Verifierade konton på TikTok

Gå till ett avsnitt

Vad är TikTok-verifiering?  •  Så här vet man om ett konto är verifierat på TikTok  •  Så här blir man verifierad på TikTok  •  Så här begär man att bli verifierad på TikTok  •  Kan du begära att ta bort din verifiering?  •  Hur mycket kostar det att bli verifierad?  •  Varför skulle TikTok kunna ta bort verifieringen?

Vad är TikTok-verifiering?

Om du följer din favoritsångare, varumärken, kändisar eller idrottslag på TikTok, kanske du har märkt att ett blått bockmärke visas bredvid deras användarnamn. Det är ett verifierat märke som TikTok erbjuder för att du ska kunna fatta välgrundade beslut om innehållet du tittar på eller konton du följer.

Du får ett verifieringsmärke om du är godkänd för TikTok-verifiering. Ett verifierat märke innebär att vi bekräftat att kontot tillhör personen eller varumärket som det representerar. Det innebär att du kan vara säker på att de verifierade kontona du följer är exakt vilka de utger sig för att vara, och inte något parodi- eller fankonto. Som kreatör hjälper det verifierade märket att skapa förtroende hos dina följare. Det spelar ingen roll om du är en privatperson, ideell organisation, institution, ett företag eller officiellt varumärke – det verifierade märket skapar mer klarhet i TikTok-communityn.

Så här vet man om ett konto är verifierat på TikTok

Ett verifierat märke är ett blått bockmärke som visas bredvid användarnamnet på TikTok-kontot i sökresultaten och profilen.

Om ett konto inte har ett verifierat märke bredvid användarnamnet men visar det någon annanstans i profilen (till exempel i biografin), är det inte ett verifierat konto. Det är bara vi som kan tillämpa verifierade märken i TikTok-konton och det visas alltid på samma plats

Verifierade konton

Verifierade konton

Så här blir man verifierad på TikTok

Slutför din ansökan om TikTok-verifiering så att du kan få ett verifieringsmärke. Vi överväger flera faktorer innan vi beviljar ett verifierat märke, bland annat om kontot är aktivt, autentiskt, välkänt och unikt. Vi överväger inte antalet följare eller gilla-markeringar på ett konto när vi beviljar ett verifierat märke.

Här är några av kontokraven vi tar hänsyn till när vi verifierar:
•
Aktivt: Ditt konto måste ha varit inloggat under de senaste sex månaderna.
•
Autentiskt: Ditt konto representerar en verklig person, företag eller organisation. Vi accepterar en verifiering per företag eller person förutom i unika fall, till exempel språkspecifika konton eller andra varumärkeskonton eller affiliate-konton. Om du är ett företag, en institution eller organisation måste e-postdomänen du anger i din ansökan representera dig, som till exempel @tiktok.com. Om du inte kan ange din e-postdomän kanske vi begär ytterligare dokumentation. Ditt användarnamn bör även likna namnet på ditt företag.
•
Fullständigt: Ditt konto måste vara offentligt och ha gjort klart profilen med ett användarnamn, en biografi, ett profilfoto och minst en video.
•
Välkänt: Du måste ha visats i flera nyhetskällor. Pressmeddelanden och sponsrad eller betald media räknas inte.
•
Säkert: Ditt konto måste ha tvåstegsverifiering och en verifierad e-postadress. Det garanterar att kontona behåller sin autentiska ägare och skyddas från skadliga aktörer. Ta reda på hur du aktiverar tvåstegsverifiering.

Det är också viktigt att alla konton, inklusive de som är verifierade, följer våra communityregler och användningsvillkor för att garantera att TikTok förblir en säker och rolig plattform för alla. Verifierade konton är inget undantag för detta. Ett verifierat konto innebär inte att TikTok rekommenderar det, och vi förbehåller oss rätten att neka eller återkalla verifiering av konton som uppfyller ovannämnda om artificiell eller falsk aktivitet förekommer.

Vi kontaktar inte användare direkt via e-post, direktmeddelanden eller andra kommunikationsformer för att begära en ansökan om ett verifierat märke. Om du får ett misstänkt e-postmeddelande eller andra meddelanden som ber dig att verifiera ditt konto ska du anmäla problemet.

Så här begär du en verifiering på TikTok

Så här begär du verifiering av ditt TikTok-konto:
1. I TikTok-appen trycker du på
Profil längst ned.
2. Tryck på
Meny ☰-knappen högst upp.
3. Tryck på
Inställningar och sekretess.
4. Tryck på
Konto och sedan på Verifiering.
   ༚  Om du är registrerad som ett företagskonto kan du bara ansöka om en företagsverifiering.
   ༚  Om du är registrerad som ett personligt konto kan du ansöka om en personlig verifiering eller institutionsverifiering
5. Följ stegen i appen för att skicka en verifieringsförfrågan.

I din ansökan om ett verifieringsmärke måste du bifoga trovärdig och skriftlig mediabevakning, som till exempel nyhetsartiklar. Om vi inte beviljar dig ett TikTok-verifieringsmärke efter att vi granskat din ansökan kan du skicka en ny förfrågan. Tänk på att vi bara granskar efterföljande verifieringsförfrågningar efter 30 dagar.

Obs! Den här funktionen är för närvarande inte tillgänglig överallt. Om du inte kan skicka en verifieringsförfrågan i appen kan du skicka en förfrågan via vårt onlineformulär.

Kan du begära att din verifiering tas bort?

Det går för närvarande inte att begära att ditt verifierade märke tas bort. Men vi tar bort ditt verifierade märke om du ändrar användarnamnet.

Hur mycket kostar det att bli verifierad?

Vi debiterar dig inte för att bli verifierad. Om någon utger sig för att sälja TikTok-verifieringar så tillhör de inte oss.

Varför skulle TikTok kunna ta bort en verifiering?

Vi kan ta bort ett verifierat märke när som helst utan förvarning. Orsakerna till borttagning kan bland annat vara att:
•  Kontot har överförts till en annan ägare, vilket gör det till en falsk verifiering.
•  Användarnamnet har ändrats så kontoägaren måste ansöka om en ny verifiering.
•  Kontotypen har ändrats mellan företag, personligt eller institution.
•  Kontot har vid upprepade tillfällen och på ett allvarligt sätt brutit mot communityregler och användningsvillkor.