Ekleme

Girmeyi isteyeceksin bölümü seçin


TikTok'ta Ekleme nedir?  •  Başka bir kullanıcının videosuna Ekleme yapma  •  Tüm videolarınız için Ekleme gizlilik ayarlarını yönetme  •  Videolarınızdan biri için Ekleme gizlilik ayarlarını yönetin  • Videonuz ile ilişkili Ekleme videolarını yönetme





TikTok'ta Ekleme nedir?


Ekleme, TikTok'taki başka bir videoyu, oluşturduğunuz videoyla birleştirmenize olanak tanıyan bir içerik üretme aracıdır. Başka birinin videonuzla Ekleme yapmasına izin verirseniz, videonuzun bir bölümünü kendi videolarının bir parçası olarak kullanabilirler.
Başkalarının videolarınızla Ekleme yapmasına izin vermek için herkese açık bir hesabınızın olması gerektiğini unutmayın.

Ayarlarınızdan videolarınızla kimlerin Ekleme yapabileceğini seçebilirsiniz:
Hesap gizlilik ayarlarınızdan, videolarınızla kimlerin Ekleme yapabileceğini seçebilirsiniz:
•  Herkes: Herkes seçeneğini seçerseniz ve Ekleme özelliğiniz açıksa, herkes videonuzla Ekleme yapabilir.
•  Arkadaşlar: Arkadaşlar seçeneğini seçerseniz ve Ekleme özelliğiniz açıksa, videonuzla yalnızca arkadaşlarınız Ekleme yapabilir. Arkadaşlar, TikTok'ta takip ettiğiniz ve sizi geri takip eden kişilerdir.
Gizlilik ayarlarınızdan mevcut tüm videolarınız için Ekleme özelliğini aynı anda kapatabilirsiniz. Bu, Ekleme özelliğini kapatmak için videolarınızın her birine ayrı ayrı gitmeniz gerekmediği anlamına gelir.

Videolarınızın her biri için Ekleme özelliğini açabilir veya kapatabilirsiniz:
Videoyu yayınlamadan önce veya mevcut bir video için Ekleme özelliğini açabilir veya kapatabilirsiniz.
•  Ekleme özelliğini açarsanız: Tüm videolarınız için Ekleme ayarında seçtiğiniz grup bu video ile Ekleme yapabilir. Örneğin, tüm videolarınızla yalnızca Arkadaşlarınızın Ekleme yapmasına izin vermeyi seçtiyseniz, tek bir video için Ekleme özelliğini açarsanız, bu videonuzla yalnızca Arkadaşlarınız Ekleme yapabilir.
•  Ekleme özelliğini kapatırsanız: Başkaları videonuzla Ekleme yapamaz.

Başka birinin videonuzla Ekleme yapmasına izin verdiğinizde bilmeniz gerekenler:
•  Bu kişinin gizlilik ayarları, Ekleme yapılan videoları kimlerin izleyebileceğini, indirebileceğini, bu videoya kimlerin yorum yapabileceğini veya onunla etkileşime geçebileceğini belirler. 
•  Ekleme yapılan video yalnızca Eklemeyi kaydeden kişinin profilinde görünür. Orijinal videonuz yalnızca profil sayfanızda görünür.
•  Başkalarının videonuzla Ekleme yapmasına izin verir, ancak videonuzu kimlerin kullanabileceğini sınırlamak için ayarlarınızı değiştirirseniz veya videonuzu silerseniz, mevcut tüm Eklemeler TikTok'ta kalır. Herhangi bir sorunuz veya endişeniz varsa, videoyu rapor edebilirsiniz.

18 yaşından küçükseniz:
Ekleme ayarlarınızla ilgili daha fazla ayrıntı için lütfen 18 yaşından küçük kullanıcılar için Gizlilik ve Güvenlik ayarlarını inceleyin. 






