TikTok Now

Naar een onderdeel springen

Wat is TikTok Now?  •  Over de TikTok Now-app  •  Registreren of inloggen op de TikTok Now-app  •  Een TikTok Now plaatsen  •  Waar je TikTok Nows vindt  •  De privacyinstellingen van je TikTok Now wijzigen  •  Een TikTok Now verwijderen. •  Meer vrienden zoeken op TikTok Now  •  TikTok Now-meldingen in- of uitschakelen

Wat is TikTok Now?

TikTok Now nodigt jou en je vrienden uit om vast te leggen wat je op een bepaald moment doet met de voor- en achtercamera van je apparaat. Je krijgt dagelijks een melding op hetzelfde moment als je vrienden om een video van 10 seconden of een statische foto te maken en die met je vrienden te delen.

Een paar dingen die je over TikTok Now moet weten:
•  TikTok Now is beschikbaar in zowel de TikTok-app als de TikTok Now-app. Afhankelijk van je regio heb je toegang tot TikTok Now binnen TikTok, in de TikTok Now-app, of in beide apps.
•  Je kunt alleen de TikTok Nows van je vrienden bekijken van de huidige dag nadat je een TikTok Now geplaatst hebt.
•  Je hebt toegang tot je TikTok Nows uit het verleden, maar niet tot de TikTok Nows van je vrienden van eerdere dagen.
•  Je moet minimaal 13 jaar oud zijn (of 14 in Zuid-Korea en Indonesië) om TikTok Now te kunnen gebruiken.
•  Gebruikers van 18 jaar en ouder krijgen 3 minuten de tijd om een TikTok Now te maken.

Over de TikTok Now-app

De TikTok Now-app is een zelfstandige app die dezelfde TikTok Now-hoofdfuncties heeft als de TikTok-app. De app kan zelfstandig of samen met de TikTok-app worden gebruikt. Je TikTok-account is gekoppeld aan de TikTok Now-app, zodat je ingelogd kunt blijven en tussen de twee apps kunt schakelen, met dezelfde persoonsgegevens die je hebt verstrekt bij het aanmaken van een account. Onthoud dat je de TikTok-app niet hoeft te downloaden om de TikTok Now-app te gebruiken, maar je moet wel een TikTok-account aanmaken.

Je kunt de app TikTok Now-downloaden in de Apple App Store of Google Play.

Registreren of inloggen op de TikTok Now-app

Zo registreer je je of log je in op de TikTok Now-app:
1. Download TikTok Now via Google Play of uit de App Store.
2. Open de app.
3. Vanaf hier:
   ༚  Je kunt een account aanmaken dat je voor zowel TikTok als TikTok Now kunt gebruiken. Tik op Registreren onderin het scherm en volg de gegeven instructies om een TikTok-account aan te maken.
   ༚  Je kunt inloggen met je bestaande TikTok-account. Tik op de knop Starten als als je het account wilt gebruiken waarop je momenteel bent ingelogd, of Andere TikTok-accounts als je met een ander account wilt inloggen.

Een TikTok Now plaatsen

Een TikTok Now plaatsen:
1. Tik op de dagelijkse TikTok Now-melding, of:
   ༚  Tik in de TikTok-app op de melding in de Now-feed.
Opmerking: sommige gebruikers hebben toegang tot Now vanaf het Vrienden-tabblad.
   ༚  Tik in de TikTok Now-app op de melding in de Vrienden-feed.
2. Maak een foto of video. Als het de eerste keer is dat je de camera gebruikt, wordt je gevraagd toegang te geven tot de camera en microfoon. Houd er rekening mee dat zowel de voor- als achtercamera gebruikt wordt en dat je 3 minuten hebt (indien 18 jaar of ouder) om de foto of video te maken.
3. Controleer de foto of video. Je kunt kiezen om het te verwijderen en opnieuw te maken. De timer loopt door gedurende deze tijd.
4. Tik op de knop Plaatsen.
Je TikTok Now verschijnt in de Now-feed in de TikTok-app of in de Vrienden-feed in de TikTok Now-app en je vrienden krijgen een melding.

Onthoud:
•  Je kunt nog steeds een TikTok Now plaatsen na het venster van 3 minuten. TikTok Nows die na het venster van 3 minuten zijn geplaatst, worden als te laat gemarkeerd.
•  Je kunt meldingen uitschakelen als je de dagelijkse TikTok Now-melding niet wilt ontvangen.

Waar je TikTok Nows vindt

Je kunt TikTok Nows op de volgende plekken vinden:

TikTok-app
•  Now-feed: iedereen die TikTok Nows plaatst en die jou volgt en door jou terug wordt gevolgd en andere voorgestelde accounts (indien 18 jaar of ouder) uit de TikTok-community worden hier weergegeven.
Opmerking: sommige gebruikers hebben toegang tot Now vanaf het Vrienden-tabblad.
•  Herinneringen: laat je huidige en oudere TikTok Nows zien. Alleen jij hebt toegang tot je oudere TikTok Nows.

