoodi on?  •  Perhemoodin määrittäminen  •  Perhemoodin asetusten hallinta  •  Turvallisuusresurssit

TikTok haluaa taata kaikkien sovellusten käyttäjien turvallisuuden. Siksi tarjoamme useita turvallisuustyökaluja ja -resursseja, joilla voit hallita yksityisyysasetuksia ja käyttää sisältöä, joka sopii parhaiten itsellesi ja perheellesi.

Mikä Rajoitettu tila on?

TikTokin Rajoitettu tila rajoittaa sellaisen sisällön näkyvyyttä, joka ei sovellu kaikille. Parannamme tätä toimintoa jatkuvasti, joten jos näet rajoitetussa tilassa videon, joka pitäisi mielestäsi rajoittaa, voit ilmoittaa asiasta meille.

Miten Rajoitettu tila otetaan käyttöön ja poistetaan käytöstä?

Voit ottaa rajoitetun tilan käyttöön ja poistaa sen käytöstä toimimalla seuraavasti:
1. Napauta TikTok-sovelluksen alaosasta
Profiili.
2. Napauta yläreunassa olevaa valikkopainiketta☰.
3. Napauta
Asetukset ja yksityisyys.
4. Napauta
Sisältöasetukset ja napauta sitten Rajoitettu tila.
5. Ota rajoitettu tila käyttöön tai poista se käytöstä sovelluksen ohjeiden mukaisesti antamalla tai määrittämällä salauskoodi.

Huomautus: tämä toiminto on käytettävissä vain TikTok-sovelluksessa, ei mobiiliselaimella tai pöytäkoneselaimella käytettävissä versioissa.

Mikä kommenttivahti oikein on?

Kommenttivahti mahdollistaa sinulle käyttökokemuksesi tarkemman hallinnan, sillä sen avulla voit asettaa vahvempia suodattimia uusien videoidesi kommenttialueille. Kommenttivahti suodattaa puolestasi kommentit, jotka ovat sopimattomia, loukkaavia tai jotka sinä tai joku muu on merkinnyt jollakin tavalla asiattomiksi.

Kommenttivahdin käyttäminen

Näin voit ottaa kommenttivahdin käyttöön:
1. Napauta Profiili TikTok-sovelluksen alareunassa.
2. Napauta valikkopainiketta☰.
3. Napauta Asetukset ja yksityisyys ja sitten Yksityisyys.
4. Napauta Kommentitja sitten Kommenttivahti.
5. Ota kommenttivahti käyttöön ja napauta vielä Tallenna.

Lue lisää kommentivahdista.

Mitä videon avainsanojen suodattamisella tarkoitetaan?

TikTokin videoiden avainsanojen suodattamisominaisuuden avulla pystyt räätälöimään Sinulle- ja Seurataan-syötteidesi sisällön sinulle sopivaksi.

Voit lisätä videoiden avainsanasuodattimia seuraavasti:
1. Napauta TikTok-sovelluksen alaosasta
Profiili.
2. Napauta yläreunassa olevaa valikkopainiketta ☰.
3. Napauta
Asetukset ja yksityisyys.
4. Napauta
Sisältöasetukset ja napauta sitten Suodata videoiden avainsanoja.
5. Napauta
Lisää avainsanoja ja kirjoita sana tai hashtag, jonka haluat suodattaa. Voit lisätä enintään 100 avainsanaa.
6. Valitse syötteet, joissa haluat suodattaa sen.
7. Vahvista napauttamalla
Tallenna.

Jos haluat suodattaa hashtageja suodaan Sinulle- tai Seurataan-syötteen videosta, toimi seuraavasti:
1. Napauta TikTok-sovelluksessa videota pitkään tai napauta
Jaa-painiketta videon reunassa. Napauta sitten En ole kiinnostunut.
2. Näet luettelon videon hashtageista napauttamalla
Tiedot.
3. Valitse hashtagit, jotka haluat suodattaa.
4. Vahvista napauttamalla
Lähetä.

Huomautus: tämä ei ole mahdollista mainoksissa.