Başka bir kullanıcının videosuna Ekleme yapma


TikTok'ta bir videoya Ekleme yapmak için:
1. TikTok uygulamasında, Ekleme yapmak istediğiniz videonun yanındaki Paylaş düğmesine dokunun.
2. Alttaki Ekleme seçeneğine dokunun.
3. Ekleme yapmak istediğiniz video bölümünü seçin, ardından Sonraki seçeneğine dokunun.
4. Yan paneldeki çekim seçeneklerinden birini seçin.
5. Kaydınızı başlatmak veya durdurmak için Kaydet düğmesine, ardından onay işareti seçeneğine dokunun.
6. Videonuzu düzenleyin, ardından Sonraki öğesine dokunun.
7. Ayarlarınızı yapın, bir başlık yazın ve Gönder ögesine dokunun.
Not: Tüm videolarda Ekleme etkin durumda değildir.






Tüm videolarınız için Ekleme gizlilik ayarlarını yönetme


Videolarınıza kimlerin Ekleme yapabileceğini seçmek için:
1. TikTok uygulamasında, alt taraftaki Profil sekmesine dokunun.
2. Üst taraftaki Menü düğmesine dokunun.
3. Ayarlar ve gizlilik seçeneğine dokunun.
4. Gizlilik, ardından Ekleme seçeneğine dokunun.
5. Videolarınızla kimler Ekleme yapabilir bölümünün altında, Ekleme yapmasına izin vermek istediğiniz kişileri seçin.






Videolarınızdan biri için Ekleme gizlilik ayarlarını yönetin


Bir videoyu paylaşmadan önce:
Bir video yayınlamadan önceki son adımda başkalarının bu video ile Ekleme yapmasını isteyip istemediğinizi seçebilirsiniz.
1. Videonuzu oluşturun.
2. Paylaş ekranında, Eklemeye izin ver ayarını açın veya kapatın.

Mevcut bir video için:
1. Güncellemek istediğiniz videoyu seçin. Videolarınızı profilinizde bulabilirsiniz.
2. Yan panelden Daha fazla seçenek düğmesine dokunun.
3. Alttaki Gizlilik ayarları seçeneğine dokunun.
4. Eklemeye izin ver ayarını açın veya kapatın.






Videonuz ile ilişkili Ekleme videolarını yönetme


Videonuzla ilişkili tüm Düet ve Ekleme videolarını görüntüleyebilir veya silebilirsiniz. İlişkili videoları silerseniz orijinal videonuz da dahil olmak üzere videonuzla ilişkili tüm Düet veya Ekleme videoları kalıcı olarak kaldırılır.

Videonuz ile ilişkili Ekleme videolarını görüntülemek için:
1. TikTok uygulamasında, alt taraftaki Profil sekmesine dokunun.
2. Üst taraftaki Menü düğmesine dokunun.
3. Ayarlar ve gizlilik seçeneğine dokunun.
4. Gizlilik, ardından Ekleme seçeneğine dokunun.
5. İlişkili videoları yönet seçeneğine dokunun.
6. Videonun yanındaki Daha fazla seçenek düğmesine dokunun. Buradan:
   ༚ Videonuzla ilişkili tüm Düet ve Ekleme videolarını görüntülemek için Ayrıntıları inceleyin seçeneğine dokunun.
   ༚ Tüm videoları silmek için Hepsini kaldır, ardından Kaldır seçeneklerine dokunun. Bu işlem sonunda orijinal videonuz ve ilişkili Düet ve Ekleme videoları kalıcı olarak kaldırılır. Orijinal videonuzun bir kopyasını saklamak istiyorsanız yukarıdaki adımları uygulamadan önce videoyu cihazınıza indirebilirsiniz.

Not: Bu özellik şu anda her yerde kullanılabilir değildir.

Videonuzla ilişkili Ekleme videolarını tek tek kaldırmak istiyorsanız çevrim içi formumuz aracılığıyla bizimle iletişime geçebilirsiniz.


Bu yardımcı oldu mu?