Anker vedrørende minstealder på TikTok

Hopp til et avsnitt

Hva er en aldersanke på TikTok?  •  Hva skjer etter at en funksjon fjernes fra kontoen?  •  Slik anker du  •  Slik bruker vi informasjonen du sender inn til TikTok hvis du anker  •  Slik oppbevarer vi informasjonen din hvis du anker  •  Slik deler vi informasjonen din hvis du anker  •  Slik skaffer du deg en kopi av visse data hvis du mister tilgangen til en aldersbegrenset funksjon  •  Informasjon til foreldre, verger og andre voksne tillitspersoner  •  Derfor er det viktig at tenåringen din oppgir riktig fødselsdato  •  Slik kan du hjelpe tenåringen din  •  Slik bruker vi informasjonen din hvis du hjelper tenåringen din med å anke  •  Hvilke rettigheter har jeg over personopplysningene mine?  •  Slik kontakter du oss vedrørende problemer knyttet til personvern

Hva er en aldersanke på TikTok?

Vi kan fjerne tilgangen din til visse funksjoner hvis vi mener at du ikke innfrir alderskravet vårt, deriblant:
•  Livestrømming (minst 18 år eller eldre)
•  Kjøp av mynter (minst 18 år eller eldre, eller 19 år i Sør-Korea)
•  Sende og motta direktemeldinger (minst 16 år eller eldre)

Hvis du mener vi har gjort en feil, kan du sende inn en anke. Finn ut mer om alderskravene våre i retningslinjene for fellesskapet.

Hvis kontoen er utestengt fordi vi mener at du ikke oppfyller alderskravet vårt for å bruke TikTok, kan du lese mer om dette under anker vedrørende alderskrav.

Hva skjer etter at en funksjon fjernes fra kontoen?

Hvis du mister tilgangen til en aldersbegrenset funksjon, mottar du et varsel neste gang du åpner TikTok med informasjon om denne endringen. Du må sende inn en anke innen 180 dager etter at du mistet tilgangen. Du har fortsatt tilgang til TikTok-kontoen og kan, hvis gjeldende, laste ned eventuelle LIVE-repriser eller direktemeldinger som ikke bryter med retningslinjene for fellesskapet. Hvis du ikke anker, eller hvis anken din ikke godkjennes, har du ikke tilgang til den/de aldersbegrensede funksjonen(e).

Slik anker du

Hvis du mener at tilgangen til en aldersbegrenset funksjon ble fjernet på feilaktig grunnlag, kan du melde fra om dette ved å sende inn en anke.

Slik anker du:
1. Åpne varselet i TikTok-appen.
2. Trykk på Anke for å starte ankeprosessen.
3. Følg instruksjonene. Vi gir beskjed når resultatet er klart.

Avhengig av alder og hvor du er bosatt, må du bekrefte alderen din via ett av følgende alternativer:

Selfie med ID (hvis 16 år eller eldre)
For å anke med selfie med ID må du sende oss følgende:
•  Et bilde av en offentlig utstedt ID.
•  En selfie der du holder (a) samme offentlig utstedt ID og (b) et dokument med en tydelig og lesbar unik kode som vi sender deg under ankeprosessen.

Du kan dekke over deler av ID-dokumentet som du har juridisk rett eller plikt til å dekke over.

Bilde med forelder/verge (hvis i alderen 16–17 år)
For å anke med bilde med en forelder eller verge må du sende oss følgende:
•  Et bilde av deg og forelderen/vergen som er over 25 år. Hvis forelderen eller vergen ikke er tilgjengelig, kan du spørre en annen voksen tillitsperson som har fylt 25 år, f.eks. en besteforelder, lærer eller tante/onkel. Både ditt eget og ansiktet til tillitspersonens ansikt må være tydelige og synlige.
•  Forelderen, vergen eller en annen voksen tillitsperson må se inn i kameraet og holde opp et ark der der følgende står skrevet og er tydelig og lett å lese:
   ༚  Lag en overskrift på arket der det står «Aldersbevis for TikTok»
   ༚  Fødselsdatoen din
   ༚  En unik kode som vi sender deg under ankeprosessen

Kredittkortautorisasjon (hvis 18 år eller eldre)
For å anke med kredittkortautorisasjon må du oppgi kredittkortinformasjonen din. Vi belaster et lite og midlertidig beløp på kredittkortet for å autentisere det. Du mottar en refusjon for eventuelle belastninger.

