Tilgjengelighet

Gå til en del

Tekststørrelse  •  Automatisk genererte undertekster  •  Slik administrerer du automatisk genererte undertekster på TikTok-videoene dine  •  Skaperundertekster  •  Tekst-til-tale  •  Fotosensitivitet

Tekststørrelse

Fullfør disse trinnene for å justere tekststørrelsen på TikTok:
1. Trykk på Profil nederst.
2. Trykk på Meny øverst.
3. Velg Innstillinger og personvern.
4. Velg Tilgjengelighet.
5. Velg Tekststørrelse. Bruk glidebryteren for å forhåndsvise tekststørrelser.
6. Trykk på Juster for å oppdatere tekststørrelsen.

Når du har endret tekststørrelsen i iOS, lukkes appen. Du må starte appen på nytt manuelt. Android-versjonen av TikTok starter på nytt automatisk. Når du åpner appen igjen, vises den valgte tekststørrelsen.

Merk: Tekststørrelsen på TikTok påvirkes ikke av at du endrer skriftstørrelsen i enhetsinnstillingene. Du kan bare endre skriftstørrelsen i appinnstillingene.

Automatisk genererte undertekster

Automatisk genererte undertekster bruker talegjenkjenningsteknologi for å generere tekst for lyd- eller videoinnhold. Undertekster genereres automatisk for videoer du laster opp. Dette kan hjelpe personer som er døve eller hørselssvekket med å få tilgang til innhold på TikTok.

Slik administrerer du automatisk genererte undertekster på TikTok-videoene dine

Slik velger du undertekstspråk:
1. Last opp en video i TikTok-appen.
2. På Publiser-skjermen trykker du på Flere alternativer.
3. Trykk på Velg videospråk.
4. Når du er ferdig, trykk på Publiser. Kvalifiserte videoer viser automatisk genererte undertekster basert på valgt språk.

Slik redigerer eller fjerner du automatisk genererte undertekster i en video på videoredigeringsskjermen:
1. Trykk på undertekster i videoen.
2. Trykk på Rediger undertekster.
3. Rediger eller fjern undertekster fra videoen.
4. Trykk på Lagre øverst på skjermen for å oppdatere undertekstene.

Skaperundertekster

Du kan redigere og designe skaperundertekster for videoer. Du kan f.eks. endre skriftstil og -farge.

Slik slår du på skaperundertekster når du lager videoer:
1. I TikTok-appen trykker du på Legg til innlegg+ nederst.
2. Film eller last opp en video og fortsett til redigeringsskjermen.
3. Trykk på Undertekster på siden av skjermen. Videoens talelyd transkriberes automatisk til tekst.
   ༚  Hvis du bruker skaperundertekster for første gang, blir du bedt om å aktivere funksjonen.
4. Når undertekstene er lagd, kan du forhåndsvise og redigere hver enkelt linje. Når du er ferdig, trykk på Lagre.

Tekst-til-tale

Med tekst-til-tale kan tekst i en video leses høyt for de som trenger hjelp med å lese teksten på skjermen.

Slik bruker du tekst-til-tale når du lager videoer:
1. Trykk på Legg til innlegg+ nederst for å lage en video.
2. Film eller last opp en video og fortsett til redigeringsskjermen.
3. Trykk på Tekst på siden av skjermen og skriv teksten du vil legge til videoen.
4. Trykk på tekstlinjen du vil lese høyt og velg Tekst-til-tale.

Fotosensitivitet

Vi legger til en advarsel om fotosensitivitet på videoer hvis de inneholder TikTok-effekter som kan føre til visuell sensitivitet hos andre. Seere kan velge å ikke se dem og administrere preferansene for videovisning i kontoens innstillinger. Finn ut mer om fotosensitive videoer på TikTok.