Jouw beurt

Ga naar een onderdeel

Wat is Jouw beurt op TikTok?  •  Een Jouw beurt maken  •  Antwoorden op een Jouw beurt  •  Jouw beurten beheren in je profiel

Wat is Jouw beurt op TikTok?

Met Jouw beurt kun je de interactie aangaan met anderen op TikTok door middel van een prompt die je aan je video kunt toevoegen of waarop je kunt antwoorden.

Een Jouw beurt maken

Zo voeg je een prompt toe aan je video:
1. Tik in de TikTok-app op de knop
Bericht toevoegen + en neem een video op of upload er een.
2. Tik op de knop
Jouw beurt in het bewerkingsscherm. Je vindt Jouw beurt ook in Stickers in het bewerkingsscherm.
3. Voer een prompt in over een gewenst onderwerp of selecteer een van de voorgestelde prompts. Deze prompts worden voorgesteld op basis van trending onderwerpen.
4. Voltooi het bewerken van je video en tik op
Volgende.
5. Schrijf een beschrijving
, pas de video-instellingen aan en tik op Plaatsen.

Zo voeg je rechtstreeks vanuit een andere video een prompt toe:
1. Ga naar een video die een Jouw beurt-prompt bevat en tik op de knop om meer details te bekijken.
2. Tik op
Nieuw onderwerp om naar het camerascherm te gaan.
3. Voer een prompt in over een gewenst onderwerp of selecteer een van de voorgestelde prompts. Deze prompts worden voorgesteld op basis van trending onderwerpen.
4. Neem je video op en tik op
Volgende.
5. Schrijf een beschrijving, pas de video-instellingen aan en tik op
Plaatsen.

Onthoud:
•  Jouw beurt is zichtbaar voor iedereen op TikTok en iedereen kan er interactie mee hebben. Als je antwoordt op een Jouw beurt, kun je de privacyinstelling van je video aanpassen als je niet wilt dat iedereen hem ziet.
•  We sturen je inboxmeldingen in de app wanneer mensen antwoorden op je prompt. Als je geen meldingen wilt ontvangen, kun je berichten in de app uitschakelen voor
Vermeldingen en tags.
•  Je kunt een Jouw beurt-knop niet verwijderen uit je video als je deze eenmaal hebt geplaatst. Als je niet wilt dat je video wordt geassocieerd met Jouw beurt, kun je de privacyinstelling van je video wijzigen of je video verwijderen.
•  We kunnen een Jouw beurt-knop toevoegen aan je video als deze een populair onderwerp bevat om anderen uit te nodigen tot interactie met je content. Als we dat doen, laten we je dat weten en als je deze knop van je video wilt verwijderen, kun je contact met ons opnemen via de melding.

Antwoorden op een Jouw beurt

Als je een video ziet met een Jouw beurt-prompt, kun je daar direct op antwoorden door een nieuwe video te maken.

Zo antwoord je op een prompt:
1. Ga naar een video die een Jouw beurt-prompt bevat en tik op de knop om meer details te bekijken.
2. Tik op
Jouw beurt om een video te maken.
3. Voltooi het bewerken van je video en tik op
Volgende.
4. Schrijf een beschrijving, pas de video-instellingen aan en tik op
Plaatsen.

Belangrijke dingen om te weten wanneer je antwoordt op een Jouw beurt:
•  De maker van de originele Jouw beurt, jullie wederzijdse vrienden en anderen die hebben geantwoord, ontvangen een melding van je bericht.
•  Afhankelijk van de privacyinstellingen van je video, kan je profielfoto zichtbaar zijn voor anderen via de knop Jouw beurt en kan je video ook zichtbaar zijn voor anderen samen met andere antwoorden.

Jouw beurt beheren

Je kunt alle Jouw beurten bekijken waarvoor je bent uitgenodigd en die je zelf hebt toegevoegd.

Zo bekijk je alle Jouw beurten waarmee je interactie hebt gehad:
1. Tik onderin de TikTok-app op
Profiel.
2. Tik bovenaan op de knop
Menu ☰.
3. Tik op
Makerstools.
4. Tik in Meer tools op
Jouw beurt.
   ༚  Op het tabblad
Toegevoegd worden al je Jouw beurt-berichten weergegeven. Als je nog niets hebt geplaatst, kun je een nieuw onderwerp maken door op Nieuw onderwerp te tikken.
   ༚  Op het tabblad
Toevoegen vind je prompts over uitnodigingen om iets te maken. Selecteer een prompt om aan het onderwerp toe te voegen.

Zo beheer je de privacyinstellingen voor Jouw beurt:
1. Tik nadat je op
Makerstools hebt getikt op Jouw beurt.
2. Tik op de knop
Meer opties ....
3. Selecteer wie je kan uitnodigen om toe te voegen aan een onderwerp:
Iedereen, Volgend, Vrienden of Niemand.