Ett ljud jag lade till på TikTok har tagits bort

Hoppa till ett avsnitt

Varför har mitt ljud tagits bort på TikTok?  •  Vad kan jag göra om mitt ljud har tagits bort på TikTok?

Varför har mitt ljud tagits bort på TikTok?

Vi tar bort ljud som läggs till på TikTok om vi anser att de bryter mot immateriella rättigheter eller andra communityregler. Du får ett meddelande om ditt ljud tas bort, och ljudet tas bort i alla TikTok-videor som använder det ljudet.

Om du behöver ta bort ett ljud som du har lagt till på TikTok kan du läsa om hur du tar bort originalljud.

Vad kan jag göra om mitt ljud tas bort på TikTok?

Beroende på orsaken till att ditt originalljud togs bort kan du eventuellt överklaga eller ersätta ljudet.

Ljudet har tagits bort på grund av brott mot communityreglerna
Om du anser att ditt ursprungliga ljud felaktigt har tagits bort på grund av brott mot våra communityregler kan du meddela oss detta genom att skicka in en överklagan.

Så här skickar du en överklagan:
1. Gå till videon med borttaget ljud i TikTok-appen.
2. Tryck på meddelandet längst ner i videon för att se mer information om varför ljudet har tagits bort.
3. Tryck på Skicka överklagan och följ instruktionerna för att skicka in din överklagan.

Medan vi granskar din överklagan kommer inga videor som använder ditt ljud på TikTok att ha något ljud.

Vi meddelar dig om vårt beslut:
•  Om din överklagan godkänns kommer vi att återställa ljudet i alla videor som använder det.
•  Om din överklagan inte godkänns kommer ljudet att tas bort i alla videor som använder det och du kommer inte att kunna ersätta ljudet.

Ljud borttaget på grund av upphovsrättsintrång
Om vi tar bort ditt originalljud på grund av brott mot upphovsrätten kan du eventuellt överklaga beslutet. Om du inte kan överklaga kan du ändå välja ett nytt ljud till din video.

Så här skickar du en överklagan:
1. Gå till video med borttaget ljud i TikTok-appen.
2. Tryck på meddelandet längst ner i videon för att se mer information om varför ljudet har tagits bort.
3. Tryck på Överklaga och följ instruktionerna för att skicka in din överklagan.

Medan vi granskar din överklagan kommer ljudet att tas bort i alla videor som använder ditt ljud på TikTok.

Så här väljer du ett nytt ljud:
1. Gå till videon med borttaget ljud i TikTok-appen.
2. Tryck på meddelandet längst ner i videon för att se varför ljudet har tagits bort. Om den togs bort på grund av brott mot upphovsrätten, fortsätter du till nästa steg.
3. Tryck på Ändra ljud och välj ett nytt ljud. Du kan också trimma ljudet och justera volymen.
4. Tryck på Publicera eller Spara ljudändringar. Du kan behöva vänta på godkännande innan ljudet kan ersättas.

Tänk på att ljudet bara uppdateras i den videon. Om du har använt ljudet i andra videor behöver du upprepa stegen för varje video.