Een fooi ontvangen op TikTok

Ga naar het onderdeel

Wie kan fooien ontvangen op TikTok  •  Fooien ontvangen van anderen op TikTok aanvragen  •  Fooiendashboard bekijken

Als maker op TikTok kan je publiek je rechtstreeks via je TikTok-profiel geldfooien versturen. We werken samen met Stripe, een externe betalingsprovider, om de betalingen aan jou te verzorgen.
Opmerking: voor Fooien hoef je TikTok niet te betalen voor deelname aan dit programma. Dat betekent dat je 100% van het fooienbedrag krijgt (Stripe-verwerkingskosten zijn van toepassing).

Wie kan fooien ontvangen op TikTok

On in aanmerking te komen voor Fooien:
•  Je moet deelnemen aan het Creator Next-programma. Lees meer over Creator Next en hoe je kunt deelnemen.
•  Op dit moment moet je in de Verenigde Staten wonen om fooien te kunnen ontvangen.
•  Je moet 18 jaar of ouder zijn.
•  Je moet minimaal 100.000 volgers hebben.
•  Je account moet een goede reputatie hebben, wat betekent dat je onze Communityrichtlijnen en Gebruiksvoorwaarden volgt.
•  Zakelijke accounts kunnen niet deelnemen.

Opmerking: als je bij je aanvraag niet in aanmerking komt, kun je na 30 dagen opnieuw een aanvraag indienen. Ook kun je als je account de toelatingscriteria schendt permanent of tijdelijk van het ontvangen van fooien worden uitgesloten.

Lees meer over beperkingen voor Fooien in onze Gebruiksvoorwaarden inzake Fooien.

Fooien ontvangen van anderen op TikTok aanvragen

Zo vraag je het ontvangen van fooien aan:
1. Tik rechtsonder in je TikTok-app op Profiel.
2. Tik op het pictogram met 3 lijnen rechtsboven om naar de instellingen te gaan.
3. Tik op Makerstools en vervolgens op Fooien.
4. Tik op Aanvragen.
5. Volg de instructies op het scherm. Als je geen account hebt op Stripe, wordt je naar hun website gestuurd.

Enkele dingen om te onthouden:
•  Je kunt je fooi zien op je dashboard zodra je hem ontvangt, maar het kan tot 24 uur duren voor je fooi op je Stripe-account wordt weergegeven.
•  Nadat Stripe je fooi heeft verwerkt, wordt deze automatisch op je bankrekening gestort op wekelijkse basis. Je kunt je bankrekeninggegevens bijwerken via Stripe.

Fooiendashboard bekijken

1. Tik rechtsonder in je TikTok-app op Profiel.
2. Tik op het pictogram met 3 lijnen rechtsboven om naar de instellingen te gaan.
3. Tik op Makerstools en vervolgens op Fooien.

Lees meer over hoe je een maker een fooi kunt geven op TikTok.