Koppla till tredjepartsappar

Gå till ett avsnitt:

Koppla tredjepartsappar  •  Så här ansluter du till en tredjepartsapp  •  Information som en tredjepartsapp kan begära åtkomst till  •  Så här visar du och tar bort anslutna tredjepartsappar  •  Så här anmäler du en app eller tjänst från tredje part

Koppla en tredjepartsapp till TikTok

Du kan använda informationen från ditt TikTok-konto med tredjepartsappar så att det blir lättare att dela innehållet. Du kan bland annat använda dina TikTok-uppgifter för att snabbt och säkert logga in på en tredjepartsapp eller ansluta till appar så att du kan lägga till originalljud och musik sömlöst.

Tredjepartsappar är appar och webbplatser som inte har skapats av och inte ägs av TikTok. Exempel är musik-, dejting- och shoppingappar. Några saker att tänka på när du använder TikTok för att logga in på en tredjepartsapp:
•  Appen får åtkomst till delar av din TikTok-kontoinformation.
  ༚  Vi delar till exempel viss kontoinformation, som din profilbild och ditt visningsnamn, så att du kan använda TikTok för att logga in på tredjepartsappen.
  ༚  Du kan se vilken information som tredjepartsappen behöver åtkomst till innan du samtycker till delningen, så att du kan avgöra om du vill koppla appen eller inte. Du kan även välja bort viss information, som att dela dina videor.
•  Du kan granska vilka appar du är ansluten till och ta bort deras åtkomst i säkerhetsinställningarna på ditt TikTok-konto.

Begränsningar när du kopplar en tredjepartsapp:
•  TikTok måste vara tillgängligt i ditt land.
•  Du måste uppfylla ålderskraven i ditt land.

Obs! Skydda din upplevelse online genom att inte länka ditt TikTok-konto till okända tredjepartsappar. Kontrollera dessutom dina kopplade appar regelbundet och ta bort sådana som du inte använder längre.

Så här ansluter du till en tredjepartsapp

Om du ansluter ditt TikTok-konto till en tredjepartsapp ser du TikTok som ett alternativ på inloggningsskärmen. Om du vill använda dina TikTok-uppgifter för att logga in eller ansluta till appen:
1. När du loggar in i appen eller på webbplatsen väljer du TikTok-appen (det brukar stå Fortsätt med TikTok eller Logga in med TikTok).
2. Du tas antingen till TikToks app eller webbplats. Om du inte är inloggad på TikTok uppmanas du att logga in.
3. Du ser informationen som du delar med tredjepartsappen. Om du vill granska informationen väljer du Redigera åtkomst.
   ༚  En del information krävs och du kan inte välja bort det. Du ser Obligatoriskt bredvid informationen.
   ༚  Om du kan välja bort det trycker eller klickar du för att stänga av eller slå på.
4. Tryck eller klicka på Auktorisera. Du kan även välja Avbryt om du inte vill ansluta ditt TikTok-konto.

Information som en tredjepartsapp kan begära åtkomst till

När du väljer att ansluta TikTok till en tredjepartsapp ber appen dig om åtkomst till en del av din information. Innan du godkänner att använda TikTok för att logga in på en annan app ser du informationen som appen begär åtkomst till, vilket kan inkludera:
•  Profilbild (även känd som din avatar). Tredjepartsappar kan visa din TikTok-profilbild och bland annat använda den som din profilbild i deras app eller webbplats.
•  Visningsnamn. Tredjepartsappar kan visa ditt namn på TikTok och bland annat använda det i din profil i deras app eller webbplats. De har inte åtkomst till ditt användarnamn. (Ditt användarnamn är namnet som visas i din profil och i din profillänk som andra kan använda för att tagga eller hitta dig.)

Obs! För att logga in på en tredjepartsapp kommer TikTok att förse appen med en unik identifierare som är kopplad till ditt konto. Unika identifierare hjälper TikTok och tredjepartsappar att bekräfta eller verifiera vem du är i olika appar.

Vissa appar frågar även om du vill ge åtkomst till dina offentliga TikTok-videor. Det innebär att tredjepartsappar kan visa dina offentliga TikTok-videor och tillåta att du publicerar dina videor i deras app eller webbplats. Det här bör du känna till:
•  Du behöver inte ge åtkomst till dina offentliga videor för att ansluta till en tredjepartsapp.
•  Du kan välja bort att dela dina videor när du registrerar dig i appen. Du kan även ta bort appens åtkomst i säkerhetsinställningarna på TikTok-kontot.
•  Din TikTok-video har en TikTok-vattenstämpel när du publicerar den i en annan app eller på en annan webbplats.

Obs! Vi delar inte ditt TikTok-lösenord med tredjepartsappar. Vi rekommenderar att du granskar appens användningsvillkor och sekretesspolicyer innan du ger dem behörighet att ansluta till ditt TikTok-konto.

Så här visar och tar du bort anslutna tredjepartsappar

Du kan granska vilka tredjepartsappar du anslutit till med TikTok och ta bort dessa appar i inställningarna. Du bör granska apparna som du ansluter till regelbundet och ta bort appar som du inte använder längre.

Så här visar och tar du bort behörigheter för anslutna tredjepartsappar:
1. I TikTok-appen trycker du på Profil längst ned.
2. Tryck på Meny-knappen ☰ högst upp.
3. Tryck på Inställningar och sekretess.
4. Tryck på Säkerhet.
5. Tryck på Hantera appbehörigheter.
6. Tryck på appen du vill granska. Här kan du:
   ༚  Visa vad appen har behörighet till (till exempel: Visa din profilinformation).
   ༚  Tryck på Ta bort åtkomst för att ta bort appen.

Så här anmäler du en app eller tjänst från tredje part

Ta bort appen om du inte känner dig bekväm med en ansluten app eller om du vill ändra vad appen har åtkomst till. Om du tror att appen använder dina data felaktigt, till exempel för att skapa spam, kan du kontakta oss på tiktokplatform@tiktok.com.

TikTok äger eller driver inte tredjepartsappar, så kontakta utvecklarna av appen om ett problem uppstår och du måste göra en felsökning.