Plasseringsinformasjon på TikTok

Hopp til et avsnitt

Posisjonsopplysninger samlet inn av TikTok  •  Grunnen til at TikTok samler inn posisjonsopplysninger  •  Slik slår du posisjonstjenesten på eller av for TikTok  •  Slik sletter du spesifikke posisjonsdata  •  Slik legger du til en posisjon i innlegget  •  Slik gir du tilbakemelding på en merket posisjon  •  Derfor kan ikke alle posisjoner tagges i innlegg

Posisjonsopplysninger samlet inn av TikTok

Hvis du er 18 år eller eldre og i en region der enhetens posisjonstjenester er tilgjengelig for TikTok-appen, og du slår på posisjonstjenesten:
•  Mottar vi den omtrentlige posisjonen din fra enhetens posisjonstjenester, som kan bruke GPS-data. Les mer i Hjelpesenteret for Google-kontoer eller Apple-kundestøtte. Den omtrentlige posisjonsinformasjon, som vi mottar fra enhetens posisjonstjenester, er et estimat på minst 3 kvadratkilometer basert på nåværende posisjon. Området kan være større, avhengig av systemtypen og versjonen på enheten din.
•  Avhengig av regionen kan du også ha muligheten til å slå på nøyaktig posisjon via enhetens posisjonstjenester.

Merk: Avhengig av produsenten, kan enkelte Android-enheter be deg om å slå på nøyaktig posisjon, selv om du er i en region der bare posisjonstjenester med omtrentlig posisjon er tilgjengelige. I slike tilfeller sørger vi for at bare den omtrentlige posisjonen blir samlet inn.

I regioner der enhetens posisjonstjenester ikke er tilgjengelige for TikTok-appen, eller når du slår av posisjonstjenester:
•  Vi anslår en annen omtrentlig posisjonsinformasjon basert på enhets- eller nettversinformasjonen, for eksempel SIM-kortområde, IP-adresse og enhetens systeminnstillinger.
•  Den omtrentlige posisjonsinformasjonen vi anslår fra enhets- eller nettverksinformasjonen din er begrenset til landet, regionen eller postnummeret (i USA) der du befinner deg.

Merk: Enhetens posisjonstjenester er kanskje ikke tilgjengelige for TikTok-appen i noen regioner, for eksempel Australia og USA, og vil ikke være tilgjengelig hvis du angir at du er under 18 år.

Vi samler også inn posisjonen du oppgir når du legger til en posisjon i et innlegg.

Hvorfor samler TikTok inn posisjonsinformasjon?

For å hjelpe oss å forbedre appopplevelsen din, bruker vi posisjonsinformasjon for formålene beskrevet i våre retningslinjer for personvern, som å vise deg innhold som er populært i området ditt, og der det er aktuelt, annonser som kan være mer relevante for deg. I tillegg kan vi be deg om å slå på posisjonstjenester (hvis tigjengelig for TikTok i regionen din) for å gi oss mer nøyaktig posisjonsinformasjon. Du kan for eksempel bli bedt om å slå på posisjonstjenester når du blar gjennom For deg-strømmen, eller om du vil legge til en posisjon i innlegget ditt. Ved å gi mer nøyaktig posisjonsinformasjon er det mulig for oss å vise deg mer relevant innhold og annonser.

Slik slår du posisjonstjenester på eller av i TikTok

Hvis posisjonstjenester er tilgjengelig for TikTok i din region, kan du velge å slå posisjonstjenester på eller av i personverninnstillingene dine.

Slik slår du posisjonstjenester på eller av i TikTok:
1. I TikTok-appen trykker du på Profil nederst.
2. Trykk på Meny-knappen øverst og velg Innstillinger og personvern.
3. Trykk på Personvern og deretter på posisjonstjenester.
4. Velg en posisjonstilgangstillatelse for TikTok.

Avhengig av regionen kan du også ha muligheten til å slå på nøyaktig posisjon via enhetens posisjonstjenester.

Slik sletter du bestemte posisjonsdata

I regioner der posisjonstjenester er tilgjengelige for TikTok-appen, og når du slår dem på, mottar vi posisjonsdata direkte fra enhetens posisjonstjenester. Vi kan også utlede mindre spesifikk informasjon om posisjonen din fra dataene vi mottar direkte fra posisjonstjenestene dine. Du kan velge å slette data vi har mottatt direkte fra posisjonstjenestene dine når som helst.

Slik sletter du data vi har mottatt direkte fra posisjonstjenestene dine:
1. I TikTok-appen trykker du på Profil nederst.
2. Trykk på Meny-knappen øverst og velg Innstillinger og personvern.
3. Trykk på Personvern og deretter på posisjonstjenester.
4. Trykk på Slett enkelte posisjonsdata.

Når de er slettet, må du huske på at vi kan beholde mindre spesifikk posisjonsinformasjon som tidligere er utledet fra posisjonstjenestedataene eller IP-adressen din, for eksempel byen du kan befinne deg i.

Slik legger du til en posisjon i innlegget ditt

I noen regioner kan du legge til en posisjon i TikTok-innlegget ditt.

Slik legger du til en posisjon i innlegget:
1. Lag et innlegg i TikTok-appen.
2. På Publiser-skjermen, trykk på posisjon for å søke etter en posisjon eller velge en av de foreslåtte stedene under søkelinjen eller posisjon. Listene over steder anbefales basert på popularitet og nærhet.
3. Trykk på Publiser. Den taggede posisjonen vises i innlegget ditt.

Hvis du publiserer en video uten å legge til en posisjon, kan vi be deg om å legge til en eller dele mer informasjon om hvor du er. Du kan søke etter en posisjon som du vil legge til innlegget ditt, eller velge et av de foreslåtte landemerkene eller turiststedene.

Slik gir du tilbakemelding for en tagget posisjon

Hvis du finner en tagget bedrift eller offentlig sted på TikTok med unøyaktig informasjon, kan du sende en tilbakemelding for å foreslå en redigering. Du kan bare foreslå endringer for bedriftsposisjoner og offentlige posisjoner, som restauranter og parker.

Slik gir du tilbakemelding på en tagget posisjon:
I TikTok-appen trykker du på den taggede posisjonen på innlegget.
2. Trykk på Del-knappen.
3. Trykk på Foreslå en redigering og følg instruksjonene for å sende inn.

Grunnen til at ikke alle posisjoner kan tagges i et innlegg

Hvis du ikke kan legge til en posisjon i et innlegg eller utforske videoer knyttet til en posisjon, kan det være fordi posisjonen kanskje ikke er tilgjengelig ennå, eller så har vi begrenset enkelte posisjoner fra å utforskes eller tagges i innlegg for å beskytte brukerne våre.