Logga in med en nyckel

Hoppa till ett avsnitt

Vad är en nyckel?  •  Varför bör jag använda en nyckel på TikTok?  •  Hur fungerar nycklar?  •  Så här konfigurerar du en nyckel på TikTok  •  Så här loggar du in med en nyckel på en annan enhet  •  Så här tar du bort eller inaktiverar du nycklar

Vad är en nyckel?

En nyckel är en kryptografisk nyckel som lagras på din mobila enhet och den kan användas för att logga in på ditt TikTok-konto utan att du behöver komma ihåg ett lösenord.

Ta reda på mer om nycklar på Android och Apple.

För att använda en nyckel på TikTok måste du uppfylla följande krav:

Android
•  Din enhet kör Android 9.0 eller senare.
•  Du har aktiverat skärmlåset på enheten.

Apple
•  Din enhet kör iOS 16, iPadOS 16, macOS Ventura, tvOS 16 eller senare.
•  iCloud-nyckelring måste vara aktiverad i inställningarna på din Apple-enhet. Mer information finns i Apple-supporten.
•  Tvåfaktorsautentisering måste vara aktiverat för ditt Apple-ID. Mer information finns i Apple-supporten.

Varför bör jag använda en nyckel på TikTok?

Nycklar kan erbjuda en inloggningsmetod som är säkrare och mer förenklad än vanliga lösenord eftersom de utnyttjar säkerhetsfunktioner som redan tillåts på din enhet, till exempel Face ID (Apple), lösenkod (Apple), Touch Unlock (Android) och pinkod (Android). TikTok har inte åtkomst till dessa biometriska data och meddelas bara om autentiseringen godkänns.

Mer information om Face ID och Touch ID finns i Apple-supporten. Mer information om Face eller Touch Unlock och pinkoder på Android finns i Android-hjälpen.

Hur fungerar nycklar?

En nyckel består av ett nyckelpar som inkluderar en offentlig nyckel länkad till webbplatsen eller appen som du använder, samt en andra nyckel som lagras privat och säkert i din personliga iCloud-nyckelring, Googles lösenordshanterare eller annan lösenordshanterare som stöder nycklar, till exempel 1Password. Det gör att du kan logga in på ditt nyckelaktiverade TikTok-konto från en enhet som också är inloggad på ditt Apple ID eller Google-konto.

När du loggar in med din nyckel autentiserar enheten identiteten med ditt ansikte, fingeravtryck eller en lösenkod som startar en matchning mellan den privata nyckeln som lagras på din enhet och den offentliga nyckeln som lagras på TikTok. Vi har inte åtkomst till dina biometriska data eller privata nyckeldata och vi meddelas bara om autentiseringen godkänns.

Så här konfigurerar du en nyckel på TikTok

Så här konfigurerar du en nyckel i ditt TikTok-konto:
1. I TikTok-appen trycker du på
Profil längst ned.
2. Tryck på
Meny-knappen ☰ högst upp.
3. Tryck på
Inställningar och sekretess.
4. Tryck på
Konto.
5. Tryck på Nyckel och sedan Konfigurera på nästa skärm och följ anvisningarna som anges. Om du skapar en nyckel i Google Lösenordshantering omdirigeras du till den sidan för att slutföra konfigurationen.

Nästa gång du loggar in uppmanas du att logga in med din sparade nyckel.

Så här loggar du in med en nyckel på en annan enhet

När du har konfigurerat nycklarna kan du logga in på ditt TikTok-konto på en annan Apple- eller Android-enhet via den andra enheten eller andra inloggningsalternativ på inloggningsskärmen. När du loggar in uppmanas du att skanna QR-koden med din enhet. Alternativt kan du använda AirDrop för att dela nyckeln med en annan enhet om du använder en Apple-enhet.

Så här tar du bort eller inaktiverar du nycklar

Du kan ta bort en nyckel som du skapade för att logga in på TikTok i inställningarna på din enhet. Efter att du tagit bort nyckeln kan du inte längre använda en nyckel nästa gång du loggar in på TikTok, om du inte skapar en ny nyckel.

Du kan även inaktivera en nyckel från din iCloud-nyckelring eller Googles lösenordshanterare i enhetsinställningarna. Det här tar inte bort nyckeln, men du kan inte längre använda nyckeln eller annan information som synkroniseras med ditt iCloud- eller Google-konto för att logga in på TikTok eller andra appar på enheten. Om du använde en nyckel från en annan lösenordshanterare, som till exempel 1Password, kan den tas bort från nyckelns inställningar.

Gå till Apple-supporten för att läsa mer om att ta bort en nyckel från din iPhone och Mac.