Logge på med sikkerhetskode

Hopp til et avsnitt

Hva er sikkerhetskoder?  •  Hvorfor burde jeg bruke sikkerhetskode på TikTok?  •  Hvordan fungerer sikkerhetskoder?  •  Slik konfigurerer du en sikkerhetskode på TikTok  •  Slik logger du på med sikkerhetskode på en annen enhet  •  Slik sletter eller deaktiverer du sikkerhetskoder

Hva er sikkerhetskoder?

En sikkerhetskode er en kryptografisk nøkkel som lagres på den mobile enheten. Den kan brukes til å logge på TikTok-kontoen din uten å måtte huske passordet ditt.

Finn ut mer om adgangskoder på Android og Apple.

For å bruke en adgangskode på TikTok må du oppfylle følgende krav:

Android
•  Ha en enhet som bruker Android 9.0 eller nyere.
•  Ha skjermlås aktivert på enheten.

Apple
•  Ha en enhet som bruker iOS 16, iPadOS 16, macOS Ventura, tvOS 16 eller nyere.
•  iCloud-nøkkelring må være slått på i Apple-enhetens innstillinger. Gå til Apple-kundestøtten hvis du ønsker mer informasjon.
•  Tofaktorautentisering må være slått på for Apple-ID-en din. Gå til Apple-kundestøtten hvis du ønsker mer informasjon.

Hvorfor burde jeg bruke sikkerhetskode på TikTok?

Adgangskoder er en sikrere og enklere måte å logge inn på sammenlignet med vanlige passord fordi de drar nytte av sikkerhetsfunksjoner som allerede har tillatelse på enheten din, f.eks. Face ID (Apple), adgangskode (Apple), Touch Unlock (Android) og PIN (Android). TikTok har ikke tilgang til disse biometriske dataene, og varsles kun når verifiseringen er godkjent.

Gå til Apple Support for mer informasjon om Face ID og Touch ID. For mer informasjon om Android Face eller Touch Unlock og PIN-koder, kan du gå til Android Hjelp.

Hvordan fungerer sikkerhetskoder?

En adgangskode består av et sett med koder som inkluderer en offentlig kode knyttet til nettsiden eller appen du bruker, og en annen kode som lagres privat og sikkert i din personlige iCloud-nøkkelring, Googles passordlagring eller andre passordlagringstjenester som støtter adgangskoder, f.eks. 1Password. Dette gjør at du kan logge inn på den adgangskode-aktiverte TikTok-kontoen din fra en hvilken som helst enhet som også er logget på Apple ID-en eller Google-kontoen din.

Når du logger inn med adgangskoden, verifiserer enhetene identiteten din med ansiktet, fingeravtrykket eller passordet for å starte matchen mellom den private koden lagret på enheten og den offentlige koden lagret i TikTok. Vi har ikke tilgang til biometriske data eller private adgangskodedata, og vi varsler kun hvis autentiseringen godkjennes.

Slik konfigurerer du sikkerhetskoder på TikTok

Slik konfigurerer du sikkerhetskoder på TikTok-kontoen:
1. I TikTok-appen trykker du på
Profil nederst på skjermen.
2. Trykk på
Meny ☰-knappen helt øverst.
3. Trykk på
Innstillinger og personvern.
4. Trykk på
Konto.
5. Trykk på Adgangskode og deretter Konfigurer på neste skjerm og følg instruksjonene. Hvis du oppretter en adgangskode via Google Passordlagring, omdirigeres du til denne skjermen for å fullføre konfigureringen.

Neste gang du logger på blir du bedt om å logge på med den lagrede sikkerhetskoden.

Slik logger du på med sikkerhetskode på en annen enhet

Når du har konfigurert adgangskoder, kan du logge på TikTok-kontoen på en annen Apple- eller Android-enhet via den andre enheten eller innloggingsalternativer på innloggingsskjermen. Når du logger inn, blir du bedt om å bruke enheten til å skanne QR-koden. Eventuelt kan du, hvis du bruker en Apple-enhet, bruke AirDrop til å dele adgangskoden med en annen enhet.

Slik sletter eller deaktiverer du sikkerhetskoder

I enhetsinnstillingene kan du slette sikkerhetskoden du har laget for å logge på TikTok. Når du har fjernet sikkerhetskoden, kan du ikke logge på med sikkerhetskode neste gang du logger på TikTok, med mindre du oppretter en ny sikkerhetskode.

Du kan også slå av en adgangskode via iCloud-nøkkelringen eller Googles passordlagring i enhetens innstillinger. Adgangskodene dine slettes ikke, men det gjør at du ikke lenger kan bruke adgangskoden eller annen informasjon som er synkronisert til iCloud- eller Google-kontoen for å logge på TikTok eller andre apper på enheten. Hvis du brukte en adgangskode fra en annen passordlagringstjeneste, f.eks. 1Password, kan den fjernes i tjenestens innstillinger.

Gå til Apple-kundestøtten for å finne ut mer om å fjerne sikkerhetskoder fra iPhone og Mac.