Locatiegegevens op TikTok

Naar een onderdeel springenz

Locatiegegevens die TikTok verzamelt  •  Waarom TikTok locatiegegevens verzamelt  •  Locatiediensten in- en uitschakelen in TikTok  •  Specifieke locatiegegevens verwijderen  •  Een locatie toevoegen aan een bericht  •  Feedback geven over een getagde locatie  •  Waarom sommige locaties niet kunnen worden getagd in berichten

Locatiegegevens die TikTok verzamelt

Als je 18 jaar of ouder bent, in een regio woont waar de locatiediensten van je apparaat beschikbaar zijn voor de TikTok-app en je locatiediensten inschakelt:
•  We ontvangen bij benadering je locatie van de locatiediensten van je apparaat, die gps-gegevens kunnen gebruiken. Lees meer in het Google-account Helpcentrum of Apple Support. De locatiegegevens die we bij benadering van de locatiediensten van je apparaat ontvangen, zijn een schatting van ten minste 3 vierkante kilometer (1,16 vierkante mijl) op basis van je huidige locatie. Het gebied kan groter zijn, afhankelijk van het type en de versie van het besturingssysteem dat je apparaat gebruikt.
•  Afhankelijk van je regio heb je mogelijk ook de optie om de precieze locatie in te schakelen via de locatiediensten van je apparaat.

Opmerking: afhankelijk van de fabrikant kunnen sommige Android-apparaten je vragen om de precieze locatie in te schakelen, ook al ben je in een regio waar alleen locatiediensten met locatie bij benadering beschikbaar zijn. In dergelijke gevallen zullen we ervoor zorgen dat alleen je locatiegegevens bij benadering worden verzameld.

In regio's waar de locatiediensten van je apparaat niet beschikbaar zijn voor de TikTok-app, of wanneer je de locatiediensten uitschakelt:
•  We blijven andere locatiegegevens bij benadering schatten op basis van je apparaat- of netwerkgegevens, zoals de SIM-kaartregio, het IP-adres en de systeeminstellingen van het apparaat.
•  De locatiegegevens die we bij benadering schatten op basis van je apparaat- of netwerkgegevens zijn beperkt tot het land, de regio, de plaats of, in de VS, de postcode waarin je je bevindt.

Opmerking: in sommige regio's, zoals Australië en de Verenigde Staten, zijn de locatiediensten van je apparaat mogelijk niet beschikbaar voor de TikTok-app en zijn ze niet beschikbaar als je aangeeft dat je jonger bent dan 18 jaar.

We verzamelen ook de locatie die je opgeeft wanneer je een locatie toevoegt aan je bericht.

Waarom TikTok locatiegegevens verzamelt

Om ons te helpen je appervaring te verbeteren, gebruiken we locatiegegevens voor de doeleinden die in ons Privacybeleid zijn uiteengezet, zoals om je populaire content in je omgeving te tonen en, indien van toepassing, om advertenties te tonen die mogelijk relevanter voor je zijn. We kunnen je vragen om de locatiediensten in te schakelen (indien beschikbaar voor TikTok in jouw regio) om ons nauwkeurigere locatiegegevens te geven. Je kunt bijvoorbeeld worden gevraagd om de locatiediensten in te schakelen als je door de Voor jou-feed bladert of als je een locatie aan je bericht wilt toevoegen. Door nauwkeurigere locatiegegevens te verstrekken, kunnen we je nog relevantere content en advertenties laten zien.

Locatiediensten in- en uitschakelen in TikTok

Als de locatiediensten beschikbaar zijn voor TikTok in jouw regio, kun je ervoor kiezen om de locatiediensten in of uit te schakelen in je privacyinstellingen.

Zo schakel je de locatiediensten in of uit in TikTok:
1. Tik onderin de TikTok-app op Profiel.
2. Tik bovenaan op de Menu-knop en selecteer Instellingen en privacy.
3. Tik op Privacy en vervolgens op Locatiediensten.
4. Kies een toestemming voor locatietoegang voor TikTok.

Afhankelijk van je regio heb je mogelijk ook de optie om de precieze locatie in te schakelen via de locatiediensten van je apparaat.

Bepaalde locatiegegevens verwijderen

Als de locatiediensten beschikbaar zijn voor de TikTok-app in jouw regio en je deze inschakelt, ontvangen we locatiegegevens rechtstreeks van de locatiediensten van je apparaat. We kunnen ook minder specifieke gegevens over je locatie afleiden uit de gegevens die we rechtstreeks van de locatiediensten ontvangen. Je kunt er op elk moment voor kiezen om de gegevens te verwijderen die we rechtstreeks van de locatiediensten hebben ontvangen.

Zo verwijder je gegevens die TikTok rechtstreeks van de locatiediensten heeft ontvangen:
1. Tik onderin de TikTok-app op Profiel.
2. Tik bovenaan op de Menu-knop en selecteer Instellingen en privacy.
3. Tik op Privacy en vervolgens op Locatiediensten.
4. Tik op Bepaalde locatiegegevens verwijderen.

Houd er rekening mee dat we na verwijdering minder specifieke locatiegegevens kunnen blijven bewaren die eerder zijn afgeleid uit de gegevens van de locatiediensten of van je IP-adres, zoals de plaats waarin je je bevindt.

Een locatie toevoegen aan een bericht

In sommige regio's kun je een locatie toevoegen aan een TikTok-bericht.

Zo voeg je een locatie toe aan een bericht:
1. Maak een bericht in de TikTok-app.
2. Tik in het scherm Plaatsen op Locatie om een locatie te zoeken, of kies er een uit de voorgestelde plekken onder de zoekbalk of Locatie. Deze plekken worden aanbevolen op basis van populariteit en nabijheid.
3. Tik op Plaatsen. De getagde locatie wordt weergegeven in je bericht.

Als je een video plaatst zonder een locatie toe te voegen, kunnen we je vragen er een toe te voegen om meer informatie over de plek te delen. Je kunt een locatie zoeken om aan je bericht toe te voegen of een van de voorgestelde bezienswaardigheden of toeristische plekken kiezen.

Feedback geven over een getagde locatie

Als je op TikTok een getagd bedrijf of openbare locatie met onjuiste locatiegegevens vindt, kun je feedback geven om een wijziging voor te stellen. Je kunt alleen wijzigingen voorstellen voor bedrijfs- en openbare locaties, zoals restaurants en parken.

Zo geef je feedback over een getagde locatie:
1. Tik in de TikTok-app op de getagde locatie in het bericht.
2. Tik op de knop Delen.
3. Tik op Bewerking voorstellen en volg de verstrekte instructies om te versturen.

Waarom sommige locaties niet kunnen worden getagd in berichten

Als je geen locatie kunt toevoegen aan je bericht of geen video's met betrekking tot een locatie kunt ontdekken, kan dat zijn omdat we die locatie nog niet beschikbaar hebben of omdat we bepaalde locaties niet kunnen ontdekken of taggen in berichten om de veiligheid van onze gebruikers te beschermen.