Accountveiligheid

Naar een onderdeel springen

Je account veilig houden  •  Vertrouwde apparaten beheren  •  Contact opnemen met TikTok over geblokkeerde accounts  •  Contact opnemen met TikTok over verwijderde video's  •  Je TikTok account verwijderen  •  Een probleem melden

Je account veilig houden

De veiligheid van je account is voor ons altijd van het grootste belang. Hier zijn wat tips om je TikTok-account veilig en beveiligd te houden:

1. Koppel een telefoonnummer en e-mailadres aan je TikTok-account.

Wij raden aan twee contactmethoden aan je account toe te voegen. Zo heb je een alternatieve inlogmethode als een gekoppelde methode niet meer veilig is.

Een telefoonnummer en e-mailadres aan je TikTok-account kopppelen:
1. Tik onderin de TikTok-app op
Profiel.
2. Tik bovenaan op de
Menu-knop ☰.
3. Tik op
Instellingen en privacy.
4. Tik op
Account en vervolgens op Gebruikersgegevens.
5. Voer je telefoonnummer en e-mailadres in.
6. Tik op Code versturen en voer vervolgens de verificatiecodes in die je via sms en e-mail ontvangt.
Meer informatie over hoe je telefoonnummer op TikTok wordt gebruikt.

2. Maak een sterk en uniek wachtwoord.

Kies een wachtwoord dat uniek voor jou is en dat anderen moeilijk kunnen raden.

Een sterk TikTok-wachtwoord maken:
•  Voer tussen 12 en 15 tekens in.
•  Gebruik een mix van hoofdletters, kleine letters, cijfers en symbolen.
•  Wijzig je wachtwoord vaak. We raden aan het wachtwoord elke 30 dagen bij te werken.

3. Voeg een passkey toe aan je TikTok-account.

Voor een veiligere en vereenvoudigde inlogmethode raden we sterk aan een passkey in te stellen voor je TikTok-account. Een passkey is een cryptografische sleutel die is opgeslagen op je mobiele apparaat en waarmee je kunt inloggen op je TikTok-account zonder een wachtwoord te hoeven onthouden.

Passkeys kunnen een veiligere inlogmethode zijn dan traditionele wachtwoorden, omdat ze gebruikmaken van beveiligingsfuncties die al op je apparaat zijn toegestaan, zoals Face ID (Apple), Passcode (Apple), Touch Unlock (Android) en pincode (Android). Je kunt ook inloggen op je TikTok-account met passkey-functionaliteit vanaf elk apparaat dat ook is ingelogd op je Apple ID of Google-account.

Lees meer over hoe je inlogt op je TikTok-account met een passkey.

Zo stel je een passkey in op je TikTok-account:
1. Tik onderin de TikTok-app op
Profiel.
2. Tik bovenaan op de
Menu-knop ☰.
3. Tik op
Instellingen en privacy.
4. Tik op
Account.
5. Tik op Passkey, tik in het volgende scherm op Instellen en volg de verstrekte instructies. Als je een passkey maakt via Google Password Manager, word je doorgestuurd naar dit scherm om het instellen te voltooien.

De volgende keer dat je inlogt, wordt je gevraagd in te loggen met je opgeslagen passkey.

4. Schakel 2-stapsverificatie in.

Om je account verder te beschermen, raden we je aan 2-stapsverificatie (2SV) in te schakelen. Dit is een veelgebruikte accountbeveiligingsfunctie die een extra beschermingslaag toevoegt zodat we kunnen verifiëren dat jij het bent als je inlogt vanaf een onbekend apparaat.

2SV geeft je account een extra beveiligingslaag voor het geval je wachtwoord niet meer veilig is. Veel mensen hebben maar één laag om hun account te beschermen en dat is hun wachtwoord. Als iemand echter je wachtwoord bemachtigt en je 2SV hebt ingeschakeld, moet diegene eerst toegang krijgen tot je telefoon of e-mailadres om op je account te kunnen inloggen.

Zo schakel je 2-stapsverificatie in:
1. Tik onderaan op Profiel.
2. Tik bovenaan op de knop Menu ☰.
3. Tik op Instellingen en privacy en vervolgens op Beveiliging.
4. Tik op 2-stapsverificatie en kies minimaal twee verificatiemethoden:
   ༚  Telefoon (aanbevolen)
   ༚  E-mail (aanbevolen)
   ༚  Authenticator (aanbevolen). Je hebt een authenticatieapp, zoals Google Authenticator of Microsoft Authenticator, nodig op je apparaat om deze optie te gebruiken. Volg de instructies in het volgende scherm om de QR-code te scannen of de verstrekte code te kopiëren. Voer in de authenticatieapp de code in wanneer je een account toevoegt voor TikTok. Voer tot slot in het volgende scherm in de TikTok-app de door de authenticatieapp verstrekte code in.
༚  Wachtwoord
5. Tik op Inschakelen om te bevestigen.
6. Als je Telefoon of E-mail kiest:
   ༚  Je wordt gevraagd je e-mailadres of telefoonnummer in te voeren als je nog niet eerder je contactgegevens hebt ingevoerd. Standaard sms-kosten kunnen van toepassing zijn.
   ༚  Tik op Code versturen en voer vervolgens de verificatiecode in die je via sms of e-mail ontvangt.

