Koble til tredjepartsapper

Gå til en del

Om tilkobling til tredjepartsapper  •  Slik kobler du til tredjepartsapper  •  Informasjon en tredjepartsapp kan be om tilgang til  •  Slik ser du gjennom og fjerner tilkoblede tredjepartsapper  •  Slik rapporterer du tredjepartsapper eller tjenester

Om tilkobling til tredjepartsapper med TikTok

Du kan bruke kontoinformasjonen på TikTok med noen tredjepartsapper for å gjøre det enklere å dele innholdet. Du kan gjøre ting som å bruke informasjonen på TikTok til å logge på en tredjepartsapp for kjapp og sikker pålogging, eller koble til apper for å få enklere tilgang til originallyder og musikk.

Tredjepartsapper er apper eller nettsider som ikke er bygget eller eid av TikTok. De kan inkludere ting som musikk-, dating- eller shoppingapper. Et par ting du må huske på når du bruker TikTok til å logge på en tredjepartsapp:
•  Den appen får tilgang til deler av informasjonen om TikTok-kontoen din.
  ༚   Vi deler for eksempel noe av kontoinformasjonen, for eksempel profilbildet og visningsnavnet ditt, slik at du kan bruke TikTok til å logge på en tredjepartsapp.
  ༚   Du kan se informasjonen som tredjepartsappen trenger for å få tilgang, før du godtar dette, så dermed kan du velge ikke å koble til appen. Du kan også velge bort deler av informasjonen, for eksempel deling av videoene dine.
•  Du kan se gjennom hvilke apper du har koblet til og fjerne tilgangen i TikTok-kontoens sikkerhetsinnstillinger.

Noen begrensninger for tilkobling til tredjepartsapper:
•  TikTok må være tilgjengelig i landet der du bor.
•  Du må oppfylle alderskravene for landet der du bor.

Merk: For å beskytte nettopplevelsen din på en bedre måte, bør du ikke koble TikTok-kontoen din til ukjente tredjepartsapper. Du bør også gå gjennom de tilkoblede appene dine regelmessig og fjerne apper du ikke lenger bruker.

Slik kobler du til en tredjepartsapp

Hvis du kobler TikTok-kontoen til en tredjepartsapp, ser du TikTok som et alternativ på påloggingsskjermen i appen. Hvis du vil bruke TikTok-informasjonen til å logge på eller koble til appen:
1. Når du logger på appen eller nettsiden, velger du TikTok-knappen (den heter vanligvis Fortsett med TikTok eller Logg på med TikTok).
2. Dermed tas du til TikTok-appen eller nettsiden. Hvis du ikke er logget på TikTok, blir du bedt om å logge på.
3. Du ser informasjonen som du skal dele med tredjepartsappen. Hvis du vil gå gjennom informasjonen, velger du Rediger tilgang.
  ༚  Deler av informasjonen er obligatorisk, og du kan ikke velge den bort. Du vil se at det står Obligatorisk ved siden av denne informasjonen.
  ༚  Hvis du kan velge bort informasjonen, trykker eller klikker du på slå av eller på.
4. Trykk eller klikk på Godkjenn. Du kan også velge Avbryt hvis du ikke vil koble til TikTok-kontoen din.

Informasjon en tredjepartsapp kan be om tilgang til

Når du velger å koble TikTok til en tredjepartsapp, vil appen be om tilgang til deler av informasjonen din. Husk at før du godtar å bruke TikTok for å logge på en annen app, vil du se informasjonen den aktuelle appen ber om tilgang til, som kan inkludere:
•  Profilbildet ditt (også kalt avataren din). Tredjepartsapper kan vise TikTok-profilbildet ditt, og kan bruke det til profilbilde i sin app eller nettside.
•  Visningsnavn. Tredjepartsapper kan se navnet ditt på TikTok og f.eks. bruke det på profilen din i appen eller på nettsiden deres. De har ikke tilgang til brukernavnet. (Brukernavnet er navnet som vises på profilen og i profillenken som andre kan bruke for å tagge eller finne deg).

Merk: For å logge på tredjeparterapper, gir TikTok appen en unik identifikator som er tilknyttet kontoen din. Unike identifikatorer gjør det mulig for TikTok og tredjepartsapper å bekrefte eller verifisere hvem du er på tvers av apper.

Dette betyr at tredjepartsapper kan vise de offentlige TikTok-videoene dine, og kan tillate at du publiserer videoer i deres app eller på deres nettside. Et par ting å være klar over:
•  Du trenger ikke å gi tilgang til de offentlige videoene dine for å koble til en tredjepartsapp.
•  Du kan velge at du ikke vil dele videoer når du registrerer deg i appen. Du kan også fjerne appens tilgang i TikTok-kontoens sikkerhetsinnstillinger.
•  TikTok-videoen din vil ha TikTok-vannmerket når du publiserer den i en annen app eller på en annen nettside.

Merk: Vi deler ikke TikTok-passordet ditt med tredjepartsapper. Vi anbefaler deg å se gjennom appens vilkår og retningslinjer for personvern før du gir dem tillatelse til å koble til TikTok-kontoen.

Slik ser du gjennom og fjerne tilkoblede tredjepartsapper

Du kan se gjennom tredjepartsapper du har koblet til med TikTok og fjerne appene i innstillinger. Du bør jevnlig se gjennom apper du har koblet til og fjerne de du ikke lenger bruker.

Slik viser og fjerner du tillatelsene til en tilkoblet tredjepartsapp:
1. Trykk på Profil nederst i TikTok-appen.
2. Trykk på Meny ☰ øverst.
3. Trykk på Innstillinger og personvern.
4. Trykk på Sikkerhet.
5. Trykk på Administrer apptillatelser.
6. Trykk på appen du vil gå gjennom. Herfra kan du:
  ༚  Vise hva appen har tillatelser til (eksempel: Les profilinfoen din).
  ༚  Trykk på Fjern tilgang for å fjerne appen.

Slik rapporterer du en tredjepartsapp eller -tjeneste

Hvis du er ukomfortabel med en tilkoblet app, eller du ønsker å endre hva appen har tilgang til, kan du fjerne appen. Hvis du tror at informasjonen din misbrukes av appen, f.eks. ved å opprette spam, kan du kontakte oss på tiktokplatform@tiktok.com.

TikTok verken eier eller drifter tredjepartsapper, og du må derfor kontakte utviklerne av appen hvis du opplever problemer og trenger hjelp.