Tillgänglighet

Gå till ett avsnitt

Textstorlek  •  Autogenererade bildtexter  •  Så här hanterar du automatiskt genererade undertexter i dina TikTok-videor  •  Kreatörsundertexter  •  Text-till-tal  •  Ljuskänslighet

Textstorlek

Så här justerar du textstorleken på TikTok:
1. Tryck på Profil längst ned.
2. Tryck på Meny högst upp.
3. Välj Inställningar och sekretess.
4. Välj Tillgänglighet.
5. Välj Textstorlek. Använd reglaget för att förhandsgranska textstorleken.
6. Tryck på Justera för att uppdatera textstorleken.
Efter att du har justerat texten för iOS kommer appen att avslutas. Du måste starta om appen manuellt. Android-versionen av TikTok startas om automatiskt. När den öppnas igen ser du din valda textstorlek.

Obs! Textstorleken i TikTok påverkas inte om du justerar teckenstorleken i enhetsinställningarna. Du kan bara ändra teckenstorleken i appinställningarna.

Automatiskt genererade undertexter

Automatiskt genererade undertexter använder teknik för taligenkänning för att generera text till ljud- eller videoinnehåll. Undertexterna genereras automatiskt för de videor som du laddar upp. Det hjälper personer som är döva eller med nedsatt hörsel att få tillgång till innehåll på TikTok.

Så här hanterar du automatiskt genererade undertexter i dina TikTok-videor

Så här väljer du språk för undertexterna:
1. Ladda upp en video i TikTok-appen.
2. På Inläggssidan trycker du på Fler alternativ ...
3. Tryck på Välj videospråk.
4. När du är klar trycker du på Publicera. De tillgängliga videorna kommer då att visa automatiskt genererade undertexter baserat på det valda språket.

Så här redigerar eller tar du bort automatiskt genererade undertexter i en video på videoredigeringssidan:
1. Tryck på undertexterna i din video.
2. Tryck på Redigera undertexter.
3. Redigera eller ta bort undertexterna i din video.
4. Tryck på Spara högst upp för att uppdatera undertexterna.

Undertexter för kreatörer

Du kan redigera och designa undertexter för kreatörer i dina videor. Du kan till exempel ändra teckensnitt och färg.

Så här aktiverar du undertexter för kreatörer när du skapar en video:
1. I TikTok-appen trycker du på knappen Lägg till inlägg+ längst ned.
2. Spela in eller ladda upp en video och fortsätt sedan till redigeringsskärmen.
3. Tryck på Undertexter på sidan av skärmen. Videons talljud transkriberas sedan automatiskt till text.
   ༚  Om det är första gången som du använder undertexter för kreatörer, uppmanas du att aktivera funktionen.
5. När undertexterna skapas kan du förhandsgranska och redigera varje mening. Tryck på Spara när du är klar.

Text till tal

Med text till tal kan texten i en video läsas upp för personer som behöver hjälp med att läsa texten på skärmen.

Så här använder du text till tal när du skapar en video:
1. Tryck på knappen Lägg till inlägg + längst ned för att skapa en video.
2. Spela in eller ladda upp en video och fortsätt sedan till redigeringsskärmen.
3. Tryck på Text vid sidan om skärmen och skriv sedan in texten som du vill lägga till i videon.
4. Tryck på textraden som du vill läsa upp och välj sedan Text till tal.

Ljuskänslighet

Vi lägger till en varning om ljuskänsligt innehåll i dina videor om de innehåller TikTok-effekter som kan vara visuellt känsliga för andra. Tittarna kan välja att sluta titta och hantera sina videovisningsinställningar i kontoinställningarna. Ta reda på mer om ljuskänsliga videor på TikTok.