Direktmeddelanden

Gå till ett avsnitt

Om direktmeddelanden på TikTok  •  Vem som kan skicka direktmeddelanden på TikTok  •  Hitta dina direktmeddelanden  •  Skicka ett direktmeddelande  •  Använda dekaler i ett direktmeddelande  •  Ta bort, inaktivera och filtrera direktmeddelanden  •  Hantera vem som kan skicka direktmeddelanden till dig  •  Aktivera eller inaktivera lässtatus  •  Använda säkerhetsfunktioner för direktmeddelanden  •  Varför du inte kan skicka eller ta emot direktmeddelanden  •  Anmäla ett direktmeddelande  •  Blockera en person från att skicka direktmeddelanden till dig

Om direktmeddelanden på TikTok

Med direktmeddelanden (DM) kan du kommunicera med dina vänner och andra på TikTok. Meddelandefunktionen gör det möjligt att skicka och ta emot meddelanden och TikTok-videor direkt på TikTok.

Med direktmeddelanden på TikTok kan du
•  dela TikTok-videor med andra
•  skicka och ta emot meddelanden till/från gemensamma vänner, få förslag på vänner och kontakter samt personer som du kanske känner.
•  ändra sekretessinställningar för att ange vem som kan skicka direktmeddelanden till dig
•  ändra notifikationsinställningar
•  anmäla konton och innehåll som bryter mor våra Communityregler.
•  kontrollera vem som har läst dina direktmeddelanden.
•  se vem som är aktiv eller som nyligen var aktiv.

Vilka som kan skicka direktmeddelanden på TikTok

Direktmeddelanden på TikTok är tillgängliga för
•  registrerade kontoinnehavare från 16 år. Föräldrar och vårdnadshavare för användare mellan 16 och 18 år kan ställa in begränsningar för den här funktionen via Föräldrakontroll.
•  alla som har behörighet att skicka direktmeddelanden till andra. Du kan styra vem som kan skicka direktmeddelanden till dig i sekretessinställningarna. Tänk på att om du ändrar inställningen för direktmeddelanden till Ingen kan du inte ta emot direktmeddelanden. Du kan fortfarande komma åt din meddelandehistorik i Inkorg men kan inte ta emot nya direktmeddelanden i chattar.

Hitta dina direktmeddelanden

Så här ser du alla dina direktmeddelanden på TikTok:
1. Tryck på
Inkorg längst ned i TikTok-appen.
2. Tryck på ett namn på listan
Meddelanden för att gå till chatten.

Skicka ett direktmeddelande

Du kan dela innehåll som TikTok-videor, effekter, hashtaggar och ljud via direktmeddelanden.

Så här skickar du innehåll via ett direktmeddelande:
1. Gå till videon eller annat delbart innehåll som du vill dela, som effekt, hashtagg eller ljud, i TikTok-appen.
   ༚  Sök efter ett objekt genom att trycka på
Sök högst upp på skärmen och skriva det du söker efter i sökfältet.
   ༚  Du kan även trycka på en effekt, en hashtagg eller ett ljud direkt i en video för att dela den/det.
2. Tryck på
Dela. För videor kan du även trycka och hålla ned på videon som du vill dela.
3. Tryck på profilfotot för användaren som du vill dela objektet med. Du kan välja flera mottagare samtidigt.
4. Skriv ett meddelande (valfritt) och tryck på
Skicka.

Obs! Det går inte att dela privata videor. Om kreatören av videon ändrar videons status från offentlig till privat efter att du delade videon i ett meddelande blir den inte längre tillgänglig och du kan inte titta på den.

