Eerste stappen

Als je een probleem ondervindt met de TikTok-app, probeer dan deze stappen te doorlopen om het probleem op te lossen.

Nieuwste versie
Let erop dat je de nieuwste versie van de TikTok-app op je apparaat hebt. Ook is het belangrijk dat het besturingssysteem van je apparaat up-to-date is.

App en apparaat opnieuw starten
Als eerste stap start je de TikTok-app en je apparaat opnieuw. Vaak is het probleem hiermee opgelost of komt er opslagruimte vrij.

Internetverbinding controleren
Een zwak mobiel of wifisignaal kan ook invloed hebben op je ervaring op TikTok. Schakel tussen wifi en mobiele data om te zien of de verbinding het probleem veroorzaakt.

App-geheugen vrijmaken
Als de internetverbinding niet het probleem is, wis je het cachegeheugen van de app. Hierdoor worden tijdelijke bestanden verwijderd die mogelijk problemen veroorzaken.

Beschikbaarheid van nieuwe functies

We zijn constant bezig met innovatie en het ontwikkelen van nieuwe functies om creativiteit de ruimte te geven en de gebruikerservaring op TikTok te verbeteren. We testen regelmatig functies met een beperkt aantal gebruikers, die ons feedback geven. Dit betekent dat sommige nieuwe functies of updates niet meteen voor iedereen beschikbaar zijn.

Zo wis je het cachegeheugen:

1. Tik onderaan in de TikTok-app op Profiel.

2. Tik bovenaan op de knop Menu ☰ en selecteer Instellingen en privacy.

3. Tik op Ruimte vrijmaken.

Daarna ga je als volgt te werk:

•  Als je het cachegeheugen wilt wissen, tik je naast Cache op Wissen en ter bevestiging nog eens op Wissen.

•  Als je downloads wilt verwijderen, tik je naast Downloads op Wissen. (Geef aan om welk soort downloads het gaat, zie de screenshot in het vorige bericht.)

•  Als je concepten wilt verwijderen, tik je naast Concepten op Beheren. Tik op Selecteren, selecteer de gewenste concepten en tik op Verwijderen.

Als je de stappen hierboven hebt gevolgd en het probleem nog niet is opgelost, kun je het probleem melden zodat wij je verder kunnen helpen.