Omnämnanden på TikTok

Hoppa till ett avsnitt

Vad är omnämnanden på TikTok?  •  Så här nämner man någon på TikTok  •  Så här hanterar du vem som kan nämna dig

Vad är omnämnanden på TikTok?

Omnämnanden gör att du kan tagga personer i dina kommentarer, Stories, inlägg och bildtexter. Du kan nämna vem som helst som har ett TikTok-konto oavsett om deras konto är privat eller offentligt, så länge de tillåter andra att nämna dem. De personer som du nämner meddelas och hänvisas till det innehåll där du har nämnt dem.

Så här nämner man någon på TikTok

För att nämna någon:
I ett inlägg
1. Spela in eller ladda upp ditt innehåll i TikTok-appen.
2. Från förhandsgranskningsskärmen väljer du något av följande alternativ för att nämna någon:
   ༚  Tryck på skärmen och skriv @ och smeknamnet på den person som du vill nämna eller välj från listan med föreslagna konton (inte tillgängligt för textinlägg).
   ༚  Tryck på knappen Text på sidan och skriv @ och smeknamnet på den person du vill nämna eller välj från listan med föreslagna konton (inte tillgängligt för textinlägg).
   ༚  Tryck på knappen Dekaler på sidan och välj dekalen Nämn, skriv sedan smeknamnet på den person du vill nämna eller välj från listan med föreslagna konton.
3. Gör eventuella ändringar och publicera för att slutföra.

I en kommentar
1. Gå till videon du vill dela med någon i TikTok-appen.
2. Tryck på Kommentarer bredvid videon.
3. Tryck på knappen Nämn i kommentarsfältet och skriv smeknamnet på den person du vill nämna eller välj från listan med föreslagna konton.
4. Tryck på knappen Publicera kommentar.

I en inläggsbeskrivning
1. När du har skapat och redigerat ditt innehåll fortsätter du till skärmen Publicera.
2. Tryck på @ Nämn och sök efter den person du vill nämna eller välj från listan med föreslagna konton.
3. Lägg till inläggsbeskrivning och hashtaggar, eller gör ytterligare ändringar och tryck sedan på Publicera.

Tänk på att om du nämner någon i ett inlägg så får du aviseringar när deras vänner (följare som de följer tillbaka) gillar eller kommenterar inlägget.

Så här hanterar du vem som kan nämna dig

Du kan välja vem som får nämna dig i sina kommentarer, Stories, fotoinlägg eller videobeskrivningar.

Så här hanterar du inställningarna för omnämnanden:
1. I TikTok-appen trycker du på Profil längst ned.
2. Tryck på knappen Meny ☰ längst upp och välj sedan Inställningar och sekretess.
3. Tryck på Sekretess.
4. Tryck på Omnämnanden och taggar.
5. Tryck på Omnämnanden och välj sedan vem du vill tillåta att nämna dig. Du kan välja Alla, Personer du följer, Vänner (följare som du följer tillbaka), eller Ingen.