Voit poistaa ja muokata suodatettuja avainsanoja seuraavasti:
1. Napauta TikTok-sovelluksen alaosasta
Profiili.
2. Napauta yläreunassa olevaa valikkopainiketta ☰.
3. Napauta
Asetukset ja yksityisyys.
4. Napauta
Sisältöasetukset ja napauta sitten Suodata videoiden avainsanoja.
5. Napauta poistettavien avainsanojen vierestä
Poista-painiketta.
6. Vahvista napauttamalla
Poista.

Huomautus: vanhemmat ja huoltajat voivat rajata lapsensa näkemää sisältöä lisäämällä avainsanasuodattimia Perhemoodissa.

Mikä Perhemoodi on?

TikTokin Perhemoodin avulla vanhemmat ja teinit voivat räätälöidä turvallisuusasetuksiaan yksilöllisten tarpeiden mukaisesti. Vanhempi voi yhdistää oman TikTok-tilinsä teininsä tiliin ja määrittää lapsilukkoja. Näitä ovat esimerkiksi seuraavat:

Päivittäinen ruutuaika
•  Päätä, kuinka pitkän ajan teinisi saa viettää TikTokissa päivittäin. 13–17-vuotiaille teini-ikäisille oletusasetuksena on 1 tunti.
•  Teini-ikäisen lapsesi ruutuajan määrääminen onnistuu suoraan omalta tililtäsi.
•  Aseta yksi ruutuajan rajoitus, joka on voimassa kaikilla teini-ikäisen lapsesi laitteilla.
•  Aseta pääsykoodi, jonka voit harkintasi mukaan syöttää, kun teini on käyttänyt ruutuaikansa mutta haluaisi vielä palata TikTokiin.

Ruutuajan hallintapaneeli
•  Tarkastele yhteenvetoa teini-ikäisen lapsesi TikTokissa viettämästä ajasta. Mukana ovat esimerkiksi seuraavat tilastot:
   ༚  Päivittäin kertynyt käyttöaika viimeisten 4 viikon ajalta
   ༚  Kuinka monta kertaa lapsi on avannut sovelluksen päiväkohtaisesti kuluneen 4 viikon aikana

Lue lisää ruutuajasta TikTokissa.

Mykistä ponnahdusilmoitukset
•  Voit halutessasi mykistää teinisi ponnahdusilmoitukset. Asetus on oletuksena käytössä seuraavasti:
   ༚  13–15-vuotiaille mykistys on oletuksena käytössä klo 21.00–8.00
   ༚  16–17-vuotiaille mykistys on käytössä oletuksena klo 22.00–8.00
•  Aikaa voi pidentää suoraan oma tilin kautta. Muista, että oletusaikataulu ohittaa kaikki mukautetut ajat, jotka asettuvat oletusajankohdan puitteisiin. Lue lisää ponnahdusilmoitusten mykistämisestä TikTokissa.

Suodata videon avainsanoja
•  Valitse avainsanat tai hashtagit, joita käsittävä sisältö jätetään pois lapsesi Sinulle- ja Seurataan-syötteistä ja hallinnoi avainsanaluettelosi näkyvyysasetuksia.

STEM-syöte
•  Voit päättää, haluatko ottaa STEM-syötteen käyttöön teinillesi.

Huomio: syöte on saatavilla vain 13 vuotta täyttäneille yhdysvaltalaisille käyttäjille.

Rajoitettu tila
•  Voit rajoittaa teiniä näkemästä sisältöä, joka ei ole sopivaa hänelle.

Linkitetyn tilin toiminta
•  Saat ilmoituksia teinisi toiminnasta alustalla, kuten tilien linkityksen poistamisesta, ottamalla ponnahdusilmoitukset käyttöön aiheesta
"Räätälöityjä päivityksiä ja muuta".

Haku
•  Voit päättää, voiko teini hakea videoita, hashtageja tai LIVE-videoita TikTokissa.

Löydettävyys
•  Voit määrittää, onko teinin tili yksityinen vai julkinen. Yksityisellä tilillä teinisi voi hyväksyä, ketkä voivat seurata häntä ja katsoa hänen videoitaan.

Ehdota tiliäni muille
•  Voit päättää, voidaanko teinisi tiliä suositella muille. Lue lisää ehdotetuista tileistä TikTokissa.

