TikTok-videoiden ja -kuvien muokkaaminen

Siirry osioon

Muokkaustyökalut TikTokissa  •  Uusien videoiden tai kuvien lataaminen sovellukseen muokattavaksi  •  Videoleikkeiden muokkaaminen  •  Leikkeen nopeuden säätäminen muokattaessa  •  Äänen lisääminen muokattaessa  •  Siirtymien lisääminen ja muokkaaminen  •  Tekstin lisääminen ja muokkaaminen  •  Taikuuden käyttäminen muokattaessa  •  Kerrosten muokkaaminen  •  Usein kysyttyä

Muokkaustyökalut TikTokissa

Voit jatkaa videoittesi parantelua edistyneillä muokkaustyökaluillamme. Muokkaustyökaluja ovat mm. seuraavat:
•  Kerros- ja äänitehosteet
•  Videotehosteet
•  Usean raidan muokkaaminen

TikTokin muokkaustyökalujen avaaminen:
1. Napauta TikTok-sovelluksen alalaidassa Lisää julkaisu + -painiketta.
2. Valitse tallennusnäytössä videon pituus (10 min, 60 s, 15 s) ja napauta Tallenna kuvataksesi videon. Voit myös napauttaa Lataa, jos haluat sen sijaan käyttää videota laitteeltasi.
3. Napauta alalaidan Jatka✓ -painiketta käyttääksesi videoleikettä ja jatka muokkausnäyttöön. Tai jos olet ladannut sisältöä, napauta Seuraava.
4. Avaa muokkaustyökalu napauttamalla sivupaneelin Muokkaa-painiketta.

Uusien videoiden tai kuvien lataaminen sovellukseen muokattavaksi

Uusien videoiden ja kuvien lataaminen sovellukseen:
1. Napauta muokkausnäytössä Lisää + -painiketta videoraidan vierestä. Siirryt laitteesi kuviin ja videoihin. Valitse toissijainen avattava valikko esikatsellaksesi muita albumeita ja laitteelle tallennettuja tiedostoja.
2. Valitse tiedosto. Voit valita enintään 35 tiedostoa ladattavaksi yhteen muokkausistuntoon. Voit esikatsella kaikki tiedostot napauttamalla niitä ennen lataamista.
   ༚  Jos esikatselet tiedoston, napauta Seuraava lisätäksesi sen muokkausistuntoon. Jos päätät olla lisäämättä tiedostoa, napauta Takaisin-painiketta ja poista sen valinta.
3. Kun olet valinnut ladattavat tiedostot, lataa ne napauttamalla alaidassa Vahvista.

Videoleikkeiden muokkaaminen

Leikkeen pituuden muokkaaminen tai videoraidan pilkkominen:
1. Pidä leikettä painettuna ja vedä sitä säätääksesi sen sijaintia videoraidalla.
2. Napauta haluamaasi leikettä tai napauta Muokkaa alalaidassa.
3. Voit lyhentää tai pidentää raitaa pitämällä ja vetämällä leikkeen jommalla kummalla sivulla olevaa nuolta.
4. Voit pilkkoa leikkeen vetämällä videoraidan aikaosoittimen haluamaasi kohtaan videolla.
5. Pilko video napauttamalla Pilko.

Voit lähentää tai loitontaa napauttamalla haluamaasi leikettä. Säädä zoomausta vetämällä ulos- tai sisäänpäin kahdella sormella.

Leikkeen nopeuden säätäminen muokattaessa

Videoleikkeen nopeuttaminen tai hidastaminen:
1. Napauta muokkausnäytössä Muokkaa tai valitse haluamasi videoleike. Tämä ominaisuus on käytettävissä vain videoleikkeille.
2. Napauta alalaidassa Nopeus.
3. Esikatsele eri nopeuksia säätämällä liukusäädintä.
4. Määritä nopeus napauttamalla Tallenna. Jos haluat käyttää samaa nopeutta kaikkiin leikkeisiin, napauta Käytä kaikkiin.

Äänen lisääminen muokattaessa

Äänen lisääminen:
1. Napauta muokkausnäytössä Ääni ja valitse Lisää ääni. Voit myös napauttaa Lisää ääni videoraidan alapuolelta.
2. Valitse haluamasi ääni ja napauta Käytä. Ääni lisätään videoosi automaattisesti. Voit tallentaa äänen tulevaa käyttöä varten napauttamalla Suosikit-painiketta.
3. Siirry muokkaustilaan napauttamalla äänileikettä, jotta voit säätää sen pituutta, korvata sen, muuttaa sen äänenvoimakkuutta tai poistaa sen.
4. Pidä ja vedä nuolta äänileikkeen jommalta kummalta puolelta säätääksesi sen pituutta.

