Series maken en beheren

Ga naar een onderdeel

Een serie maken  •  Een serie beheren  •  Een serie koppelen aan een TikTok-video  •  Over seriebeoordelingen

Een serie maken

Je kunt een serie maken in de TikTok-app of op je computer.

Zo maak je een serie in de app:
Plaatsingsscherm
1. Tik in de TikTok-app op de knop
Plaatsen + onderin het scherm en upload of neem je video op.
2. Tik op
Volgende om een videobijschrift en andere gewenste informatie toe te voegen en tik vervolgens op Meer opties.
3. Tik op
Serie toevoegen en voeg een serie- en videotitel toe.
4. Tik op
Volgende en voeg een beschrijving, prijs en omslagfoto toe voor je hele serie.
5. Tik op
Volgende om de seriegegevens te controleren en tik op Verzenden om de serie in te dienen voor beoordeling, of tik op Opslaan om hem op te slaan in je concepten.

Profiel
1. Tik in de TIkTok-app op
Profiel en vervolgens op de Series-link in je profielbio.
2. Tik op
Naar Seriesportaal en tik op Nieuwe serie om een titel, beschrijving, prijs en omslagfoto toe te voegen voor je serie. Je kunt ook een tijdelijke korting toevoegen.
3. Tik op
Volgende om je gegevens te controleren en tik vervolgens op Nieuwe video om video's te uploaden naar je serie. Je kunt je video bewerken en je wordt gevraagd om je privacyinstellingen te kiezen.
4. Tik op
Volgende en voeg een titel toe voor je video. Tik nogmaals op Volgende om je seriegegevens te controleren. Je kunt ook video's toevoegen of verwijderen.
5. Tik op
Verzenden om je serie in te dienen voor beoordeling of tik op Opslaan om hem op te slaan in je concepten.

Seriesportaal
1. Tik onderin de TikTok-app op
Profiel en vervolgens bovenaan op de knop Menu ☰.
2. Tik op
Makerscentrum en vervolgens op Series in het scherm Verdienen.
3. Tik op
Nieuwe serie om een titel, beschrijving, prijs en omslagfoto toe te voegen voor je serie. Je kunt ook een tijdelijke korting toevoegen.
4. Tik op
Volgende om je gegevens te controleren en tik vervolgens op Nieuwe video om video's te uploaden naar je serie. Je kunt je video bewerken en je wordt gevraagd om je privacyinstellingen te kiezen.
5. Tik op
Volgende en voeg een titel toe voor je video. Tik nogmaals op Volgende om je seriegegevens te controleren. Je kunt ook video's toevoegen of verwijderen.
6. Tik op
Verzenden om je serie in te dienen voor beoordeling of tik op Opslaan om hem op te slaan in je concepten.

Zo maak je een serie op je computer:
1. Ga naar www.tiktok.com/series en log in op je account.
2. Klik op je profielfoto en selecteer
Series.
3. Klik op
Nieuwe serie en voeg een Naam, Beschrijving, Omslag en Prijs toe.
4. Selecteer en upload op de volgende pagina de video's die je in de serie wilt opnemen.
5. Klik nadat je al je video's hebt geüpload, op
Verzenden om te voltooien.

Onthoud het volgende over uploads:
   ༚  maximaal 80 video's per serie;
   ༚  video's van 30 seconden tot 20 minuten lang;
   ༚  alle videoindelingen, hoewel MP4 wordt aanbevolen;
   ༚  maximaal 4 GB per video;
   ༚  video's in verticale (aanbevolen) en horizontale vorm.

Eenmaal verzonden, wordt je serie beoordeeld om er zeker van te zijn dat deze voldoet aan onze Communityrichtlijnen. Het beoordelen kan tot 72 uur duren afhankelijk van de contentlengte. Je krijgt een melding als je serie is goedgekeurd en gepubliceerd. Na publicatie kunnen kijkers betalen voor toegang tot de serie via je profiel of als je hem aan een van je TikTok-video's koppelt.

Een serie beheren

Je kunt je series beheren in de TikTok-app of op je computer. Je kunt video's toevoegen, een video instellen als trailer en meer. Onthoud dat je serieconcepten kunt beheren in de app en gepubliceerde series op je computer.

Zo beheer je series in de app:
1. Tik onderin de TikTok-app op
Profiel.
2. Tik op de
Series-link in je profielbio en vervolgens op Naar Seriesportaal.
3. Tik op een serieconcept dat je wilt beheren. In de videoinstellingen kun je:
   ༚  op knop
+ tikken om meer video's toe te voegen;
   ༚  op de knop
Bewerken bovenaan tikken om video's te herordenen of te verwijderen.
4. Tik op de knop
Meer ... bovenaan en vervolgens op Seriedetails bewerken om de gegevens aan te passen die je wilt wijzigen of toevoegen. Je kunt het volgende bewerken of toevoegen:
   ༚  titel;
   ༚  beschrijving;
   ༚  omslagfoto;
   ༚  prijs; ༚ een korting.

5. Tik op Volgende en vervolgens op Opslaan om de wijzigingen bij te werken.

Je kunt je series ook beheren vanuit je TikTok-account op een computer. Hier kun je de status van je serie en gebruikersbeoordelingen bekijken, de volgorde van video's wijzigen, video's verwijderen en meer.

Zo beheer je series op je computer:
1. Log in op je account in een desktopbrowser.
2. Klik op je profielfoto en selecteer
Series.
3. Klik op
Series beheren.
4. Van hieruit kun je:
   ༚  video's uploaden;
   ༚  video's verwijderen;
   ༚  de naam, beschrijving en omslag van de serie bewerken;
   ༚  videotitels bewerken;
   ༚  concepten beheren;
   ༚  het totale aantal videoaankopen bekijken;
   ༚  seriekortingen beheren;
   ༚  de beoordelingsstatus controleren;
   ༚  beoordelingen van gebruikers bekijken;
   ༚  de volgorde van video's wijzigen;
   ༚  een serie verwijderen.

Onthoud:
•  Je kunt de prijs niet wijzigen nadat een serie is geplaatst.
•  Je kunt de seriedetails, videobeschrijvingen en omslagen tot 5 keer bewerken nadat een serie is geplaatst.
•  Je kunt alleen een enkele video uit je serie verwijderen in de app, maar op je computer kun je wel een hele serie verwijderen.

Een serie aan een TikTok-video koppelen

Zo koppel je een serie aan je TikTok-video:
1. Tik voordat je een video plaatst op
Link toevoegen in het scherm Plaatsen in de TikTok-app.
2. Tik op
Series en selecteer de serie die je aan je video wilt koppelen.
3. Tik op
Toevoegen aan video om door te gaan.
4. Breng eventuele extra wijzigingen aan in het scherm
Plaatsen en tik op Plaatsen om te voltooien. De link wordt weergegeven in je video boven je bijschrift en leidt mensen naar je content achter de betaalmuur.

Over seriebeoordelingen

Kijkers die je serie kopen, kunnen een beoordeling geven die in het scherm Series wordt gepubliceerd. Je kunt ook je algemene beoordelingen bekijken in
Series beheren.