Berömma en video

Gå till ett avsnitt

Berömma en kreatör eller video på TikTok  •  Berömma en TikTok-video  •  Berömma en kreatör i din TikTok-video  •  Berömma en person efter att ha lagt upp en TikTok-video

Berömma en kreatör eller video på TikTok

Om du lägger upp en video som har inspirerats av en annan kreatör eller som visar en annan kreatör kan du nämna en video eller kreatör i beskrivningen eller en kommentar till videon för att berömma personen. På så sätt ger du kreatörer som startar trender eller skapar originalinnehåll erkännande för deras innehåll.

Berömma en TikTok-video

Så här berömmer du en TikTok-video:
1. I TikTok-appen trycker du på Videos på skärmen Publicera.
2. Välj videon som du vill berömma på fliken LjudHar publiceratsGillad eller Favoriter och tryck på Bekräfta. Alternativt kan du kopiera och klistra in videorökvägen i beskrivningen till ditt inlägg.
3. Skriv en beskrivning, justera videoinställningarna och tryck på Publicera. Den valda videon visas i beskrivningen till inlägget och kreatören får en notifikation.
Obs! Du kan berömma högst tre videor.

Berömma en kreatör i din TikTok-video

Så här berömmer du någon på TikTok:
1. I TikTok-appen trycker du på Nämn på skärmen Publicera.
2. Skriv kreatörens namn eller användarnamn i sökfältet eller scrolla för att välja en kreatör från listan med Vänner och Följer.
3. Skriv en beskrivning, justera videoinställningarna och tryck på Publicera. Kreatören omnämns i beskrivningen av inlägget och får en notifikation.

Berömma någon efter att publicerat en TikTok-video

Om du redan har publicerat en video och vill berömma en kreatör kan du nämna hen i en kommentar.

Så här berömmer du någon i en kommentar:
1. I TikTok-appen trycker du på knappen Kommentarer i din video.
2. I kommentarsfältet trycker du på knappen Nämn för att söka efter och tagga kreatören.
3. Tryck på knappen Publicera. Kreatören nämns i kommentaren och får en avisering.
4. Tryck och håll ned på kommentaren och tryck sedan på Fäst kommentar. Kommentaren fästs högst upp. Kreatören omnämns i kommentaren och får en notifikation.