Så här skickar du ett direktmeddelande i en chatt:
1. Tryck på Inkorg längst ned i TikTok-appen.
2. Gör sedan så här:
   ༚  Om du har nya meddelanden kan du trycka på ett namn på listan
Meddelanden för att gå till chatten.
   ༚  Om du följer någon som också följer dig kan du trycka på
Chatt -knappen högst upp och sedan trycka på personens namn för att gå till chatten.
3. Skriv ett meddelande. Du kan även trycka på Emoji för att skicka GIF-bilder, emojis och dekaler.
4. Tryck på
Skicka.
5. Om du vill svara på ett meddelande kan du använda de föreslagna svaren som visas ovanför meddelandefältet eller under en delad video efter att du tittat på den. Föreslagna svar för delade videor baseras på innehållet i videon. Funktionen är för närvarande inte tillgänglig för alla.
Om du följer någon som följer dig tillbaka kan du även gå till personens
profil och trycka på Meddelande för att skicka ett direktmeddelande.

Obs! Du kan inte skicka ett direktmeddelande till en person som följer dig om hen har angett sekretessinställningen för direktmeddelanden till
Ingen.

Använda dekaler i ett direktmeddelande

Så här skickar du dekaler i ett direktmeddelande:
1. I TikTok-appen går du till chatten i
inkorgen.
2. Tryck på
Emoji i meddelandefältet.
3. Tryck på knappen
Dekalbutik.
4. Välj en dekal som du vill använda från flikarna
Videodekaler eller Dekaluppsättningar.

För videodekaler:
   ༚  Tryck på en videodekal för att skicka den i ett direktmeddelande.
   ༚  Tryck på filter högst upp för att sortera efter populäraste, nyaste eller trendande dekaler.
   ༚  Om du vill lägga till en dekal i
Favoriter trycker du på knappen Favoriter på dekalen. Tryck igen för att ta bort den från Favoriter.
   ༚  Tryck och håll ned på dekalen för att visa information om den. Här kan du välja att visa alla dekaler av kreatören i hens profil, visa originalvideon och anmäla dekalen.

För dekaluppsättningar:
   ༚  Tryck på
Lägg till för att spara en dekaluppsättning. Dekaluppsättningen läggs till i dekalpanelen och du kan använda den i ett direktmeddelande.
   ༚  När du lagt till en dekaluppsättning trycker du på
Använd. Du tas till dekalpanelen där du kan skicka en dekal i ett direktmeddelande.
   ༚  Om du vill visa alla sparade dekaluppsättningar trycker du på
Tillagda högst upp. Här kan du dra och släppa dekaluppsättningen för att ändra ordning och trycka på Ta bort bredvid dekaluppsättningen för att ta bort den.

Så här skapar du en videodekal i ett direktmeddelande:
1. I TikTok-appen går du till ett direktmeddelande i
inkorgen.
2. Tryck på knappen
Emoji.
3. Tryck på knappen
Favoriter och sedan på Skapa dekal.
4. Välj en video från flikarna
Gillar, Publicerade eller Favoriter.
5. Redigera dekalen efter behov. Du kan lägga till text och beskära videon. När du är klar trycker du på
Nästa.
6. För att välja vilka som kan upptäcka och använda din videodekal på TikTok aktiverar eller inaktiverar du inställningen
Lägg till i dekalbutik .
7. Tryck på
Skapa dekal. Dekalen läggs till i fliken Favoriter i dina direktmeddelanden och är redo att användas. Om du vill ta bort dekalen från Favoriter ska du trycka och hålla ned på dekalen och sedan trycka på Ta bort.

Alla dekaler du skapar är också tillgängliga från profilen där du kan skicka dem i direktmeddelanden, visa originalvideon, lägga till dem i dekalbutiken eller ta bort dem. Läs mer om dekaler på TikTok.

Ta bort, inaktivera och filtrera direktmeddelanden

Så här tar du bort en chatt:
1. Tryck på
Inkorg längst ned i TikTok-appen.
2. Under
Meddelanden:
   ༚  På en iOS-enhet sveper du åt vänster i en chatt och trycker på
Ta bort.
   ༚  På en Android-enhet trycker du och håller ned och trycker sedan på
Ta bort.

Så här tar du bort ett enstaka direktmeddelande:
1. Gå till chatten i din
inkorg.
2. Tryck och håll ned på direktmeddelandet och tryck sedan på
Ta bort:
   ༚
Om du vill ta bort ett direktmeddelande bara för dig, trycker du på Ta bort för mig. Mottagaren ser fortfarande meddelandet.
   ༚  Om du vill ta bort meddelandet för både dig och mottagaren, måste du trycka på Ta bort för alla inom tre minuter efter att du har skickat meddelandet.

