Hoe beloningen werken

Ga naar een onderdeel

Hoe worden beloningen berekend in het Creator Rewards Program?  •  Je beloningen bekijken  •  Een betaling van het Creator Rewards Program ontvangen  •  Je betaalmethode beheren  •  Kun je nog steeds deelnemen aan andere verdienprogramma's of -functies van TikTok als je bent toegelaten tot het Creator Rewards Program?

Hoe worden beloningen berekend in het Creator Rewards Program?

Je in aanmerking komende video's beginnen met het verzamelen van beloningen zodra ze 1.000 gekwalificeerde weergaven via de 'Voor jou'-feed bereiken. We berekenen beloningen op basis van de volgende voorwaarden:

•  Gekwalificeerde weergaven: De legitieme weergaven van je in aanmerking komende video's die voldoen aan de voorwaarden van het Creator Rewards Program (zie de voorwaarden voor Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Japan, Zuid-Korea, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten). Gekwalificeerde weergaven zijn unieke videoweergaven via de 'Voor jou'-feed en sluiten frauduleuze weergaven, betaalde weergaven, gedislikete weergaven, weergaven met minder dan 5 seconden kijktijd, gepromote weergaven en kunstmatige weergaven uit
.•  IPD: de gemiddelde beloningen per 1.000 gekwalificeerde weergaven. De IPD worden beïnvloed door vele factoren, waaronder:
   ༚  Videoprestaties (de gemiddelde kijktijd en het voltooiingspercentage van je video's)
   ༚  Zoekwaarde (de hoeveelheid zoekverkeer die je content genereert, inclusief videoweergaven op de zoekpagina)
   ༚  Locatie (de regio waar je bent gevestigd en waar je video wordt bekeken)
   ༚  Video-interactie (het aantal kijkers dat interactie heeft met je content)
   ༚  Advertentiewaarde (de kijktijd van je advertenties op TikTok)

Om je IPD te verhogen, kun je je richten op het produceren van hoogwaardige, originele en boeiende inhoud die rekening houdt met de belangrijkste factoren van het programma. Als je eenmaal bent goedgekeurd om deel te nemen aan het Creator Rewards Program, kunnen alleen in aanmerking komende video's, die zijn geplaatst nadat je bent goedgekeurd, beloningen ontvangen.

Opmerking: alle video's voor het Creator Rewards Program moeten voldoen aan onze Communityrichtlijnen en onze Gebruiksvoorwaarden.

Je beloningen bekijken

Je kunt een schatting van je beloningen en andere IPD-inzichten bekijken op het dashboard van het Creator Rewards Program, waaronder:
•  Prestatiegegevens en analyses van gekwalificeerde weergaven, videobetrokkenheid en meer
•  Informatie over uitbetalingen
•  Beloningspatronen van je recent geplaatste video's
•  Tips om je te helpen het programma en beloningen beter te begrijpen

Zo ga je naar het dashboard van het Creator Rewards Program:
1. Tik onderin de TikTok-app op
Profiel.
2. Tik bovenaan op de knop
Menu ☰ en selecteer Makerstools.
3. Tik op
Creator Rewards Program.

Geschatte beloningen worden ongeveer 1 tot 3 dagen nadat je videoweergaven hebt verzameld, weergegeven op het dashboard van het Creator Rewards Program.

Je kunt je maandelijkse beloningen bekijken via het dashboard 'Maandelijkse verdiensten' (in bepaalde regio's) op de 1e van elke maand.

Zo ga je naar je dashboard Maandelijkse verdiensten:
1. Tik onderin de TikTok-app op
Profiel.
2. Tik bovenaan op de knop
Menu ☰ en selecteer Saldo.
3. Tik op
Overig.
4. Tik op
Maandelijkse verdiensten.

Opmerking: de weergegeven beloningen kunnen veranderen door inhoudingen voor verplichte betalingen aan betalingsverwerkers en andere aanpassingen die vereist zijn volgens onze voorwaarden en ons beleid. Je kunt het bedrag bekijken dat je op de 15e van elke maand ontvangt (of het bedrag dat je op de 30e van de maand kunt verzilveren als je in Europa gevestigd bent) voor de uiteindelijke maandelijkse beloningen.

