Personlige kontoer og bedriftskontoer på TikTok

Gå til en del

Typer TikTok-kontoer  •  Bytt til en bedriftskonto  •  Personlige kontoer

Typer TikTok-kontoer

På TikTok kan du velge å ha en personlig konto eller en bedriftskonto.

Hos TikTok utvikler vi flere funksjoner for våre personlige kontoer for å hjelpe skaperfellesskapet med å finne flere metoder for å uttrykke seg og komme i kontakt med målgruppen. Vi utvikler også flere kommersielle funksjoner for å hjelpe våre bedriftsfellesskap med å gjøre TikTok til en del av deres totale bedriftsstrategi.

Bedriftskontoer

Bedriftskontoer er offentlige profiler som tillater at varemerker og bedrifter bruker våre markedsføringsverktøy til å utvikle en sammenhengende markedsføringsstrategi på TikTok. De er et godt valg for:

•  Bedrifter som engasjerer forbrukere på en underholdende måte. Bedrifter kan for eksempel utarbeider organisk innhold som personer på TikTok kan engasjere seg i.
•  Bedrifter er på jakt etter verktøy med mer kommersielt fokus. Med en bedriftskonto har du tilgang til avanserte bedriftsverktøy (for eksempel: Kreativt samlingspunkt for bedrifter). Dette verktøyet hjelper deg med å utarbeide en omfattende markedsføringsstrategi.

Alle med hovedmål på TikTok om å promotere bedriften sin (produkt eller tjeneste), bør bruke en bedriftskonto. Finn ut mer om bedriftskontoer på vårt nettside for TikTok For Business.

Et par ting du kanskje har tilgang til med en bedriftskonto:
•  Mer musikk og flere lyder
   ༚ Med en personlig konto har du tilgang til både Lyder og Kommersielle lyder. Bedriftskontoer har bare tilgang til Kommersielle lyder som er et bibliotek bestående av gratis lyder, slik at du kan bruke innholdet til kommersielle formål.
•  Endre til private konto
   ༚  Du kan endre til privat konto, slik at bare brukere du godkjenner kan følge deg og se videoene dine.
•  Bli berettiget til inntjeningsfunksjoner som videogaver, abonnement eller serier.
•  Noen funksjoner med inntjeningsfunksjoner inkluderer:
   ༚  TikTok Creator Marketplace
     •  TikTok Creator Marketplace er den offisielle samarbeidsplattformen for å knytte varemerker og skapere sammen på TikTok. I Creator Marketplace kan skapere samarbeide med varemerker i betalte kampanjer.
     •  Finn ut mer om Creator Marketplace i Skaperportalen og på nettsiden vår om Creator Marketplace.
  ༚  Creator Rewards-programmet
     •  Creator Rewards-programmet er et inntjeningsprogram som tilbyr skapere bedre pengeinsentiver for å tjene penger på videoer.

*Merk: Det anbefales ikke å veksle frem og tilbake fra en bedriftskonto til en personlig konto. Hvis du vil promotere bedriften din på TikTok, men samtidig publisere organisk personlig innhold, anbefales det å utføre disse to aktivitetene på forskjellige kontoer.

Personlige kontoer

Personlige kontoer brukes av de fleste på TikTok. Denne typen konto er et godt valg for generelle TikTok-brukere, innholdsskapere og de fleste offentlige aktører.

Med personlige kontoer har du mulighet til å oppleve TikTok på forskjellige måter. De er et godt valg for:

•  Se og samhandle med andre personers innhold. Du kan gjøre ting som å sjekke videoer i For deg-strømmen, bruke Utforsk til å finne nytt innhold du kan se, følge andre personer, og finne favorittemneknagger der du kan se innhold du er interessert i.
•  Opprette eget innhold som også andre kan kose seg med. Med en personlig konto har du også tilgang til avanserte skaperverktøy. Disse verktøyene hjelper deg med å finne ut mer om innholdet du oppretter og hva målgruppen din liker. Dette kan bidra til å bygge et fellesskap som skaper.

