TikTok'ta konum hizmetleri

Doğrudan bölümlerden birine geçin


TikTok konumunuzu biliyor mu?  •  TikTok konumunuzu nereden biliyor?  •  Konum hizmetlerini kapattığınızda  •  TikTok'ta konum hizmetlerini kapatma







TikTok konumunuzu biliyor mu?


TikTok uygulamasını kullanırken TikTok'un konumunuza erişmesi istenebilir. Bu işlem, konum hizmetlerinin açılması olarak adlandırılır. Örneğin, Sizin İçin akışınızı ilk açtığınızda veya konum hizmetlerini henüz açmamışsanız paylaşacağınız bir videoda konum etiketlemek istediğinizde, konum hizmetlerini açmanız istenebilir. Konum hizmetleri açıldığında, size bölgenizde popüler olan videolar ve sizinle daha alakalı reklamlar gösterilir ve böylece uygulama deneyiminiz iyileştirilir.






TikTok konumunuzu nereden biliyor?


TikTok, konum hizmetleri açıldığında TikTok deneyiminizi kişiselleştirmek ve iyileştirmek üzere cihazınızın GPS ve Wi-Fi sinyallerinden yaklaşık konumunuzu öğrenir.

Lütfen aşağıdaki hususları göz önünde bulundurun:
•  TikTok kesin konum bilgisi toplamaz ve cihazınızın tam konumunu bilmez.
•  TikTok'un cihazınızdan aldığı konum verileri, gerçek konumunuzdan başlayarak en az 3 kilometrekarelik (1,16 milkare) bir alanda bulunur. Alan, mevcut durumda cihazınızda çalıştırılan işletim sistemi türü ve sürümüne bağlı olarak daha geniş olabilir.  






Konum hizmetlerini kapattığınızda


Konum hizmetlerinizi, TikTok uygulamasının Gizlilik ayarlarından istediğiniz zaman kapatabilirsiniz.

Konum hizmetlerini kapattığınızda dikkat edilecek hususlar:
•  TikTok, Gizlilik Politikası kapsamında belirtilen amaçlar doğrultusunda sistem bilgileriniz, şebeke sağlayıcınız ve IP adresinizi temel alarak yaklaşık konumunuzu tahmin etmeye devam eder.
•  IP adresi genellikle yalnızca bulunduğunuz ülkeyi, bölgeyi veya şehri tahmin etmemize izin verir.
•  Yaklaşık konumunuzu belirlemek için kullanılan IP adresleri, TikTok'a nasıl eriştiğinize bağlı olarak internet servis sağlayıcınızla ilişkili IP adresini ve mobil ağınızla ilişkili IP adreslerini içerir.






TikTok'ta konum hizmetlerini kapatma


TikTok'ta izin ayarlarını kapatmak için:
1. Sağ alttaki Profil seçeneğine dokunun.
2. Ayarlarınıza gitmek için sağ üstteki 3 satır simgesine dokunun.
3. Ayarlar ve gizlilik seçeneğine dokunun.
4. Gizlilik, ardından Konuma erişim izni ver seçeneğine dokunun.
5. İzin ayarlarını Hiçbir zaman olarak değiştirebileceğiniz telefon uygulama ayarlarınıza yönlendirileceksiniz.
Konum ayarlarınızı cihazınızın ayarlar bölümünden de güncelleyebilirsiniz. Google Hesabı Yardım Merkezi veya Apple Destek sayfasından daha fazla bilgi edinebilirsiniz.


Yardımcı oldu mu?