Inloggen met een passkey

Ga naar een onderdeel

Wat is een passkey?  •  Waarom moet ik een passkey gebruiken op TikTok?  •  Hoe werken passkeys?  •  Een passkey instellen op TikTok  •  Inloggen met een passkey op een ander apparaat  •  Passkeys in- en uitschakelen

Wat is een passkey?

Een passkey is een cryptografische sleutel die is opgeslagen op je mobiele apparaat en waarmee je kunt inloggen op je TikTok-account zonder een wachtwoord te hoeven onthouden.

Lees meer over passkeys op Android en Apple.

Om een passkey te gebruiken op TikTok, moet je aan de volgende vereisten voldoen:

Android
•  Je hebt een apparaat met Android 9.0 of later.
•  Schermvergrendeling is ingeschakeld op je apparaat.

Apple
•  Je hebt een apparaat met iOS 16, iPadOS 16, macOS Ventura, tvOS 16 of later.
•  iCloud-sleutelhanger moet zijn ingeschakeld in de instellingen van je Apple-apparaat. Ga voor meer informatie naar Apple Support.
•  Tweefactorauthenticatie moet zijn ingeschakeld voor je Apple ID. Ga voor meer informatie naar Apple Support.

Waarom moet ik een passkey gebruiken op TikTok?

Passkeys kunnen een veiligere en eenvoudigere inlogmethode zijn dan traditionele wachtwoorden, omdat ze gebruik maken van beveiligingsfuncties die al op je apparaat zijn toegestaan, zoals Face ID (Apple), Passcode (Apple), Touch Unlock (Android) en pincode (Android). TikTok heeft geen toegang tot deze biometrische gegevens en krijgt alleen een melding als de verificatie is geaccepteerd.

Ga voor meer informatie over Face ID en Touch ID naar Apple Support. Ga voor meer informatie over Android Face of Touch Unock en pincodes naar Android Help.

Hoe werken passkeys?

Een passkey bestaat uit een sleutelpaar met een publieke sleutel gekoppeld aan de website of app die je gebruikt en een tweede sleutel die privé en veilig is opgeslagen in je persoonlijke iCloud Keychain, Google Wachtwoordmanager of een andere wachtwoordmanager die passkeys ondersteunt, zoals 1Password. Hiermee kun je inloggen op je TikTok-account met passkey-functionaliteit vanaf elk apparaat dat ook is ingelogd op je Apple ID of Google-account.

Wanneer je inlogt met je wachtwoord, verifieert je apparaat je identiteit met je gezicht, vingerafdruk of toegangscode om de match te starten tussen de privésleutel die is opgeslagen op je apparaat en de publieke sleutel die is opgeslagen bij TikTok. Wij hebben geen toegang tot de gegevens van je biometrische of privépasskey en we krijgen alleen bericht als de verificatie wordt geaccepteerd.

Een passkey instellen op TikTok

Zo stel je een passkey in op je TikTok-account:
1. Tik onderin de TikTok-app op
Profiel.
2. Tik bovenaan op de
Menu-knop ☰.
3. Tik op
Instellingen en privacy.
4. Tik op
Account.
5. Tik op Passkey, tik in het volgende scherm op Instellen en volg de verstrekte instructies. Als je een passkey maakt via Google Password Manager, word je doorgestuurd naar dit scherm om het instellen te voltooien.

De volgende keer dat je inlogt,wordt je gevraagd in te loggen met je opgeslagen passkey.

Inloggen met een passkey op een ander apparaat

Nadat je een passkey hebt ingesteld, kun je op een ander Apple- of Android-apparaat inloggen op je TikTok-account via het andere apparaat of de inlogopties in het inlogscherm. Bij het inloggen wordt je gevraagd een QR-code te scannen met je apparaat. Als je een Apple-apparaat gebruikt, kun je ook AirDrop gebruiken om de passkey te delen met een ander apparaat.

Passkeys in- en uitschakelen

Je kunt een passkey die je hebt aangemaakt om in te loggen bij TikTok verwijderen in de instellingen van je apparaat. Nadat je de passkey hebt verwijderd, kun je de volgende keer dat je bij TikTok inlogt geen passkey meer gebruiken, tenzij je een nieuwe passkey aanmaakt.

Je kunt ook een passkey in je iCloud sleutelhanger of Google Wachtwoordmanager uitschakelen in je apparaatinstellingen. Hierdoor wordt je passkey niet verwijderd, maar je kunt je passkey of andere informatie die met je iCloud- of Google-account is gesynchroniseerd, niet meer gebruiken om in te loggen bij TikTok of andere apps op je apparaat. Als je een passkey hebt gebruikt van een andere wachtwoordmanager zoals 1Password, kun je deze verwijderen uit de instellingen van de sleutel.

Ga naar Apple Support voor meer informatie over het verwijderen van een passkey van je iPhone en Mac.