TikTok Now-app
•  Vrienden-feed: iedereen die TikTok Nows plaatst en die jou volgt en door jou terug wordt gevolgd en andere voorgestelde accounts uit de TikTok-community worden hier weergegeven.
•  Verkennen-feed: TikTok-makers (van 18 jaar en ouder) die openbaar TikTok Nows plaatsen in jouw regio worden hier weergegeven.
•  Herinneringen: laat je huidige en oudere TikTok Nows zien. Alleen jij hebt toegang tot je oudere TikTok Nows.
Opmerking: je moet eerst een TikTok Now plaatsen voordat je de TikTok Nows van anderen van die dag kunt bekijken. Tot die tijd worden ze wazig weergegeven.

De privacyinstellingen van je TikTok Now wijzigen

Zo wijzig je de privacyinstellingen van je TikTok Now:
1. Tik in het scherm Plaatsen op Vrienden kunnen bekijken.
2. Kies wie je wilt toestaan je TikTok Now te bekijken. Onthoud dat ze nog steeds een TikTok Now voor die dag moeten plaatsen voordat ze die van jou kunnen bekijken. Tot die tijd wordt die wazig weergegeven.
   ༚  Vrienden: iedereen die jou volgt en door jou terug wordt gevolgd, kan je TikTok Now bekijken.
   ༚  Volgers (alleen voor privéaccounts): iedereen die jou volgt, kan je TikTok Now bekijken.
   ༚  Iedereen (alleen voor openbare accounts): iedereen in je regio kan je TikTok Nows bekijken. Onthoud dat mensen die je niet volgen of niet door jou terug worden gevolgd niet kunnen reageren en geen interactie kunnen hebben met TikTok Nows.
Opmerking: deze privacyinstellingen zijn alleen beschikbaar in de TikTok Now-app. TikTok Nows in de TikTok-app kunnen alleen worden bekeken door je vrienden.

Een TikTok Now verwijderen

In de TikTok-app:
1. Tik op de knop Delen bovenaan je TikTok Now.
2. Tik op Verwijderen.
3. Tik op Verwijderen om te bevestigen.

In de TikTok Now-app:
1. Tik onderaan op je profielfoto.
2. Ga naar de TikTok Now die je wilt verwijderen.
3. Tik op de knop Meer opties bovenaan de TikTok Now.
4. Tik op Verwijderen

Meer vrienden zoeken op TikTok Now

Misschien wil je meer vrienden met dezelfde interesses zoeken en andere mensen uitnodigen om deel te nemen aan TikTok.
Afhankelijk van de gegevens die je kiest om met TikTok te delen, kunnen we je een voorgesteld account laten zien omdat het account toebehoort aan iemand, wiens telefoonnummer in je telefooncontacten staat, of iemand met wie je bevriend bent op Facebook, en jij en de ander ervoor hebben gekozen de instelling Contacten en Facebook-vrienden synchroniseren in te schakelen. Bovendien kunnen accounts die je volgt in je Now-feed verschijnen. Je kunt ervoor kiezen ze terug te volgen om hun TikTok Now te zien.

Zo maak je contact met meer vrienden in de TikTok-app:
1. Tik onderaan op Profiel.
2. Tik bovenaan op de knop Menu.
3. Tik op Instellingen en privacy.
4. Tik op Privacy en vervolgens op Contacten en Facebook-vrienden synchroniseren.
5. Schakel de instellingen Contacten synchroniseren of Facebook-vrienden synchroniseren in of uit om te wijzigen hoe accounts aan je worden voorgesteld. Je kunt ook eerder gesynchroniseerde contacten verwijderen.
Je kunt ook de functie Vrienden zoeken gebruiken die je bovenaan je profiel, Now-feed en Vrienden-feed vindt om telefooncontacten en Facebook-vrienden te vinden, vrienden uit te nodigen voor TikTok en voorgestelde accounts te volgen.

Zo maak je contact met meer vrienden in de TikTok Now-app:
1. Tik onderaan op je profielfoto.
2. Tik bovenaan op de knop Menu.
3. Tik op Privacy en vervolgens op Contacten en Facebook-vrienden synchroniseren.
4. Schakel de instellingen Contacten synchroniseren of Facebook-vrienden synchroniseren in of uit om te wijzigen hoe accounts aan je worden voorgesteld.
Of:
1. Tik onderaan op de knop Vrienden toevoegen.
2. Kies een methode om contact te maken met vrienden.

TikTok Now-meldingen in- of uitschakelen

In de TikTok-app:
3. Tik op Instellingen en privacy.
4. Tik op Pushmeldingen.
5. Schakel de instelling Dagelijkse meldingen in of uit.

In de TikTok Now-app:
1. Tik onderaan op je profielfoto.
2. Tik bovenaan op de knop Menu.
3. Tik op Pushmeldingen.
4. Schakel de instelling Dagelijkse meldingen in of uit.