Voit myös lisätä videoihisi suositeltua musiikkia sovelluksen musiikkikirjastosta. Suositellun musiikin lisääminen: Kun olet valinnut Lisää ääni, napauta Suositeltu-välilehteä nähdäksesi nousussa olevaa audiota.

Äänitehosteen lisääminen:
1. Napauta muokkausnäytön alalaidassa Ääni.
2. Napauta Äänitehoste.
3. Valitse mikä tahansa ääni esikatseltavaksi. Voit tallentaa äänen tulevaa käyttöä varten napauttamalla Suosikit-painiketta.
4. Voit lisätä äänitehosteen editoriin napauttamalla Käytä.

Siirtymien lisääminen ja muokkaaminen

Siirtymien lisääminen leikkeiden välille:
1. Napauta muokkausnäytössä Siirtymä-painiketta haluamiesi leikkeiden välissä.
2. Napauta siirtymää esikatsellaksesi sen ja lisätäksesi sen leikkeisiisi. Voit toistaa esikatselun napauttamalla Toista video -painiketta. Huomaa, että siirtymän pituus riippuu valitun videon pituudesta.
3. Voit käyttää siirtymätehostetta kaikkiin leikkeisiin napauttamalla Käytä kaikkiin, ennen kuin suljet siirtymätyökalun. Poistu siirtymävalikosta napauttamalla Sulje-painiketta.

Tekstin lisääminen ja muokkaaminen

Tekstin lisääminen ja muokkaaminen:
1. Napauta muokkausnäytön alavalikossa Teksti.
2. Napauta Lisää teksti ja lisää haluamasi teksti.
3. Pidä videoraidan alla olevaa tekstiä painettuna siirtääksesi sen haluamaasi leikkeeseen. Napauta tekstitarraa ja pidä ja vedä nuolta jommalta kummalta puolelta muokataksesi sen kestoa. Voit myös napauttaa tekstitarraa esikatselunäytössä muokataksesi sitä.
4. Napauta tekstitarraa tai videoraidan alla olevaa tekstiä ja kopioi teksti napauttamalla Kopioi. Uusi teksti lisätään heti alkuperäisen jälkeen. Pidä ja vedä tarran tekstiä esikatselunäytössä siirtääksesi sen.

Taikuuden käyttäminen muokattaessa

Taikuudella voit nopeuttaa muokkausprosessia muokkaamalla automaattisesti olennaiset video-ominaisuudet, kuten avainkuvat, peittämisen, kerroksen ja äänet.

Taikuustyökalun käyttö:
1. Kun olet kuvannut tai ladannut sisältösi, siirry muokkaustyökaluun.
2. Napauta alavalikossa Taikuus.
3. Valitse muokkaustyyli käyttääksesi sitä automaattisesti leikkeeseesi.
4. Esikatsele leike ja poistu taikuudesta tallentaaksesi muokkaukset.

Kerrosten muokkaaminen

Kerrosten muokkaaminen:
1. Napauta muokkausnäytön alalaidassa Kerros. Siirryt laitteesi kuviin ja videoihin.
2. Valitse tiedosto, jota haluat käyttää leikkeittesi kerroksena. Voit katsella laitteesi kuva- ja videovalikoimaa valitsemalla toissijaisen alasvetovalikon esikatsellaksesi muita albumeita.
3. Napauta Seuraava. Tiedosto asetetaan videosi päälle. Voit lähentää ja loitontaa kerrosta kahdella sormella tai pitää ja vetää sitä siirtääksesi sen. Voit muokata kerroksen pituutta pitämällä ja vetämällä peiteleikkeen jommalla kummalla puolella olevaa nuolta.

Usein kysyttyä

Onko mitään maksimimäärää tiedostoille, jotka voin ladata yhteen videoon tai joita voin muokata yhdellä videolla?

Voit ladata enintään 35 tiedostoa yhdessä muokkausistunnossa; ne voivat sisältää kuvia ja videoita. Kerroksia voi lisätä enintään kahdeksan. Videoon voi lisätä yhden äänen.

Voinko käyttää laitteeni kameraa TikTok-sovelluksessa?

Ei, et voi kuvata sisältöä laitteesi kameralla suoraan TikTok-sovelluksessa. Voit vain käyttää TikTok-sovelluksen kameratyökalua. Jos haluat käyttää oman laitteesi kameraa, voit kuvata sisältöä erikseen ja ladata sen sitten TikTokiin.

Voiko duettoja ja parsittuja videoita muokata?

Kyllä, voit käyttää muokkaustyökaluja kaikkiin duettoihin ja parsittuihin videoihin TikTokissa.