Så här inaktiverar du notifikationer om direktmeddelanden:
1. Tryck på
Inkorg längst ned på skärmen i TikTok-appen.
2. Under
Meddelanden:
   ༚  På en iOS-enhet sveper du åt vänster i en chatt och trycker på
Mer och sedan på Inaktivera för att sluta ta emot notifikationer.
   ༚  På en Android-enhet trycker du och håller ned och trycker sedan på Inaktivera för att sluta ta emot notifikationer.
Så här inaktiverar du notifikationer direkt i en chatt:
   ༚  Tryck på
Fler alternativ högst upp i chatten och slå på eller av inställningen Stäng av notifikationer.

Så här filtrerar du direktmeddelanden:
1. Tryck på
Inkorg längst ned i TikTok-appen.
2. Tryck på
Meddelandeförfrågningar och sedan på Inställningar.
3. Välj filterinställningar:
   ༚
Filtrerade förfrågningar: Filtrera meddelanden som ser ut att komma från icke-säkra källor. Efter att du har godkänt meddelandena syns de i din inkorg.
   ༚
Tillåt alltid företagsmeddelanden: Ta emot meddelanden från varumärken från TikTok Creator Marketplace. De kan skicka upp till tre meddelanden till dig innan du godkänner deras förfrågningar.

Hantera vem som kan skicka direktmeddelanden till dig

Så här aktiverar du direktmeddelanden eller ändrar vem som kan skicka direktmeddelanden till dig:
1. Tryck på
Profil längst ned i TikTok-appen.
2. Tryck på
menyknappen högst upp.
3. Tryck på
Inställningar och sekretess.
4. Tryck på
Sekretess.
5. Tryck på
Direktmeddelanden och sedan på Direktmeddelanden och välj vilka som får skicka direktmeddelanden till dig. Kom ihåg att några av inställningarna inte är tillgängliga för alla.
  ༚
Alla: Vem som helst kan skicka direktmeddelanden till dig. Meddelanden från gemensamma vänner och personer som du följer syns i din Inkorg. Meddelanden från personer som du inte följer visas i Meddelandeförfrågningar. Du kan välja att godkänna, ta bort eller anmäla dessa meddelanden.
   ༚
Föreslagna vänner: Matchade vänner, inklusive synkroniserade Facebook-vänner och telefonkontakter samt följare som du också följer kan skicka direktmeddelanden till dig.
   ༚
Vänner: Följare som du också följer kan skicka direktmeddelanden till dig.
   ༚
Ingen: Du tar inte emot direktmeddelanden från någon. Tänk på att om du ändrar inställningen för direktmeddelanden till Ingen kan du inte ta emot direktmeddelanden. Du kan fortfarande komma åt din meddelandehistorik i Inkorg men kan inte ta emot nya direktmeddelanden i chattar.

Aktivera eller inaktivera lässtatus

Med lässtatus kan du se om någon har läst ditt direktmeddelande och tvärtom.

Så här aktiverar eller inaktiverar du lässtatus:
1. Tryck på
Profil längst ned i TikTok-appen.
2. Tryck på
menyknappen högst upp.
3. Tryck på
Inställningar och sekretess.
4. Tryck på
Sekretess och sedan på Direktmeddelanden.
5. Slå på eller av inställningen
Lässtatus. För användare från 18 år är inställningen aktiverad som standard.

Obs! Motparten ser när du har läst hens meddelande endast när ni båda har aktiverat lässtatus.

Använda säkerhetsfunktioner för direktmeddelanden

Det finns flera säkerhetsfunktioner för direktmeddelanden som säkerställer att meddelandena följer våra Communityregler och ger dig möjlighet att anmäla oönskade meddelanden eller blockera personer från att skicka meddelanden till dig.

Varför du inte kan skicka eller ta emot direktmeddelanden

Om du inte kan skicka eller ta emot direktmeddelanden på TikTok kan det bero på att innehållet eller meddelandet har flaggats eller anmälts eller att ditt konto är tillfälligt avstängt.

