Stödja ideella organisationer på TikTok

Hoppa till ett avsnitt

Vad är insamlingar på TikTok?  •  Så här fungerar gåvor på TikTok  •  Så här startar du en insamling på TikTok  •  Vilka är kraven för att starta en insamling på TikTok

Vad är insamlingar på TikTok?

Med gåvor kan du starta en insamling för ändamål som är viktiga för dig via gåvodekalerna i dina videor och din profil. Alla som har ett TikTok-konto kan använda funktionen Gåvor för att samla in pengar till ideella organisationer.

Så här fungerar gåvor på TikTok

Du kan starta insamlingar åt ideella organisationer genom att använda gåvodekaler på dina videor eller gåvolänkar i din profilbiografi. Tittarna kan sedan trycka på länkarna och dekalerna och skänka en gåva till organisationen via vår tredjepartsleverantör.

Så här startar du en insamling på TikTok

Du kan lägga till en gåvodekal i dina videor och LIVE-videor eller en gåvolänk i din profilbiografi. Du kan välja en ideell organisation från vår lista med godkända organisationer för att starta en insamling.

Så här lägger du till en insamling i din profil:
1. I TikTok-appen trycker du på
Profil längst ned.
2. Från din profil trycker du på
Redigera profil.
3. Tryck på
Lägg till ideell organisation i din profil.
4. Välj den ideella organisation du vill lägga till i din profil. Om du vill ta reda på mer om en organisation trycker du på knappen
Läs mer.

När du har valt organisation läggs gåvolänken till i din profilbiografi automatiskt. Om du vill justera den ideella organisationen i din profil trycker du på organisationsnamnet på skärmen
Redigera profil.

Så här lägger du till en insamling i din video:
1. I TikTok-appen trycker du på knappen
Lägg till inlägg + längst ned.
2. Skapa en video.
3. Tryck på knappen
Dekaler på sidan.
4. Tryck på dekalen
Stöd ideell organisation.
5. Välj en organisation. Om du vill ta reda på mer om en organisation trycker du på knappen
Läs mer.
6. Placera dekalen där du vill att den ska visas på videon.
7. Skriv en beskrivning, justera videoinställningarna och tryck på
Publicera.

Den valda organisationen visas också som en länk i videon ovanför ditt smeknamn. När den har publicerats kan du inte ändra organisation eller ta bort dekalen från inlägget.

Så här lägger du till en insamling i din LIVE:
1. På LIVE-skärmen trycker du på
Inställningar längst ned.
2. Välj
Stöd ideell organisation från inställningslistan.
3. Välj den organisation du vill stödja. Om du vill ta reda på mer om en organisation trycker du på knappen
Läs mer.
4. Placera dekalen där du vill att den ska visas och sänd LIVE.

Vilka är kraven för insamlingar på TikTok

Det finns några saker att tänka på när du startar insamlingar på TikTok:
•  Du måste vara minst 18 år för att lägga till en insamling i videor, LIVE eller profil.
•  Endast de organisationer som vi har godkänt kan läggas till som insamlingar.
•  Dekaler kan inte tas bort från videor eller LIVE-videor efter att de har publicerats. Gåvolänkarna kan när som helst tas bort från din profil.
•  Alla som trycker på din länk eller dekal ser beloppet som din video har samlat in och namnen på gåvogivarna som inte är anonyma.

Ta reda på mer om hur man skänker en gåva på TikTok.