Mindreåriges anker på TikTok

Hopp til et avsnitt

Dette skjer når kontoen din utestenges  •  Slik anker du TikTok-utestengelser  •  Slik bruker vi informasjonen du sender inn til TikTok om du anker  •  Slik beholder vi informasjonen din om du anker  •  Slik deler vi informasjonen din om du anker  •  Slik får du en kopi av dataene dine om kontoen din utestenges fordi du er mindreårig  •  Informasjon til voksne, verger og andre voksne tillitspersoner  •  Derfor er det viktig at tenåringen din oppgir sin ekte fødselsdato  •  Slik kan du støtte tenåringen din  •  Slik bruker vi informasjonen din hvis du hjelper tenåringen å anke  •  Hvilke rettigheter har du for personopplysningene dine?  •  Slik kan du kontakte oss om personvernrelaterte problemer

TikTok kan utestenge kontoen hvis vi mener at du er under 13 år gammel (eller under 14 år i Indonesia, Quebec og Sør-Korea). Dersom du har mener dette er feil, kan du anke.

Dette skjer når TikTok-kontoen din utestenges

Fra og med datoen kontoen din utestenges fordi du er mindreårig, har du
113 dager på å anke og laste ned dataene dine. Hvis anken godtas, opphever vi utestengelsen og sletter ikke dataene dine.

Hvis du ikke anker, eller om anken ikke godtas, sletter vi kontoen på
dag 120 og begynner å slette alle dataene dine.

Brukere i USA har
23 dager på å anke og laste ned dataene sine. Hvis du ikke anker, eller om anken ikke godtas, sletter vi kontoen på dag 30 og begynner å slette alle dataene dine.

Slik anker du TikTok-utestengelser

Hvis du har blitt utestengt fra TikTok, mottar du et push-varsel og et appvarsel når du åpner appen, som informerer deg om kontoendringen. Dersom du mener at kontoen din ble feilaktig utestengt, kan du anke. Avhengig av alderen og stedet ditt, må du bekrefte alderen din via ett av følgende alternativer:

Selfie med ID:
For å anke med selfie med ID må du oppgi følgende:
•  Et bilde av en offentlig utstedet ID.
•  En selfie der du holder (a) samme offentlige utstedet ID og (b) et dokument med en tydelig og leselig unik kode, som vi sender deg under ankeprosessen.
Du kan dekke over deler av ID-dokumentet som du har juridisk rett eller plikt til å dekke over.

Bilde med forelder/verge (hvis mellom 13 og 17 år):
For å anke med bilde med en forelder eller verge må du oppgi følgende:
•  Et bilde med deg og forelderen/vergen som er over 25 år. Hvis forelderen eller vergen din ikke er tilgjengelig, kan du spørre en annen voksen tillitsperson som har fylt 25 år, som en besteforelder, lærer eller tante/onkel. Begge ansiktene deres må være tydelige og synlige.
•  Forelderen, vergen eller den voksne tillitspersonen må se i kamera og holde et dokument der følgende står tydelig og lesbart: (a) «TikTok proof of age», (b) fødselsdatoen din og (c) en unik kode som vi sender deg under ankeprosessen.

Kredittkortautorisasjon (hvis du har fylt 18 år):
For å anke med kredittkortautorisasjon må du oppgi kredittkortinformasjonen din. Vi belaster et lite og midlertidig beløp på kredittkortet for å autentisere det. Du mottar en tilbakebetaling for eventuelle belastninger.

Merk: Du må sende inn e-postadressen din for alternativene ovenfor, slik at vi kan sende deg en e-post når anken er behandlet.

Ansiktsalderestimering (hvis du har fylt 18 år):
For å bruke ansiktsalderestimering må du sende oss en selfie. Etter at du har sendt selfien, sender vi den til vår tredjeparts tjenesteleverandør for aldersestimering. De bruker teknologi for å beregne alderen din basert på ansiktstrekkene i selfien. De sender oss da aldersberegningen din og sletter selfien din.

For å anke med ansiktsaldersberegning må du oppgi følgende:
•  En selfie tatt i sanntid. Du kan ikke laste opp en eksisterende selfie fra fotoalbummet ditt.
•  En selfie der hele ansiktet vises i rammen på skjermen. Fjern gjenstander som kan lage skygger, f.eks. hatter. Du kan beholde brillene på.