Et par ting du har tilgang til med en personlig konto:
•  Mer musikk og flere lyder
  ༚  Med en personlig konto har du tilgang til både Lyder og Kommersielle lyder. Bedriftskontoer har bare tilgang til kommersielle lyder, som er et bibliotek med gratislyder slik at du kan bruke innholdet ditt til kommersielle formål.
•  Endre kontoen din til en privat konto
  ༚  Du kan endre kontoen din til en privat konto, slik at bare brukere du godkjenner, kan følge deg og se videoene dine.
•  Være kvalifisert for programmet TikTok Creator Next
  ༚  Creator Next er et program som er designet til hjelpe TikTok-skapere med monetisering etter hvert som fellesskapene deres øker. Hvis du kvalifiserer deg og blir med i Creator Next, får du tilgang til funksjoner og verktøy du kan bruke til å vokse på TikTok.
  ༚  Finn ut mer om Creator Next på vår skaperportal og i vårt hjelpesenter.
•  Noen funksjoner i Creator Next inkluderer:
  ༚  Være kvalifisert som skaper på TikTok Creator Marketplace
•  TikTok Creator Marketplace er den offisielle samarbeidsplattformen for å knytte sammen varemerker og skapere på TikTok. På Creator Marketplace kan skapere samarbeide med varemerker for betalte kampanjer.
•  Finn ut mer om Creator Marketplace på vår skaperportal og nettsiden vår for Creator Marketplace.
  ༚  Være kvalifisert til å delta i TikToks skaperfond
•  Skaperfondet hjelper skapere som er på jakt etter en mulighet til å ble belønnet via innholdet sitt på TikTok.
•  Finn ut mer om skaperfondet i vårt hjelpesenter og på vår skaperportal.

Bytte til en bedriftskonto:

Slik bytter du kontotype:
1. I TikTok-appen trykker du på Profil nederst.
2. Trykk på Meny ☰-knappen øverst og velg Innstillinger og personvern.
3. Trykk på Konto.
4. Trykk på Bytt til bedriftskonto og følg instruksjonene for å bytte kontotype.

Generelle funksjoner
Begge typer kontoer har funksjoner du kan bruke til å opprette og promotere videoer, for eksempel:
•  Send LIVE på TikTok
  ༚  Send LIVE er en metode for personer på TikTok å komme i direkte kontakt med målgruppen i sanntid. Finn ut mer om TikTok LIVE og noen LIVE-funksjoner du kan bruke.
  ༚  Merk: Du må oppfylle alderskravene og ha et bestemt antall følgere for å kunne sende LIVE.
•  Generell analyse
  ༚  Analyse gir innsikt i hvordan videoene dine gjør det. Du kan velge å vise en oversikt over videoene dine (for eksempel videovisninger, profilvisninger og følgerantall), hvordan videoene dine gjør det, og du kan finne ut mer om hvilken type innhold som engasjerer målgruppen din (for eksempel følgerantall over tid og totalt antall likerklikk, kommentarer og delinger).
  ༚  Merk: Du må ha publisert minst én offentlig video for å få tilgang til analyse.
  ༚  Finn ut mer om analyse på vår skaperportal eller i vår TikTok-opplæringsserie.
•  Promoter

Promoter er et reklameverktøy du kan bruke i TikTok-appen til å få flere personer til å utforske videoene dine, lede flere til nettsiden din, og forbedre mulighetene for å få følgere.

Finn ut mer om Promoter og hvordan du administrerer en promoteringsvideo.
•  Skaperportal
  ༚  Skaperportal er et sted der skapere kan finne ut mer om ting som det grunnleggende med å komme i gang på TikTok, komme i kontakt med målgruppen, og gode fremgangsmåter for videoene dine.
•  En nettsidekobling i profilen din
  ༚  Personlige kontoer som oppfyller bestemte krav, samt bedriftskontoer, kan publisere en nettsidekobling i profilen sin.
Finn ut mer om andre skaperverktøy og hvordan du konfigurerer dem.