Våra Communityregler definierar vad som är tillåtet eller inte på TikTok för att bidra till en välkomnande, säker och underhållande upplevelse. Om innehållet i ett direktmeddelande bryter mot våra Communityregler kan det blockeras automatiskt eller, om det anmäls, flaggas för vidare granskning av vårt säkerhetsteam.

Om ett direktmeddelande bryter mot våra Communityregler kan vi
•  skicka en varning i appen första gången innehållet bryter mot våra Communityregler
•  stänga av kontot permanent om direktmeddelandet bryter mot en nolltoleranspolicy. Vi kan även blockera en enhet för att förhindra registrering av ytterligare konton.
•  stänga av möjligheten att skicka direktmeddelanden under en viss tidsperiod (vanligtvis mellan 24 och 48 timmar) beroende på överträdelsens allvarlighetsgrad och tidigare överträdelser
•  begränsa kontot till endast läsbehörighet (vanligtvis mellan 72 timmar och en vecka). Det betyder att du inte kan skicka direktmeddelanden från ditt konto.
•  informera om att kontot kan spärras permanent efter upprepade överträdelser. Det betyder att om du upprepar det otillåtna beteendet spärras ditt konto permanent. Läs mer om innehåll som bryter mot våra policyer och spärrade konton.

Anmäla ett direktmeddelande

Om du tar emot ett meddelande som du anser bryter mot våra Communityregler ser vi gärna att du anmäler det till oss.

Så här anmäler du ett direktmeddelande:
1. Tryck på
Inkorg längst ned i TikTok-appen.
2. Under
Meddelanden:
   ༚  På en iOS-enhet sveper du åt vänster i en chatt, trycker på
Rapportera och följer anvisningarna.
   ༚  På en Android-enhet trycker du och håller ned på en chatt, trycker på
Rapportera och följer anvisningarna.
3. (Valfritt) Tryck på en chatt för att se fler rapportalternativ:
   ༚  Tryck på
Anmäl högst upp och följ anvisningarna för att anmäla.
   ༚  Tryck på
Fler alternativ högst upp, tryck på Anmäl och följ anvisningarna.
   ༚  Tryck och håll ned på ett direktmeddelande, tryck på
Rapportera och följ anvisningarna.
   ༚  I en ny chatt trycker du på
Rapportera i fältet längst ned på skärmen och följer anvisningarna.

Blockera en person från att skicka direktmeddelanden till dig

Du kan blockera en person från att skicka direktmeddelanden till dig eller se dina videor på TikTok.

Så här blockerar du en person i din Inkorg:
1. Tryck på Inkorg längst ned i TikTok-appen.
2. Under
Meddelanden:
   ༚  På en iOS-enhet sveper du åt vänster i en chatt, trycker på
Mer och trycker på Blockera.
   ༚  På en Android-enhet trycker du och håller ned på en chatt och trycker på
Blockera.
3. Tryck på
Blockera en gång till för att bekräfta.
Eller
1. Gå till direktmeddelandet.
2. Tryck på
Fler alternativ högst upp.
3. Slå på inställningen
Blockera.
4. Tryck på
Blockera en gång till för att bekräfta.

Obs! Knappen
Blockera visas bredvid blockerade meddelanden.

Obs! Direktmeddelanden på TikTok är krypterade i inaktivt tillstånd och medan de överförs. Heltäckande kryptering är inte tillgänglig för närvarande. Vi strävar efter att våra yngre användare alltid ska få en säker upplevelse på TikTok. Precis som många andra företag har vi möjlighet att dekryptera användardata i samband med en giltig rättsprocess och i syfte att genomdriva våra Communityregler. Vi publicerar regelbundet insynsrapporter för att ge insyn i detta arbete. Vi har interna kontroller på plats för att säkerställa att endast personal med lämplig behörighet och ett legitimt behov för att kunna utföra sitt arbete har åtkomst till vissa dekrypterade data, som kontaktuppgifter och direktmeddelanden.