Helppokäyttötoiminnot

Siirry osioon

Tekstin koko  •  Automaattisesti luodut tekstitykset  •  Miten TikTok-videoiden automaattisesti luotuja tekstityksiä hallinnoidaan  •  Sisällönluojan tekstitykset  •  Tekstistä puheeksi  •  Valoherkkyys

Tekstin koko

Voit säätää tekstin kokoa TikTokissa seuraavasti:
1. Napauta alalaidassa Profiili.
2. Napauta ylälaidassa Valikko.
3. Valitse Asetukset ja yksityisyys.
4. Valitse Helppokäyttötoiminnot.
5. Valitse Tekstin koko. Esikatsele tekstikokoja liukusäätimellä.
6. Päivitä tekstin koko napauttamalla Säädä.

Kun olet säätänyt tekstiä iOS:lle, sovellus sulkeutuu. Sinun täytyy käynnistää sovellus uudelleen manuaalisesti. TikTokin Android-versio käynnistyy automaattisesti uudelleen. Kun sovellus aukeaa uudelleen, näet valitsemasi tekstikoon.

Huomaa: Fonttikoon säätäminen laitteen asetuksissa ei vaikuta TikTokin tekstin kokoon. Voit muuttaa fonttikokoa vain sovelluksen asetusten kautta.

Automaattisesti luodut tekstitykset

Automaattisesti luoduissa tekstityksissä hyödynnetään puheentunnistusteknologiaa tekstin tuottamiseksi ääni- tai videosisällölle. TikTokiin lataamillesi videoille luodaan tekstitys automaattisesti. Tämä voi auttaa kuuroja ja huonokuuloisia käyttämään TikTokin sisältöä.

Miten TikTok-videoiden automaattisesti luotuja tekstityksiä hallinnoidaan

Tekstityskielen valitseminen:
1. Lataa video TikTok-sovelluksessa.
2. Napauta Julkaise-näytössä Lisää vaihtoehtoja… -painiketta.
3. Napauta Valitse videoiden kieli.
4. Kun olet valmis, napauta Julkaise. Edellytykset täyttävillä videoilla esitetään automaattisesti luotu tekstitys valitulla kielellä.

Videon automaattisesti luodun tekstityksen muokkaaminen tai poistaminen videon muokkausnäytössä:
1. Napauta tekstitystä videolla.
2. Napauta Muokkaa tekstitystä -painiketta.
3. Muokkaa videon tekstitystä tai poista se.
4. Päivitä tekstitys napauttamalla ylälaidassa Tallenna.

Sisällönluojan tekstitykset

Voit muokata ja muotoilla videoillesi laatimaasi sisällönluojan tekstitystä. Voit esimerkiksi vaihtaa fontin tyyliä ja väriä.

Sisällönluojan laatiman tekstityksen poistaminen käytöstä videota luotaessa:
1. Napauta TikTok-sovelluksen alalaidassa Lisää julkaisu + -painiketta.
2. Kuvaa tai lataa video ja siirry sitten muokkausnäyttöön.
3. Napauta näytön reunassa Tekstitys-painiketta. Videosi puhe muutetaan tällöin automaattisesti tekstiksi.
   ༚  Jos käytät sisällönluojan tekstitystä ensimmäistä kertaa, sinua pyydetään ottamaan ominaisuus käyttöön valitsemalla se.
4. Kun tekstitys on luotu, voit esikatsella kunkin rivin ja muokata niitä. Kun olet valmis, napauta Tallenna.

Tekstistä puheeksi

Tekstistä puheeksi -ominaisuus lukee videotekstin ääneen niille, jotka tarvitsevat apua näytöllä olevan tekstin lukemisessa.

Tekstistä puheeksi -ominaisuuden käyttäminen videota luotaessa:
1. Luo video napauttamalla alareunan Lisää julkaisu + -painiketta.
2. Kuvaa tai lataa video ja siirry sitten muokkausnäyttöön.
3. Napauta näytön laidassa Teksti ja kirjoita sitten videolle lisättävä teksti.
4. Napauta tekstiriviä, jonka haluat luettavan ääneen, ja valitse sitten Tekstistä puheeksi.

Valoherkkyys

Lisäämme videoillesi valoherkkyysvaroituksen, jos ne sisältävät TikTok-tehosteita, jotka voivat aiheuttaa visuaalista herkistymistä. Katsojat voivat päättää olla katsomatta videota ja hallinnoida videon näyttöasetuksia tiliasetuksissa. Lue lisää valoherkkyyttä laukaisevista videoista TikTokissa.