De volgende keer dat je inlogt, wordt je gevraagd om een verificatiecode in te voeren die naar je telefoonnummer of e-mailadres wordt gestuurd of te vinden is in je authenticatieapp, afhankelijk van de verificatiemethoden die je hebt geselecteerd. Voer in de 2-stapsverificatieprompt op je scherm de code in om je identiteit te bevestigen.

Vertrouwde apparaten beheren

Telkens als je inlogt op TikTok met een onbekend apparaat of vanuit een app van derden, wordt je gevraagd je wachtwoord en een eenmalige verificatiecode in te voeren (verzonden via sms of e-mail).

Als je TikTok herhaaldelijk bezoekt vanaf een bekend, vertrouwd apparaat, kun je na het invoeren van de eenmalige verificatiecode selecteren om dit apparaat te onthouden om te voorkomen dat je opnieuw de vraag krijgt.

Vertrouwde apparaten op je account bekijken en beheren:
1. Tik onderin de TikTok-app op
Profiel.
2. Tik bovenaan op de
Menu-knop ☰.
3. Tik op
Instellingen en privacy.
4. Tik op
Beveiliging.
5. Tik op
Apparaten beheren en bekijk de vertrouwde apparaten.
6. Als u een apparaat niet herkent, tikt u op de knop
Verwijderen om het te verwijderen en uw wachtwoord te wijzigen om uw account te beschermen.

Contact opnemen met TikTok over geblokkeerde accounts

Accounts die consequent de Communityrichtlijnen schenden, worden op TikTok geblokkeerd.
Als je account is geblokkeerd, ontvang je bij de volgende keer dat je de app opent een bannermelding om je op de hoogte te stellen van deze accountwijziging.
Als je van mening bent dat je account onterecht is geblokkeerd, laat het ons dan weten door bezwaar te maken.

Bezwaar maken:
1. Open de melding.
2. Tik op
Bezwaar.
3. Volg de verstrekte instructies.

Contact opnemen met TikTok over verwijderde video's

Video's die de Communityrichtlijnen schenden, worden van TikTok verwijderd. Als je van mening bent dat de verwijdering van je content een vergissing is, laat het ons dan weten door bezwaar te maken. Met jouw feedback kunnen we onze community beter veilig houden.

Bezwaar maken:
1. Tik onderin de TikTok-app op Inbox.
2. Tik op de melding.
3. Tik op Bezwaar maken en volg de verstrekte instructies.

Zo maak je bezwaar via je verwijderde video:
1. Ga in de TikTok-app naar de video die is verwijderd.
2. Tik op Schending van de Communityrichtlijnen: zie details.
3. Tik op Bezwaar maken en volg de verstrekte instructies.

Opmerking: als je content verwijdert waarvoor een bezwaar wordt beoordeeld, kunnen we de schending mogelijk niet verwijderen uit je gegevens als je bezwaar wordt goedgekeurd. Je content wordt ook niet hersteld als je de content verwijdert nadat je bezwaar hebt gemaakt.

Je TikTok-account verwijderen

Je TikTok-account verwijderen:
1. Tik onderin de TikTok-app op
Profiel.
2. Tik bovenaan op de
Menu-knop ☰.
3. Tik op
Instellingen en privacy.
4. Tik op
Account en vervolgens op Account deactiveren of verwijderen.
5. Volg de instructies in de app om je account te deactiveren of verwijderen.

Zie ons Privacybeleid voor meer informatie over hoe er met je gegevens wordt omgegaan als je een account verwijdert.

Neem contact met ons op als je meer hulp nodig hebt bij je account op TikTok.

Een probleem melden

Een probleem op TikTok melden:
1. Tik rechtsonder op
Profiel.
2. Tik bovenaan op de
Menu-knop ☰.
3. Tik op
Instellingen en privacy.
4. Tik op
Een probleem melden en selecteer een onderwerp.
5. Volg de stappen in de app om het probleem op te lossen. Als de voorgestelde stappen je probleem niet oplossen, selecteer dan Nee bij de vraag "Is je probleem opgelost?" en tik op Meer hulp nodig? om contact met ons op te nemen met verdere informatie.