TikTok'ta telefon numaranızın kullanılması

Doğrudan bölümlerden birine atlayın


Şifrenizi sıfırlama  •  2 kademeli doğrulama ile hesap güvenliğinizi güçlendirme  •  TikTok'ta arkadaşlarınızı bulma ve onlarla bağlantı kurma


Telefon numaranızı hesabınıza eklemek, TikTok deneyiminizi iyileştirmenize yardımcı olur.

Telefon numaranız şu işlemler için kullanılabilir:
•  Şifrenizi sıfırlamak
•  2 kademeli doğrulama ile hesap güvenliğinizi güçlendirmek
•  Hesabınızı diğer kişilere önererek daha fazla arkadaşla bağlantı kurmak
•  Size daha kişiselleştirilmiş bir reklam deneyimi sunmak. TikTok Güvenlik Merkezinden Reklamlar ve Verileriniz hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.






Şifrenizi sıfırlama


Hesabınıza bir telefon numarası eklediyseniz bunu hesabınızı kurtarmak ve unutmanız halinde şifrenizi sıfırlamak için kullanabilirsiniz.

Telefon numaranızla şifrenizi sıfırlama:
1. TikTok giriş sayfasında, Telefon / e-posta / kullanıcı adı kullan seçeneğine dokunun.
2. E-posta / Kullanıcı adı seçeneğine dokunun.
3. Şifrenizi mi unuttunuz?, ardından Telefon numarası ögelerine dokunun ve hesabınızdaki telefon numarasını girin.
4. TikTok'un telefon numaranıza gönderdiği doğrulama kodunu girin.
5. Giriş yapmak için yeni bir şifre oluşturun.






2 kademeli doğrulama ile hesap güvenliğinizi güçlendirme


2 kademeli doğrulamayı (2SV) telefon numaranızı kullanarak ayarlayabilirsiniz. Hesabınıza daha fazla koruma sağlamak için 2 kademeli doğrulamayı etkinleştirmenizi öneririz. Bu, tanınmayan bir cihazdan giriş yapmanız durumunda kimliğinizi doğrulamak üzere ilave bir koruma katmanı sağlayan, yaygın olarak kullanılan bir hesap güvenliği özelliğidir.

Ayrıca, 2SV, şifrenizin güvenliğinin ihlal edilmesi durumunda da hesabınıza ek bir güvenlik katmanı sağlar. Birçok kişi, hesabını yalnızca tek bir katmanla (bir şifre) korur. Ancak, 2SV kullanırsanız şifrenizi ele geçiren bir kişinin, hesabınıza giriş yapabilmesi için telefonunuza veya e-posta adresinize de erişmesi gerekir.

2 kademeli doğrulamayı etkinleştirmek için:
1. TikTok'un en son sürümünün indirilmiş olduğundan emin olun.
2. Sağ alttaki Profil sekmesine dokunun.
3. Sağ üstteki 3 satırlı simgeye dokunun.
4. Ayarlar ve gizlilik seçeneğine dokunun.
5. Güvenlik ve giriş seçeneğine dokunun.
6. 2 kademeli doğrulama ögesine dokunun ve en az iki doğrulama yöntemi seçin. SMS* ve e-posta yöntemlerini öneririz.
7. Onaylamak için düğmesine dokunun.
8. İletişim bilgilerinizi daha önce girmediyseniz e-posta adresi ve telefon numaranızı girmeniz istenecektir.
9. Sonraki ekranda çıkan Kodu gönder düğmesine dokunun ve SMS ve e-posta yoluyla gönderilen doğrulama kodunu girin.
Sonraki girişinizde e-postanıza veya telefonunuza bir doğrulama kodu gönderilecektir. Kimliğinizi onaylamak için ekranınızdaki 2 kademeli doğrulama istemi penceresine kodu girin.
*Standart SMS ücretleri uygulanabilir.






TikTok'ta arkadaşlarınızı bulma ve onlarla bağlantı kurma


Telefon numaranızı hesabınıza eklediğinizde TikTok'ta sizinle arkadaşlarınız arasında bağlantı kurabiliriz.

Diğer kişilerle bağlantı kurmanın 2 yöntemi vardır:
•  Hesabınızı kişi listenizdeki arkadaşlarınıza önerme
•  Size takip etmeniz için hesaplar önerme

Kişileri kullanarak hesabınızı başkalarına önerme

Hesabınızı başkalarına önerin bölümündeki Kişiler ayarı açıkken, telefon numaranızı TikTok hesabınıza eklemişseniz ve hesabınızı önerdiğimiz kişi telefon kişilerini TikTok ile senkronize etmeyi tercih etmişse ve sizin telefon numaranız da kişileri arasındaysa hesabınız TikTok'ta bir başkalarına önerilebilir. Hesabınızı önermek için telefon numaranızın kullanılması hakkında daha fazla bilgi edinin.

Kişiler ayarını gözden geçirmek ve değiştirmek için:
1. Sağ alttaki Profil sekmesine dokunun.
2. Sağ üstteki 3 satırlı simgeye dokunun.
3. Ayarlar ve gizlilik seçeneğine dokunun.
4. Gizlilik seçeneğine ve ardından Hesabınızı başkalarına önerin seçeneğine dokunun.
5. Açmak veya kapatmak için Kişiler seçeneğinin yanındaki geçiş simgesine dokunun.

Telefon kişilerinize dayanarak size önerdiğimiz hesaplar

Telefon numaranızı eklediyseniz ve telefon kişileriniz senkronize edilmişse tanıyor olabileceğiniz kişileri bulmanız ve takip etmeniz konusunda da size yardımcı olabiliriz. Senkronize etmeyi istediğiniz zaman durdurabilir ve öncesinde senkronize edilmiş verileri TikTok'tan kaldırabilirsiniz.

Kişileri Senkronize Et ayarını gözden geçirmek ve değiştirmek için:
1. Sağ alttaki Profil sekmesine dokunun.
2. Sağ üstteki 3 satırlı simgeye dokunun.
3. Ayarlar ve gizlilik seçeneğine dokunun.
4. Gizlilik bölümüne, ardından Kişileri ve Facebook arkadaşlarınızı senkronize edin seçeneğine dokunun.
5. Açmak veya kapatmak için Kişileri senkronize et seçeneğinin yanındaki geçiş simgesine dokunun. Ayrıca, önceden senkronize edilmiş verileri kaldırabilirsiniz.


Yardımcı oldu mu?