Slik bruker vi informasjonen du sender inn til TikTok hvis du anker

Hvis du sender inn en anke, ber vi deg oppgi informasjon for å bekrefte fødselsdatoen din for å bestemme om vi skal gi deg tilgang igjen og informere deg om avgjørelsen vår. Vi har en legitim interesse i å sikre at TikTok-fellesskapet forblir trygt og hindre misbruk av tjenestene våre i henhold til retningslinjene for personvern. Informasjonen vi trenger avhenger av hvordan du har valgt å bekrefte fødselsdatoen din.

Husk:
•  Hvis anken godkjennes, oppdaterer vi fødselsdatoen på kontoen din.
•  Dersom anken ikke godkjennes, kan vi oppdatere fødselsdatoen din avhengig av informasjonen du sender inn. Fødselsdatoen din er ikke synlig for andre på TikTok.
•  Vi bruker bare informasjonen du sender inn til å bekrefte alderen din og informere deg om beslutningen vår. Du kan for eksempel velge å sende oss bilder, men vi viser dem ikke på TikTok-profilen din eller andre steder på TikTok.

Slik oppbevarer vi informasjonen din hvis du anker

Så snart ankeprosessen er ferdig, begynner vi prosessen med å slette den innsendte informasjonen, inkludert selfier og bilder av ID-en din.

Hvis anken ikke godkjennes:
•  Hvis du er i alderen 13–17 år, sletter vi LIVE-reprisene dine 30 dager etter datoen de ble opprettet. Du kan be om LIVE-reprisene du fortsatt har tilgang til.
•  Hvis du er i alderen 13–15 år, håndhever vi den opprinnelige avgjørelsen vår om å fjerne tilgangen din til direktemeldinger, men du kan fortsatt be om direktemeldingene dine.

Hvis anken godkjennes:
•  Så lenge du har en TikTok-konto, beholder vi et register med fødselsdatoen din, en bekreftelse på at du anket, hvordan du anket og resultatet.
•  Vi beholder ingen kopier av ID-dokumentet ditt hvis du har sendt oss det, men vi beholder informasjon knyttet til ID-autentiseringskontrollen utført av tjenesteleverandøren vår. For eksempel antallet ganger ID-en din ble gjennomgått hvis den første anken din ikke ble godkjent, samt når tjenesteleverandøren vår sendte oss autentiseringsresultatet.
•  Hvis du bestemmer deg for å slette TikTok-kontoen, sendes alle dataene ovenfor (sammen med resten av dataene dine) til sletting.
•  Vi oppretter et register som gjør det mulig for oss å spore statusen og detaljene knyttet til anken din. Vi beholder dette registeret i 90 dager før vi sletter det.

Slik deler vi informasjonen din hvis du anker

Avhengig av hvordan du har valgt å bekrefte fødselsdatoen din, deler vi informasjonen du sender inn med tjenesteleverandørene våre som hjelper oss med å sjekke om ID-en din er autentisk, eller gjennomfører en midlertidig kredittkortautorisasjon. Vi deler ikke denne informasjonen med tredjeparter utenfor ankeprosessen.

Slik skaffer du deg en kopi av visse data hvis du mister tilgangen til en aldersbegrenset funksjon

Hvis du mister tilgangen til en aldersbegrenset funksjon, kan du bruke verktøyet Last ned dataene dine til å be om dataene dine, deriblant LIVE-repriser og direktemeldinger. Du kan be om LIVE-reprisene dine innen 30 dager etter at de ble opprettet, og du har 113 dager (eller 180 dager hvis du er bosatt i det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS), eller 23 dager i USA) på deg til å be om direktemeldingene dine. Husk at du bare kan laste ned data som ikke bryter med retningslinjene for fellesskapet.

Finn ut mer om dine rettigheter og valg i retningslinjene for personvern.

