Personliga konton och företagskonton på TikTok

Gå till ett avsnitt

Typer av TikTok-konton  •  Växla till ett företagskonto  •  Personliga konton

Typer av TikTok-konton

På TikTok kan du välja mellan att ha ett personligt konto och ett företagskonto.

Vi utökar löpande funktionerna i våra personliga konton för att ge våra kreatörer fler sätt att uttrycka sig och kommunicera med sin publik. Vi utvecklar även fler kommersiella funktioner för att hjälpa våra företagsanvändare att använda TikTok i sin övergripande affärsstrategi.

Företagskonton

Företagskonton är offentliga profiler där varumärken och företag kan använda våra marknadsföringsverktyg för att utveckla en enhetlig marknadsföringsstrategi på TikTok. De är ett bra alternativ för

•  företag som interagerar med konsumenter på ett underhållande sätt. Till exempel kan företag skapa organiskt innehåll som TikTok-användare kan interagera med.
•  företag som letar efter mer kommersiellt fokuserade verktyg. Med ett företagskonto får du tillgång till avancerade företagsverktyg (till exempel Kreativt center för företag). Det hjälper dig att utforma en heltäckande marknadsföringsstrategi.

Alla vars primära mål på TikTok är att marknadsföra sitt företag (antingen en produkt eller en tjänst) bör använda ett företagskonto. Läs mer om företagskonton på webbplatsen TikTok for Business.

Några exempel på vad du får tillgång till med ett företagskonto:
•  Mer musik och ljud
   ༚  Med ett personligt konto har du åtkomst till både Ljud och Kommersiella ljud. Företagskonton har bara åtkomst till Kommersiella ljud, vilket är ett bibliotek med gratis ljud så att du kan använda ditt innehåll i kommersiella syften.
•  Ändra ditt konto till privat
   ༚  Du kan ändra ditt konto till privat så att bara användare du godkänner kan följa dig och titta på dina videor.
•  Du är tillgänglig för monetariseringsfunktioner som video-Presenter, prenumeration eller Series.
•  Några av monetariseringsfunktionerna är:
   ༚  TikTok Creator Marketplace
     •  TikToks Creator Marketplace är en officiell samarbetsplattform som förenar varumärken och kreatörer på TikTok. På Creator Marketplace kan kreatörer samarbeta med varumärken i betalda kampanjer.
     •  Ta reda på med om Creator Marketplace i vår Portal för kreatörer och webbplatsen Creator Marketplace.
   ༚  Creator Rewards-programmet
     •  Creator Rewards-programmet är ett monetariseringsprogram som erbjuder bättre ekonomiska incitament för kreatörerna att tjäna pengar på sina videor.

*Obs! Vi rekommenderar inte att du växlar mellan att ha ett företagskonto och ett personligt konto. Om du vill marknadsföra ditt företag på TikTok men även publicera organiskt personligt innehåll rekommenderar vi att du utför de båda aktiviteterna i separata konton.

Personliga konton

Personliga konton är den vanligaste typen av konto på TikTok. Den är ett bra val för allmänna TikTok-användare, innehållskreatörer och de flesta offentliga personer.

Med ett personligt konto får du flexibilitet att uppleva TikTok på olika sätt. De är ett bra alternativ för
•  Titta på och interagera med andra personers innehåll. Du kan göra sådant som att titta på videor i För dig-flödet, använda Upptäck för att hitta nytt innehåll, följa andra personer och spara hashtaggar som favoriter.
•  Skapa eget innehåll som andra kan titta på. Med ett personligt konto får du även tillgång till avancerade verktyg för kreatörer. Med dem kan du få mer information om innehållet du skapar och vad publiken gillar. Det kan hjälpa dig att bygga upp en community som kreatör.

Några exempel på vad du får tillgång till med ett personligt konto:
•  mer musik och ljud
  ༚  Med ett personligt konto har du åtkomst till både Ljud och Kommersiella ljud. Företagskonton har bara åtkomst till Kommersiella ljud, vilket är ett bibliotek med kostnadsfria ljud som du kan använda i ditt innehåll för kommersiella ändamål.
•  möjlighet att ändra ditt konto till privat
  ༚  Du kan ändra ditt konto till privat så att endast användare som du godkänner kan följa dig och titta på dina videor.
•  kvalificera dig för TikTok Creator Next-programmet
  ༚  Creator Next är ett program som hjälper TikTok-kreatörer att generera intäkter i takt med att de utökar sin användarbas. Om du är kvalificerad och deltar i Creator Next får du åtkomst till funktioner och verktyg som hjälper dig att växa på TikTok.
  ༚  Läs mer om Creator Next i Portal för kreatörer och hjälpcentret.
•  Exempel på funktioner i Creator Next:
  ༚  kvalificera dig som kreatör på TikTok Creator Marketplace
 •  TikTok Creator Marketplace är den officiella samarbetsplattformen som kopplar samman varumärken och kreatörer på TikTok. Med Creator Marketplace kan kreatörer samarbeta med varumärken för att skapa betalkampanjer.
    •  Läs mer om Creator Marketplace i Portal för kreatörer och på webbplatsen Creator Marketplace.
  ༚  kvalificera sig för att delta i TikToks fond för kreatörer
    • Fonden för kreatörer bidrar till att stötta kreatörer som vill kunna tjäna premier för sitt innehåll på TikTok.
    •  Läs mer om fonden för kreatörer i hjälpcentret och Portal för kreatörer.

Växla till ett företagskonto

Så här växlar du kontotyp:
1. I TikTok-appen trycker du på Profil längst ned.
2. Tryck på Meny-knappen ☰ högst upp och välj sedan Inställningar och sekretess.
3. Tryck på Konto.
4. Tryck på Växla till företagskonto och följ anvisningarna för att växla kontotyp.

Följ anvisningarna.

Allmänna funktioner

Båda typerna av konton har funktioner som hjälper dig att skapa och marknadsföra dina videor, till exempel:
•  publicera LIVE-inlägg på TikTok
  ༚  LIVE är ett sätt för användare på TikTok att kommunicera direkt med sin publik i realtid. Läs mer om TikTok LIVE och exempel på LIVE-funktioner som du kan använda.
  ༚  Obs! Du måste uppfylla ålderskravet och ha ett visst antal följare för att kunna sända LIVE.
•  allmän analys
  ༚  Analys visar information om hur det går för dina videor. Du kan välja att se en översikt över dina videor (som antal videovisningar, profilvisningar och följare), resultatet för enskilda videor och information om vilket innehåll som väcker gensvar hos publiken (som antal följare över tid och totalt antal gilla-markeringar, kommentarer och delningar).
  ༚  Obs! Du måste ha publicerat minst en offentlig video för att komma åt analysfunktionen.
  ༚  Läs mer om analys i Portal för kreatörer och i vår TikTok-självstudieserie.
•  Kampanj
Kampanj är ett annonseringsverktyg i TikTok-appen som du kan använda för att exempelvis få fler människor att upptäcka dina videor, vägleda fler besökare till din webbplats och förbättra dina chanser att värva följare.

Läs mer om Kampanj och hur du hanterar en Kampanj-video.
•  Portal för kreatörer
  ༚  Portal för kreatörer är en plats där kreatörer kan lära sig mer om sådant som grunderna i TikTok, hur man interagerar med sin publik och bästa praxis för videor.
•  en webbplatslänk i din profil
  ༚  Personliga konton som uppfyller särskilda villkor samt företagskonton kan publicera en webbplatslänk i sin profil.

Läs mer om andra verktyg för kreatörer och hur du ställer in dem.