Kameraverktyg

Gå till ett avsnitt

Vänd  •  Hastighet  •  Videons längd  •  Timer  •  Blixt  •  Zoom

Vänd

Så här ändrar du kamerans riktning under inspelning:

1. Tryck på Vänd högst upp till höger på kameraskärmen.
2. Kameran växlar till den främre eller bakre kameran.

Hastighet

Så här ställer du in eller justerar hastigheten under inspelning:

1. Tryck på Hastighet högst upp till höger på kameraskärmen.
2. Leta reda på hastighetsalternativen ovanför den röda inspelningsknappen.
3. Välj önskad hastighet.

Obs! Hastigheterna 0.3x och 0.5x gör videon långsammare, 1x är standardhastigheten för inspelning och 2x och 3x gör videon snabbare.

Videons längd

Dina videor på TikTok kan ha olika längd:
•  Videor som du skapar på TikTok kan vara upp till 60 sekunder långa.
•  Videor som du laddar upp kan vara upp till tre minuter långa.

För videor som spelas in i TikTok-appen:
1. Tryck på + längst ned.
2. Välj 15s eller 60s längst ned.
•  Om du väljer 15s stoppas inspelningen automatiskt efter 15 sekunder.
•  Om du väljer 60s kan du stoppa inspelningen när som helst, annars stoppas den automatiskt efter 60 sekunder.
3. Tryck på den röda knappen för att starta och stoppa inspelningen och tryck sedan på bockmarkeringen.
4. Tryck på Justera klipp högst upp till höger.
5. Dra det röda fältet åt vänster eller höger för att ställa in längden på videon.
Obs! Om du väljer ett ljud innan du spelar in eller laddar upp din video avgörs videons längd av längden på ljudet.

För videor som du laddar upp:
I Android- eller iPhone-appen
1. Tryck på + längst ned för att skapa en video.
2. Tryck på Ladda upp längst ned.
3. Välj videon som du vill ladda upp och tryck på Nästa.
4. Dra det röda reglaget åt vänster eller höger för att ställa in längden på videon.

På datorn
1. Klicka på [molnikonen] högst upp till höger.
2. Klicka på Välj video att ladda upp.
3. Välj videon som du vill ladda upp. När du laddar upp en video på datorn laddas hela videon upp. För att kunna ändra längden på videon måste du ladda upp videon från Android- eller iPhone-appen.

Följande funktioner är för närvarande inte tillgängliga för videor som är längre än 60 sekunder:
•  Duett
•  Sammanfoga
Obs! Videor som är längre än 60 sekunder kan inte innehålla andra personers innehåll.

Timer

Använd timern för att spela in videor utan att behöva hålla inspelningsknappen intryckt.

Så här spelar du in med hjälp av timern:

1. Tryck på Timer till höger på panelen.
2. Välj önskad videolängd genom att markera stoppunkten.
3. Tryck på Börja nedräkning. Appen räknar ned och startar sedan inspelningen. Stoppa inspelningen när som helst genom att trycka på inspelningsknappen.

Blixt

Så här slår du på blixten under inspelning:

1. Tryck på + längst ned på skärmen för att skapa en video.
2. Tryck på Blixt för att slå på ljuset och tryck en gång till för att slå av det.

Obs! Den här funktionen är bara tillgänglig när du använder den bakre kameran (inte i selfie-läge).

Zooma

Så här zoomar du in eller ut under uppspelning:

1. Tryck länge på kameraskärmen.
2. Håll kvar fingret på skärmen och dra det åt ett håll för att zooma ut.
3. Håll kvar fingret och återgå till den ursprungliga positionen för att zooma in.

Ett annat sätt att zooma:

1. Öppna kameraskärmen genom att trycka på +.
2. Nyp ihop fingrarna för att zooma in eller sprid ut dem för att zooma ut.