Göra ett inlägg

Hoppa till ett avsnitt

Så publicerar du en video på TikTok  •  Så publicerar du ett foto på TikTok  •  Så publicerar du text på TikTok

På TikTok kan du skapa olika typer av inlägg, bl.a. video-, foto- och textinlägg.

Så publicerar du en video på TikTok

Så publicerar du en video:
1. Öppna TikTok-appen och tryck på knappen Lägg till inlägg + längst ned.
2. Välj en maxlängd för videon. Eller tryck på Ladda upp om du vill publicera videor från din enhet och fortsätt till steg 4.
3. Tryck på knappen Spela in. När du är klar trycker du på knappen Fortsätt ✓ längst ned.
4. Lägg till filter, ljud, text, dekaler och effekter med mera eller använd avancerade redigeringsverktyg.
5. Tryck på Din Story om du vill lägga upp på Stories eller på Nästa om du vill göra fler ändringar, t.ex.:
   ༚  lägga till beskrivning
   ༚  lägga till hashtaggar
   ༚  tagga personer
   ༚  lägga till en plats
   ༚  lägga till en länk
   ༚  hantera sekretessinställningarna.
6. Tryck på Lägg upp om du vill publicera videon eller tryck på Utkast för att spara den. Det är bara du som kan se dina utkast på din profil.

Läs mer om hur du hanterar vilka som kan se dina inlägg.

Så publicerar du ett foto på TikTok

Så publicerar du ett foto från din enhet:
1. Öppna TikTok-appen och tryck på knappen Lägg till inlägg + längst ned.
2. Tryck på Foto och sedan Ladda upp för att välja foton från enheten. Du kan lägga till upp till 35 foton.
3. Tryck på Nästa. Svep för att byta foton och göra redigeringar. Du kan lägga till filter, ljud, text och dekaler eller beskära dina foton.
4. Tryck på Din Story för att lägga upp Stories eller på Nästa igen för att göra fler ändringar, t.ex.:
   ༚  redigera omslag
   ༚  lägga till beskrivning
   ༚  lägga till hashtaggar
   ༚  tagga personer
   ༚  lägga till en plats
   ༚  lägga till en länk
   ༚  hantera sekretessinställningarna.
5. Tryck på Lägg upp om du vill publicera inlägget eller tryck på Utkast för att spara det. Det är bara du som kan se dina utkast på din profil.

Så publicerar du ett livefoto:
1. Öppna TikTok-appen och tryck på knappen Lägg till inlägg + längst ned.
2. Tryck på knappen Spela in för att ta en bild.
3. Lägg till filter, ljud, text, dekaler och effekter med mera eller använd avancerade redigeringsverktyg.
4. Tryck på inställningarna för inlägget längst ned för att hantera vilka som kan se inlägget.
5. Tryck på Din Story om du vill lägga upp på Stories eller tryck på knappen Klar ✓ längst ned för att lägga upp i flödet.

Så publicerar du text på TikTok

Gör så här för att lägga upp text:
1. Öppna TikTok-appen och tryck på knappen Lägg till inlägg + längst ned.
2. Tryck på Text.
3. Ange texten och anpassa storlek, stil, justering, teckensnitt och färg. Tryck på Klar för att fortsätta.
4. Tryck på Dekaler för att lägga till dekaler och emojis eller sök på animerade GIF-bilder.
5. Dra för att flytta dekalen. Om du vill ta bort den drar du den till knappen Ta bort högst upp till skärmen tills den markeras och släpper sedan.
6. Gör fler ändringar, som bakgrundsfärg och inläggsinställningar.
7. Tryck på Publicera i flöde eller Din Story för att slutföra. Du kan även trycka på knappen Utkast för att spara och redigera senare.