Slik anker du på TikTok:
1. Åpne varselet.
2. Trykk på
Anke for å begynne ankeprosessen.
3. Følg instruksjonene som vises. Vi sier fra når resultatet er klart.

Slik bruker vi informasjonen du sender til TikTok om du anker

Hvis du anker en avgjørelse om at du vurderes som mindreårig, ber vi deg om informasjon for å bekrefte fødselsdatoen din, slik at vi kan avgjøre om vi skal oppheve utestengelsen. Vi har en legitim interesse i å beholde TikToks fellesskap trygt og hindre misbruk av tjenestene våre, som beskrevet i retningslinjene for personvern. Informasjonen vi trenger avhenger av hvordan du har valgt å bekrefte fødselsdatoen din.

Husk:
•  Hvis anken godkjennes, oppdaterer vi fødselsdatoen på kontoen din.
•  Dersom anken ikke godkjennes, kan vi oppdatere fødselsdatoen din avhengig av informasjonen du sender inn. Fødselsdatoen din er ikke synlig for andre på TikTok.
•  Vi bruker bare informasjonen du sender inn til å bekrefte alderen din og informere deg om beslutningen vår. Du kan for eksempel velge å sende oss bilder, men vi viser dem ikke på TikTok-profilen din eller andre steder på TikTok.

Slik oppbevarer vi informasjonen din om du anker

Så snart ankeprosessen fullføres, starter vi prosessen med å slette informasjonen du sendte inn, inkludert selfier, bilder av ID-dokumenter og e-posten din (som du oppga for å få svar på anken).

Hvis anken ikke godkjennes:
•  Vi sletter kontoen din på
dag 120 (eller dag 30 i USA) og begynner å slette alle de andre dataene dine.
•  Du har
113 dager (eller 23 dager i USA) fra datoen kontoen utestenges på å laste ned dataene dine.

Hvis anken godkjennes:
•  Så lenge du har en TikTok-konto beholder vi fødselsdatoen din, det faktum at du anket, hvordan du anket og resultatet.
•  Vi beholder ingen kopier av eventuelle ID-dokumenter, men vi beholder informasjon knyttet til ID-autentiseringskontrollen utført av tjenesteleverandøren vår. For eksempel antallet ganger ID-dokumentet ble vurdert hvis den første anken ikke ble godkjent, og når tjenesteleverandøren vår sendte oss autentiseringsresultatet.
•  Når du ikke lenger har TikTok-kontoen, sendes alle dataene ovenfor (sammen med resten av dataene dine) til sletting.
•  Vi lager et register som gjør det mulig å følge statusen og informasjonen til anken. Vi beholder dette registeret i 90 dager før vi sletter det.

Slik deler vi informasjonen din om du anker

Avhengig av hvordan du velger å bekrefte fødselsdatoen din, deler vi informasjonen du sender med tjenesteleverandørene våre, som hjelper oss å sjekke om ID-dokumentet er autentisk, beregne alderen din basert på selfien eller gjøre det mulig med en midlertidig kredittkortautorisasjon. Vi deler ikke denne informasjonen med tredjeparter utenfor ankeprosessen.

Slik får du en kopi av dataene dine om kontoen din utestenges fordi du er mindreårig

Fra datoen kontoen utestenges fordi du er mindreårig, har du
113 dager (eller 23 dager i USA) til å bruke Last ned dataene dine-verktøyet for å be om dataene dine (inkludert TikTok-videoene dine).

Slik laster du ned dataene dine:
1. I TikTok-appen trykker du på
Profil nederst på skjermen.
2. Trykk på
Meny☰ øverst.
3. Trykk på
Innstillinger og personvern.
4.
Trykk på Konto og deretter Last ned dataene dine.
5. Trykk på
Be om data for å sende en forespørsel. Vi oppretter en fil med dataene dine som du kan laste ned fra fanen Last ned dataene dine. Vær oppmerksom på at det kan ta opptil tre dager å forberede filen.

Slik får du tilgang til de nedlastede dataene dine:
1. I TikTok-appen trykker du på
Profil nederst på skjermen.
2. Trykk på
Meny☰ øverst.
3. Trykk på
Innstillinger og personvern.
4.
Trykk på Konto og deretter Last ned dataene dine.
5. Trykk på
Last ned data øverst. Her kan du se nedlastingsstatusen. Når filen er klar, kan den lastes ned i opptil fire dager.

