Verifiserte kontoer på TikTok

Gå til en del

Hva er TikTok-verifisering?  •  Slik ser du om en konto er verifisert på TikTok  •  Slik blir du verifisert på TikTok  •  Slik ber du om å bli verifisert på TikTok  •  Kan du be om å få fjernet verifiseringen?  •  Hvor mye koster det å bli verifisert?  •  Hvorfor kan TikTok velge å fjerne verifiseringen?

Hva er TikTok-verifisering?

Hvis du følger favorittsangeren, favorittbandet, favorittkjendisen eller favorittlaget på TikTok, har du kanskje lagt merke til en blå hake ved siden av brukernavnet deres. Dette er et verifiseringssymbol eller -merke som TikTok viser for å hjelpe deg med å ta informerte valg vedrørende innholdet du ser eller kontoene du følger.

Hvis du er godkjent for TikTok-verifisering, får du et verifiseringsmerke. Et verifiseringsmerke betyr at vi har bekreftet at kontoen tilhører personen eller merkevaren den representerer. På denne måten kan du være sikker på at de verifiserte kontoene du følger faktisk er de de utgir seg for å være, og ikke en parodi eller fankonto. Verifiseringsmerket hjelper deg som skaper med å bygge tillit til følgerne. Enten du er en privatperson, representerer en ideell organisasjon, institusjon, bedrift eller offisiell merkevareside, skaper verifiseringsmerket ekstra tydelighet i TikTok-fellesskapet.

Slik ser du om en konto er verifisert på TikTok

Et verifiseringsmerke er det blå hakesymbolet som vises ved siden av brukernavnet på en TikTok-konto i søkeresultatene og på profilen.

En konto som ikke har verifiseringsmerket ved siden av brukernavnet, men viser det et annet sted på profilen (f.eks. i biografien), er ikke en verifisert konto. Det er kun vi som kan legge til verifiseringsmerker på TikTok-kontoen, og merket vises alltid på samme sted.

Verifisert konto

Verifisert konto

Slik blir du verifisert på TikTok

Du kan fylle ut søknad om å bli verifisert på TikTok for å bli vurdert for et verifiseringsmerke. Vi vurderer en rekke faktorer før vi tildeler et verifiseringsmerke, f.eks. hvorvidt kontoen er aktiv, autentisk, offentlig og unik. Vi vurderer ikke antall følgere eller likerklikk en konto har når vi tildeler et verifiseringsmerke.

Noen kontokrav vi vurderer for verifisering inkluderer:
•
Aktiv: Du må ha logget på kontoen i løpet av de siste seks månedene.
•
Autentisk: Kontoen din representerer en ekte person, bedrift eller enhet. Vi godtar én verifisering per bedrift eller person unntatt i spesielle situasjoner, f.eks. språkspesifikke kontoer eller andre merkevare- og partnerkontoer. Hvis du er en bedrift, institusjon eller enhet, må e-postdomenet i søknaden din representere deg, f.eks. @tiktok.com. Hvis du ikke kan oppgi e-postdomenet, kan det være at vi ber om ytterligere dokumentasjon. Brukernavnet skal ligne på bedriftens navn.
•
Fullført profil: Kontoen må være offentlig og ha en fullført profil med brukernavn, biografi, profilbilde og minst én video.
•
Offentlig: Du må være fremhevet i flere nyhetskilder. Vi vurderer ikke pressemeldinger og sponset eller betalt media.
•
Sikker: Kontoen må være 2-trinnsverifisert med en verifisert e-post. Dette sikrer at kontoen beholder den autentiske eieren og er beskyttet mot falske aktører. Finn ut hvordan du slår på 2-trinnsverifisering.

Det er også viktig at alle kontoer, inkludert verifiserte kontoer, følger retningslinjene for fellesskapet og tjenestevilkårene for å sikre at TikTok forblir en trygg og morsom plattform for alle, og verifiserte kontoer er intet unntak. Et verifiseringsmerke antyder ikke at kontoen støttes av TikTok, og vi forbeholder oss retten til å avvise eller tilbakekalle verifisering av kontoer som imøtekommer noen av kriteriene ovenfor gjennom kunstig eller uautentisk aktivitet.

Vi tar heller ikke direkte kontakt med brukere via e-post, direktemeldinger eller andre kommunikasjonsmetoder for å be om en søknad om et verifiseringsmerke. Hvis du mottar mistenkelig e-poster eller andre meldinger der du blir bedt om å verifisere kontoen, ber vi deg rapportere problemet.

Slik ber du om å bli verifisert på TikTok

Følg trinnene nedenfor for å verifisere TikTok-kontoen:
1. I TikTok-appen, trykker på du på
Profil nederst.
2. Trykk på
Meny ☰ øverst.
3. Trykk på
Innstillinger og personvern.
4. Trykk på
Konto og deretter Verifisering.
   ༚  Hvis kontoen er registrert som en bedriftskonto, kan du bare søke om bedriftsverifisering.
   ༚  Hvis kontoen er registrert som en personlig konto, kan du søke om personlig verifisering og insititusjonsverifisering
5. Følg trinnene i appen for å sende en verifiseringsforespørsel.

For å styrke søknaden om et verifiseringsmerke, må du også vise til troverdig skrevet mediadekning, f.eks. nyhetsartikler. Hvis vi ikke gir deg et TikTok-verifiseringsmerke etter å ha gjennomgått søknaden, kan du sende inn en ny forespørsel. Vær oppmerksom på at vi bare gjennomgår etterfølgende verifiseringsforespørsler etter 30 dager.

Merk: Denne funksjonen er for øyeblikket ikke tilgjengelig overalt. Hvis du ikke kan sende en verifiseringsforespørsel i appen, kan du sende en forespørsel via nettskjemaet vårt.

Kan du be om å få fjernet verifiseringen?

Det er for øyeblikket ikke mulig å be om å få fjernet verifiseringsmerket. Vær oppmerksom på at vi fjerner merket dersom du endrer brukernavnet.

Hvor mye koster det å bli verifisert?

Vi tar ikke betalt for å verifisere deg. Enhver enhet som hevder å selge TikTok-verifiseringer er ikke knyttet til oss.

Hvorfor kan TikTok velge å fjerne verifiseringen?

Vi kan velge å fjerne et verifiseringsmerke når som helst og uten forvarsel.

Dette er noen av grunnene til at vi kan velge å fjerne merket:
• Kontoen er overført til en annen eier, noe som betyr at verifiseringen ikke lenger er autentisk.
•  Brukernavnet er endret og kontoeieren må søke om å bli verifisert på nytt.
•  Kontotypen er endret mellom bedrift, personlig eller institusjon.
•  Kontoen har gjentatte ganger, eller på alvorlig vis, brutt retningslinjene for fellesskapet og tjenestevilkårene.