Omtaler på TikTok

Hopp til et avsnitt

Hva er omtaler på TikTok?  •  Slik omtaler du personer på TikTok  •  Slik administrerer du hvem som kan omtale deg

Hva er omtaler på TikTok?

Med omtaler kan du tagge personer i kommentarer, historier, innlegg og undertekster. Du kan omtale alle som har en TikTok-konto, så lenge de tillater at andre omtaler dem, enten kontoen er privat eller offentlig. Personene du omtaler, blir varslet og henvist til innholdet du har omtalt dem i.

Slik omtaler du personer på TikTok

Slik omtaler du noen:
I et innlegg
1. Spill inn og last opp innholdet ditt i TikTok-appen.
2. Velg ett av følgende alternativer for å omtale noen fra forhåndsvisningsskjermen:
   ༚ Trykk på skjermen, og skriv @ etterfulgt av kallenavnet til personen du vil omtale, eller velg fra listen over foreslåtte kontoer (ikke tilgjengelig for tekstinnlegg).
   ༚ Trykk på Tekst-knappen på siden, og skriv inn @ etterfulgt av kallenavnet til personen du vil omtale, eller velg fra listen over foreslåtte kontoer (ikke tilgjengelig for tekstinnlegg).
   ༚ Trykk på Klistremerker-knappen på siden, og velg Omtal-klistremerket. Skriv deretter inn kallenavnet på personen du vil omtale, eller velg fra listen over foreslåtte kontoer.
3. Gjør eventuelle justeringer, og publiser for å fullføre.

I en kommentar
1. Gå til videoen du vil dele med noen, i TikTok-appen.
2. Trykk på Kommentarer-knappen på siden av videoen.
3. Trykk på Omtal-knappen i kommentarfeltet, og skriv inn kallenavnet på personen du vil omtale, eller velg fra listen over foreslåtte kontoer.
4. Trykk på Publiser kommentar-knappen.

I en innleggsbeskrivelse
1. Når du har opprettet og redigert innholdet ditt, går du videre til Publiser-skjermbildet.
2. Trykk på @ Omtal, og søk etter personen du vil omtale, eller velg fra listen over foreslåtte kontoer.
3. Legg til innleggsbeskrivelse og emneknagger, eller gjør ytterligere justeringer, og trykk på Publiser.

Husk at hvis du omtaler noen i et innlegg, får du varsler når vedkommendes venner (følgere vedkommende følger tilbake) liker eller kommenterer på innlegget.

Slik administrerer du hvem som kan omtale deg

Du kan velge hvem som kan omtale deg i sine kommentarer, historier, bildeinnlegg eller videobeskrivelser.

Slik administrerer du omtaleinnstillingene dine:
1. Trykk på Profil nederst i TikTok-appen.
2. Trykk på Meny ☰-knappen øverst, og velg Innstillinger og personvern.
3. Trykk på Personvern.
4. Trykk på Omtaler og emneknagger.
5. Trykk på Omtaler, og velg deretter hvem du vil tillate å omtale deg. Du kan velge Alle, Personer du følger, Venner (følgere du følger tilbake) eller Ingen.