Merk: Du kan ikke bruke
Last ned dataene dine-verktøyet etter dag 113 (eller dag 23 i USA). Finn ut mer om rettighetene dine i Dine rettigheter og valg i retningslinjene for personvern.

Informasjon for foreldre, verger og andre voksne tillitspersoner

Hvis vi mener at noen der under 13 år (eller 14 år i Indonesia, Quebec og Sør-Korea) bruker TikTok, utestenger vi kontoen deres, og de kan anke dette. Hvis du er forelder, verge eller en annen omsorgsperson for en tenåring som har fått kontoen sin utestengt, kan de be deg om hjelp til å anke.

Derfor er det viktig at tenåringen oppgir sin ekte fødselsdato

Tenåringen din må ha fylt 13 år (eller 14 år i Indonesia, Quebec og Sør-Korea) for å bruke TikTok. Vi er forpliktet til å levere en aldersegnet opplevelse, så det er viktig at tenåringen din oppgir sin ekte fødselsdato. Vi tillater f.eks. ikke at yngre personer på TikTok bruker alle funksjoner. På TikTok må man ha fylt 16 år for å gjøre ting som sende eller motta direktemeldinger og la andre laste ned, sammensy og lage duetter med videoene deres. Finn ut mer om personvern- og sikkerhetsinnstillinger for tenåringer.

Slik kan du støtte tenåringen din

Vi anbefaler at du ser gjennom Veiledningen for verger for å finne ut mer om TikTok og verktøyene og kontrollene som vi har laget for å holde fellesskapet trygt, samt generell informasjon om vanlige problemstillinger vedrørende internettsikkerhet. Gå gjennom disse ressursene med tenåringen din for å skape dialog om å være trygg på TikTok.

Slik bruker vi informasjonen din om du hjelper tenåringen din å anke

Hvis tenåringen er kvalifisert for å anke utestengelsen, gir vi vedkommende noen valg for å bekrefte fødselsdatoen sin. I enkelte land er et av alternativene
bilde med forelder/verge. Tenåringen må da laste opp et bilde av seg selv med en forelder, verge eller voksen tillitsperson som bekrefter fødselsdatoen deres.

Hvis tenåringen din ber deg om å bli med på et bilde for å anke en utestengelse:
•  Vi bruker bare bildet til å avgjøre om vi godkjenner eller avviser tenåringens anke. Vi vektlegger våre og tenåringens legitime interesser som juridisk grunnlag for å behandle bildet for dette formålet. Mer spesifikt vektlegger vi den legitime interessen av å holde fellesskapet trygt og hindre misbruk av tjenestene våre ved å oppheve tenåringens utestengelse, med forutsetting om at vi mottar bekreftelsen på fødselsdatoen.
•  Vi bruker den ikke for andre formål og vi viser ikke bildet noe annet sted på TikTok.
•  Bildet lagres av en tredjeparts tjenesteleverandør.
•  Så snart ankeprossen er ferdig, begynner vi prosessen med å slette bildet.

Dette er rettighetene dine for personopplysningene dine

Hvis du bor i Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS), Storbritannia eller Sveits, og tenåringen anker utestengelsen ved å sende et bilde av seg selv med deg, inneholder bildet ditt personopplysninger. TikTok Ireland og TikTok UK blir felles dataansvarlige for bildet, som definert i retningslinjene for personvern.

For å sikre at bildet får et tilstrekkelig beskyttelsesnivå når det overføres til den tredjeparts tjenesteleverandøren som lagrer det, bruker vi standard kontraktklausuler godkjent av Den europeiske kommisjon under artikkel 46 i personvernforordningen. Du kan be om en kopi av disse standard kontraktklausulene via nettskjemaet vårt.

Du har rett til å:
•  motsi deg bruken av bildet ditt og be oss om å begrense behandlingen av det
•  be oss om å gi deg tilgang til bildet
•  be oss om å slette eller korrigere bildet

For å utøve rettighetene kan du fylle ut nettskjemaet vårt

Du har også rett til å sende en klage til Irish Data Protection Commission om du bor i EØS, samt til din lokale tilsynsmyndighet.

Slik kan du kontakte oss om personvernrelaterte problemer

Hvis du har spørsmål om retningslinjene for personvern, kan du kontakte oss via nettskjemaet vårt.

Hvis du bor i EØS, Storbritannia eller Sveits, kan du kontakte vårt personvernombud via nettskjemaet vårt.