Yksityisviestit
•  Voit rajoittaa sitä, ketkä voivat lähettää viestejä teinille, tai poistaa yksityisviestit käytöstä kokonaan.
Muista seuraavat asiat:
•  Yksityisviestejä voivat TikTokissa lähettää vain rekisteröidyt käyttäjät, jotka ovat vähintään 16-vuotiaita.
•  Yksityisviestit ovat automaattisesti poissa käytöstä 13–15-vuotiailta rekisteröidyiltä käyttäjiltä.
Lue lisää TikTokin yksityisviesteistä.

Tykätyt videot
•  Voit valita, ketkä näkevät teinin tykkäämät videot.

Kommentit
•  Voit päättää, ketkä voivat kommentoida teinin videoita.
Huomautus: TikTokin Perhemoodin lapsilukkoasetukset ovat käytettävissä vain TikTok-mobiilisovelluksessa, eivät mobiiliselaimella tai pöytäkoneselaimella käytettävissä versioissa. Jos teini käyttää TikTokia sekä selaimella että mobiililaitteella, sinun kannattaa määrittää lapsilukkoasetukset myös mobiiliselaimessa ja pöytäkoneiden selaimessa TikTokin mobiilisovelluksen lapsilukkoasetusten lisäksi.

Jos haluat määrittää ruutuaikarajoitukset ja rajoittaa teinin TikTok-käyttöä selaimilla, siirry
•  Googlen perhekeskukseen Androidille ja Chromelle
•  Applen lapsilukkoasetuksiin iPhonelle, iPadille, Macille sekä Safarille.

Miten Perhemoodi otetaan käyttöön?

Voit yhdistää vanhemman ja teinin tilin seuraavasti:
1. Napauta TikTok-sovelluksen alaosasta
Profiili.
2. Napauta yläreunassa olevaa valikkopainiketta ☰.
3. Napauta
Asetukset ja yksityisyys ja napauta sitten Perhemoodi.
4. Napauta Vanhempi tai Teini.
5. Yhdistä tilit sovelluksessa annettujen ohjeiden mukaisesti.

Miten Perhemoodi-asetuksia hallitaan?

Voit tarkastella ja hallita Perhemoodi-asetuksia seuraavasti:
1. Napauta TikTok-sovelluksen alaosasta
Profiili.
2. Napauta yläreunassa olevaa valikkopainiketta ☰.
3. Napauta
Asetukset ja yksityisyys ja napauta sitten Perhemoodi.
4. Valitse tili, jota haluat hallita.
5. Päivitä asetukset haluamallasi tavalla.

Turvallisuusresurssit

TikTok haluaa varmistaa, että käytössäsi on tarvittavat turvallisuusresurssit turvallisen verkkokäytön takaamiseksi. Käytettävissä ovat seuraavat resurssit, jos tarvitset tai jos joku tuttusi tarvitsee tukea.

reksiteröityneiden käyttäjien tileiltä.
Turvallisuuskeskus
Käy Turvallisuuskeskuksessamme oppimassa lisää TikTokin turvallisuutta koskevista resursseista ja suojaustyökaluista. Sen sovellusversiosta löydät myös tietoja tilisi tilasta ja merkinnät kaikista lähettämistäsi ilmoituksista, ja lisäksi pääset halutessasi antamaan meille palautetta.

Turvakeskukseen löytäminen TikTok-sovelluksessa:
1. Napauta alareunasta
profiilia.
2. Napauta yläreunassa olevaa valikkopainiketta ☰.
3. Napauta
Asetukset ja yksityisyys ja sitten Tuki.
4. Valitse
Turvallisuuskeskus.

Maailmanlaajuiset resurssit
•  Family Online Safety Institute
•  Internet Watch Foundation
•  WePROTECT Global Alliance
•  National Center for Missing & Exploited Children

Paikalliset resurssit
Löydät luettelon paikallisista organisaatioista siirtymällä turvallisuuskeskukseemme ja valitsemalla maasi tai alueesi.

Lisäresurssit
Turvallisuuskeskuksestamme löytyy lisäresursseja seuraaviin asioihin liittyen:
•  lasten seksuaalisen hyväksikäytön estäminen TikTokissa
•  seksuaaliseen väkivaltaan liittyvät resurssit
•  syömishäiriöt
•  kiusaamisen estäminen
•  COVID-19
•  itsemurhat ja itsensä vahingoittaminen
•  digitaalinen hyvinvointi
•  vanhempien ja hoitajien opas