Een betaling van het Creator Rewards Program ontvangen

Je verzamelde beloningen worden berekend in de maand na de datum waarop de beloningen zijn verkregen. Als je gevestigd bent in Brazilië, Japan, de Verenigde Staten of Zuid-Korea en het te betalen bedrag voldoet aan de betalingsdrempel van $ 10 USD of het gelijkwaardige bedrag in de lokale valuta, dan worden de betalingen op de 15e van de maand gedaan en automatisch verwerkt op je uitbetalingsrekening. Je ontvangt ook een inboxmelding over de betaling die je naar de transactiegegevens verwijst.

Als je in Europa gevestigd bent en het te betalen bedrag voldoet aan de betalingsdrempel van $ 10 USD of het gelijkwaardige bedrag in de lokale valuta, dan kun je 30 dagen na het einde van de maand waarin je beloningen hebt verkregen een beloningsbetaling ontvangen voor de verzamelde beloningen.

Zodra je betalingen zijn verwerkt, kun je de geschiedenis van je transacties bekijken.

Zo bekijk je de transactiegeschiedenis:
1. Tik onderin de TikTok-app op
Profiel.
2. Tik bovenaan op de knop
Menu ☰ en selecteer Saldo.
3. Tik op
Transacties en vervolgens op de verdiensten die je wilt bekijken.

Enkele dingen om te weten over je verdiensten:
•  Je moet de onboarding en het instellen van de uitbetalingsrekening voltooien, waarbij ook belastinggegevens kunnen worden verzameld.
•  Op dit moment is PayPal de enige betaalmethode voor makers in Brazilië, Japan, de Verenigde Staten en Zuid-Korea. Lees meer over betalingen ontvangen via PayPal.
•  Betalingen worden meestal binnen 72 uur verwerkt als je PayPal als betaalmethode kiest. Als je een bankrekening als betaalmethode kiest, kan het tot 15 dagen duren voordat je betaling is verwerkt. Houd rekening met deze tijdlijn, omdat financiële instellingen het opnamebedrag naar eigen goeddunken voor een extra periode kunnen vasthouden voor veiligheidscontroles.
•  Je kunt voor elke betaling een factuur opvragen in je transactiegeschiedenis.
•  Makers met een btw-registratie moeten een correcte btw-factuur aan TikTok afgeven. Je kunt dit makkelijker maken door de Zelffacturatieovereenkomst voor het Creator Rewards Program te lezen en ermee akkoord te gaan. TikTok kan dan facturen namens jou versturen. Als je belastingplichtig bent, wordt je gevraagd om de zelffacturatieovereenkomst in te vullen voordat je je eerste betaling kunt ontvangen.
•  De betaalperiode kan veranderen.

Je betaalmethode beheren

Om beloningen te ontvangen, moet je je betaalmethode koppelen wanneer je je aanmeldt voor het Creator Rewards Program.

Zo kun je je betaalmethode toevoegen of bijwerken:
1. Tik onderin de TikTok-app op
Profiel.
2. Tik bovenaan op de knop
Menu ☰ en selecteer Saldo.
3. Tik op
Overig.
4. Tik op
Maandelijkse verdiensten of Income+.
5. Vanaf hier:
   ༚  Voor Europa: tik op
Opnemen, vervolgens op + Betaalmethode toevoegen en volg de verstrekte instructies om je betaalmethode toe te voegen of bij te werken.
   ༚  Voor de rest van de wereld: tik op de knop
Uitbetalingsinstellingen bovenaan, vervolgens op Betaalmethode en volg de verstrekte instructies om je betaalmethode toe te voegen of bij te werken.

Houd er rekening mee dat het aantal keren dat je je PayPal- of bankrekening kunt bijwerken beperkt kan zijn, afhankelijk van je locatie.

Kun je nog steeds deelnemen aan andere verdienprogramma's of -functies van TikTok als je bent toegelaten tot het Creator Rewards Program?

Ja. We moedigen in aanmerking komende makers aan om gebruik te blijven maken van onze verdienprogramma's en -functies, zoals de TikTok Creator Marketplace en om verdienmogelijkheden met merken te onderzoeken.

Houd er rekening mee dat video's voor TikTok Creator Marketplace niet in aanmerking komen voor beloningen binnen het Creator Rewards Program.