Slik fungerer belønninger

Hopp til et avsnitt

Hvordan beregnes belønninger i Creator Rewards-programmet?  •  Slik finner du belønningene dine  •  Slik samler du inn en betaling fra Creator Rewards-programmet  •  Slik administrerer du betalingsmåten din  •  Kan du fortsatt delta i andre inntjeningsprogrammer eller -funksjoner på TikTok hvis du kommer med i Creator Rewards-programmet?

Hvordan beregnes belønninger i Creator Rewards-programmet?

Dine kvalifiserte videoer begynner å samle belønninger når de når 1000 kvalifiserte visninger i «For deg»-strømmen. Vi beregner belønninger basert på følgende betingelser:

•  Kvalifiserte visninger er legitime visninger for de kvalifiserte videoene som følger Creator Rewards-programmets vilkår (se vilkår for Brasil, Frankrike, Tyskland, Japan, Sør-Korea, Storbritannia og USA). Kvalifiserte visninger er unike videovisninger i «For deg»-strømmen og ekskluderer visninger med svindel, betalte visninger, mislikte visninger, visninger på mindre enn fem sekunder, promoterte visninger og kunstige visninger.
•  RPM er den gjennomsnittlige belønningen samlet inn per 1000 kvalifiserte visninger. RPM tar hensyn til mange faktorer, blant annet:
   ༚  Videoytelse (videoenes gjennomsnittlige seertid og fullføringsrater)
   ༚  Søkeverdi (mengden søketrafikk innholdet ditt genererer, inkludert videovisninger på søkesiden)
   ༚  Sted (regionen du er basert i, og der videoen din blir sett)
   ༚  Videoengasjement (antall seere som samhandler med innholdet ditt)
   ༚  Annonseverdi (seerens seertid for annonser på TikTok)

For å øke RPM-en din må du fokusere på kvalitet, originalt og engasjerende innhold som tar hensyn til programmets hovedfaktorer. Husk at når du blir godkjent for å bli med i Creator Rewards-programmet, er det bare kvalifiserte videoer etter at du blir godkjent som kan samle belønninger.

Merk: Alle videoene for Creator Rewards-programmet må følge retningslinjene for fellesskapet og tjenestevilkårene våre.

Slik finner du belønningene dine

Du kan se dine estimerte belønninger og annen RPM-innsikt på instrumentpanelet til Creator Rewards-programmet, inkludert:
•  Ytelsestall og analysedata for kvalifiserte seere, videoengasjement med mer
•  Utbetalingsinformasjon
•  Belønningstrender for dine nylig publiserte videoer
•  Tips for å bedre forstå programmet og belønningene

Slik får du tilgang til instrumentpanelet til Creator Rewards-programmet:
1. I TikTok-appen trykker på du på
Profil nederst.
2. Trykk på
Meny ☰-knappen øverst og velg Skaperverktøy.
3. Trykk på
Creator Rewards-programmet.

Ha i bakhodet at beregnede belønninger vises på instrumentpanelet til Creator Rewards-programmet ca. 1–3 dager etter at du har fått videovisningene.

Du kan se de månedlige belønningene dine via Månedlige inntekter-instrumentbordet (i utvalgte områder) den 1. hver måned.

Slik åpner du «Månedlige inntekter»-instrumentbordet:
1. I TikTok-appen trykker på du på
Profil nederst.
2. Trykk på
Meny ☰-knappen øverst og velg Saldo.
3. Trykk på
Annet.
4. Trykk på
Månedlige inntekter.

Merk: Belønningene som vises kan endres på grunn av trekk for nødvendige betalinger til betalingsbehandlere og eventuelle andre nødvendige justeringer i henhold til vilkårene og retningslinjene. Du kan sjekke beløpet mottatt den 15. hver måned (eller beløpet du kan løse inn den 30. hver måned hvis du bor i Europa) for å se de endelige månedsbelønningene.