Informasjon til foreldre, verger og andre voksne tillitspersoner

Hvis vi mener at noen ikke er gammel nok til å bruke en aldersbegrenset funksjon, fjerner vi tilgangen deres, men de har mulighet til å anke. Hvis du er forelder, verge eller annen voksen tillitsperson for en tenåring med en profil vi utestenger eller fjerner tilgangen til en aldersbegrenset funksjon for, kan de spørre deg om hjelp til å sende inn en anke.

Derfor er det viktig at tenåringen din oppgir riktig fødselsdato

Vi er forpliktet til å levere en alderspassende opplevelse, så det er viktig at tenåringen din oppgir riktig fødselsdato. Vi tillater f.eks. ikke at yngre personer bruker visse funksjoner på TikTok. Les mer ompersonvern- og sikkerhetsinnstillinger for tenåringer.

Slik kan du hjelpe tenåringen din

Vi anbefaler at du ser gjennom veiledningen for verger for å finne ut mer om TikTok og verktøyene og kontrollene vi har utviklet for å sikre at fellesskapet forblir trygt, i tillegg til generell informasjon om vanlige problemstillinger vedrørende internettsikkerhet. Se gjennom disse ressursene med tenåringen din for å skape dialog om det å være trygg på TikTok.

Slik bruker vi informasjonen din hvis du hjelper tenåringen din med å anke

Hvis tenåringen din er berettiget til å anke avgjørelsen vår om å fjerne tilgangen til en aldersbegrenset funksjon, gir vi dem noen ulike alternativer for å bekrefte fødselsdatoen. I noen land er et av alternativene bilde med forelder/verge som krever at de laster opp et bilde av seg selv med en forelder, verge eller annen voksen tillitsperson som bekrefter fødselsdatoen deres.

Hvis tenåringen ber deg stille opp på et bilde for å anke en utestenging:
•  Vi bruker bare bildet til å fastlå om vi skal godkjenner eller avslå anken til tenåringen. Vi vektlegger våre og tenåringens legitime interesser som juridisk grunnlag for å behandle bildet i forbindelse med dette formålet. Mer spesifikt vektlegger vi den legitime interessen i å sikre at fellesskapet forblir trygt og hindre misbruk av tjenestene våre ved å gi tenåringen din tilgang til aldersbegrensede funksjoner med forutsetning om at vi mottar bekreftelsen på fødselsdatoen.
•  Vi bruker den ikke for andre formål og vi viser ikke bildet noe annet sted på TikTok.
•  Bildet lagres av en tredjeparts tjenesteleverandør.
•  Så snart ankeprosessen er ferdig, starter vi prosessen med å slette bildet.

Hvilke rettigheter har jeg over personopplysningene mine?

Hvis du bor i EØS, Storbritannia eller Sveits og tenåringen din anker utestengingen ved å sende inn et bilde av seg selv sammen med deg, vil dette bildet inneholde personopplysningene dine, og TikTok Irland og TikTok UK vil begge kontrollere bildet som definert i retningslinjene for personvern.

For å sikre at bildet får et tilstrekkelig beskyttelsesnivå når det overføres til den tredjeparts tjenesteleverandøren som lagrer det, bruker vi standard kontraktklausuler godkjent av Europakommisjonen under artikkel 46 i EUs personvernforordning. Du kan be om en kopi av disse standard kontraktklausulene via nettskjemaet vårt.

Du har rett til å
•  motsi deg bruken av bildet ditt og be oss om å begrense behandlingen av det
•  be oss om å gi deg tilgang til bildet
•  be oss om å slette eller korrigere bildet
For å utøve disse rettighetene kan du kontakte oss via nettskjemaet

Du har også rett til å sende en klage til Irish Data Protection Commission hvis du bor i EØS, samt til din lokale tilsynsmyndighet.

Slik kontakter du oss vedrørende problemer knyttet til personvern

Hvis du har spørsmål vedrørende retningslinjene for personvern, kan du kontakte oss via nettskjemaet.

Hvis du bor i EØS, Storbritannia eller Sveits, kan du kontakte vår sikkerhetsansvarlig via nettskjemaet.