Slik samler du inn en betaling fra Creator Rewards-programmet

De oppsamlede belønningene beregnes måneden etter datoen du fikk belønningene. Hvis du er i Brasil, Japan, Sør-Korea eller USA og utbetalingsbeløpet innfrir minste betalingsgrense på 10 $ eller tilsvarende i lokal valuta, sendes betalinger den 15. i måneden automatisk til utbetalingskontoen din. Du mottar også et varsel i innboksen om betalingen som videresender deg til transaksjonsdetaljene.

Hvis du bor i Europa og beløpet som skal utbetales er større enn grensen for minste betalingsbeløp på 10 USD eller tilsvarende i lokal valuta, kan du samle en betaling for belønningene du har fått 30 dager etter slutten av måneden du sikret deg belønningene.

Når betalingene er behandlet, kan du se transaksjonshistorikken din.

Slik ser du transaksjonshistorikken:
1. I TikTok-appen trykker på du på
Profil nederst.
2. Trykk på
Meny ☰-knappen øverst og velg Saldo.
3. Trykk på
Transaksjoner og på inntektene du vil se.

Et par ting å ha i bakhodet om inntekter:
•  Du må fullføre oppsettet av utbetalingskonto og registreringen, som også kan inkludere innsamling av skatteopplysninger.
•  Akkurat nå er PayPal den eneste betalingsmetoden for skapere som befinner seg i USA, Japan, Sør-Korea eller Brasil. Les mer om hvordan du får utbetalinger via PayPal.
•  Betalinger behandles vanligvis innen 72 timer hvis du velger PayPal som utbetalingsmetode. Hvis du velger bankkonto som utbetalingsmetode, kan det ta opptil 15 dager å behandle utbetalingen. Vær oppmerksom på at denne tidslinjen er veiledende. Finansinstitusjoner kan på grunn av sikkerhetsformål etter eget skjønn holde tilbake beløpet i en ytterligere periode.
•  Du kan be om en faktura for hver måned i transaksjonshistorikken.
•  MVA-registrerte skapere må utstede en MVA-faktura til TikTok. Hvis du leser og godtar avtalen om selvfakturering for Creator Rewards-programmet, kan dette kravet forenkles ved at TikTok utsteder fakturaene på dine vegne. Hvis du er en skattepliktig privatperson, blir du bedt om å fylle ut avtalen om selvfakturering før du kan motta den første betalingen.
•  Betalingsperioden kan endres.

Slik administrerer du betalingsmåten din

Hvis du skal samle inn belønninger, må du koble til betalingsmåten din når du blir med i Creator Rewards-programmet.

Slik legger du til eller oppdaterer betalingsmetoden din:
1. I TikTok-appen trykker på du på
Profil nederst.
2. Trykk på
Meny ☰-knappen øverst og velg Saldo.
3. Trykk på
Annet.
4. Trykk på
Månedlige inntekter eller Income+.
5. Herfra:
   ༚  For Europa: Trykk på
Utbetal og på + Legg til betalingsmåte, og følg instruksjonene for å legge til eller oppdatere betalingsmåten din.
   ༚  For resten av verden: Trykk på
Utbetalingskonfigurasjon øverst, og trykk deretter på Betalingsmåte og følg instruksjonene for å legge til eller oppdatere betalingsmåten.

Merk at det kan være begrenset hvor mange ganger du kan oppdatere PayPal- eller bankkontoen din, avhengig av hvor du er.

Kan du fortsatt delta i andre inntjeningsprogrammer eller funksjoner på TikTok hvis du kommer med i Creator Rewards-programmet?

Ja. Vi oppmuntrer til at kvalifiserte skapere fortsetter å bruke inntjeningsprogrammene og -funskjonene våre, som TikTok Creator Marketplace, og å utforske inntjeningsmuligheter med merkevarer.

Ha i bakhodet at videoer for TikTok Creator Marketplace ikke er kvalifiserte til å bli belønnet under betaversjonen av Creator Rewards-programmet.