Reacties op TikTok LIVE

Ga naar een onderdeel

Over reacties op TikTok LIVE  •  Over door de community gemarkeerde reacties op TikTok LIVE  •  Reacties beheren op TikTok LIVE

Over reacties op TikTok LIVE

Als maker of moderator op TikTok LIVE kun je de chat op verschillende manieren beheren en gebruiken, zoals:
•  Reacties in- en uitschakelen.
•  Reacties van alle kijkers dempen voor een bepaalde tijd.
•  Reacties van specifieke kijkers dempen voor een bepaalde tijd.
•  Onaardige, spammerige of door de community gemarkeerde reacties melden.*
•  Gefilterde of door de community gemarkeerde reacties bekijken om ze goed te keuren of permanent te verbergen in de chat.*
•  Een automatisch bericht sturen in de LIVE-chat om kijkers te laten weten dat je ervoor hebt gekozen om reacties te filteren. Deze instelling is alleen beschikbaar voor makers.*
•  Reacties blokkeren die je gekozen trefwoorden of zinsnedes bevatten.*
•  Reacties vastmaken bovenaan de LIVE-chat.*
•  Reacties vertalen in de standaardtaal van je app.*
* Alleen beschikbaar in de TikTok-app.

Opmerking:
•  Alleen makers die voldoen aan de criteria kunnen LIVE gaan op TikTok.
•  Moderators kunnen alleen reactie-instellingen gebruiken als ze moderatierechten hebben gekregen van de maker.
•  Om LIVE te gaan in een webbrowser moet je LIVE Studio (Windows) of OBS Studio (Linux, Max of Windows) downloaden.
•  LIVE-moderators hoeven geen toegang te hebben tot LIVE Studio of OBS Studio als ze via een webbrowser modereren.

Over door de community gemarkeerde reacties op TikTok LIVE

•  Door de community gemarkeerde reacties op TikTok zijn reacties die de TikTok-community eerder heeft geblokkeerd, gedempt of gemeld omdat ze onaardig, spammerig of aanstootgevend waren.
•  Als je er als maker tijdens je LIVE voor kiest om door de community gemarkeerde reacties te filteren, zijn deze reacties niet zichtbaar voor kijkers en worden ze grijs weergegeven of vervaagd voor jou en je moderators.

Reacties beheren op TikTok LIVE

Als maker of moderator kun je TikTok LIVE-reacties rechtstreeks vanuit je LIVE-instellingen of de chat beheren.

TikTok LIVE-instellingen

TikTok-app
1. Tik onderaan op de knop Bericht toevoegen +.
2. Tik onderaan op LIVE.
3. Tik op Instellingen. Je kunt de reactie-instellingen ook beheren tijdens een LIVE door onderaan op Meer te tikken en vervolgens op Instellingen.
4. Klik op Reactie-instellingen en kies vervolgens je voorkeur voor de volgende instellingen:
   ༚  Reacties toestaan: schakel reacties in of uit voor kijkers tijdens een LIVE. Deze instelling is standaard ingeschakeld.
   ༚  Reacties filteren: schakel dit in om mogelijk onaardige of door de community gemarkeerde reacties te filteren. Deze instelling is alleen beschikbaar voor makers.
   ༚  Dempingsduur: selecteer hoelang je reacties wilt dempen tijdens je LIVE. Je kunt ervoor kiezen reacties te dempen voor de gehele duur van je LIVE of voor een geselecteerde tijd.
   ༚  Trefwoorden blokkeren: stel trefwoorden of zinsnedes in die je wilt blokkeren en verbergen in je LIVE. Je kunt maximaal 500 trefwoorden of zinsneden toevoegen en elk trefwoord mag maximaal 30 tekens lang zijn. Reacties die geblokkeerde trefwoorden bevatten, worden tijdens je LIVE niet weergegeven aan jou of je kijkers.
5. Tik op LIVE gaan om je LIVE te starten.
Je reactie-instellingen worden opgeslagen voor volgende LIVE-video's. Wanneer je LIVE gaat, kunnen moderators met toestemming reactie- en moderatie-instellingen gebruiken door onderin de LIVE op Delen te tikken en vervolgens op Instellingen.

Webbrowser
1. Klik voor of tijdens een LIVE op de knop Instellingen in het LIVE-chatpaneel.
2. Klik op Moderatie-instellingen.
3. Klik op Reactie-instellingen en kies vervolgens je voorkeur voor de volgende instellingen:
   ༚  Reacties: schakel reacties in of uit voor kijkers tijdens een LIVE. Deze instelling is standaard ingeschakeld.
   ༚  Dempingsduur: selecteer hoelang je reacties wilt dempen tijdens je LIVE. Je kunt ervoor kiezen reacties te dempen voor de gehele duur van je LIVE of voor een geselecteerde tijd.

TikTok LIVE-chat

TikTok-app
1. Tik tijdens een LIVE in de chat op de reactie die je wilt beheren. Je kunt ook op het profiel van de kijker tikken en vervolgens op de knop Meer.
2. Kies hoe je de reactie wilt beheren en volg de verstrekte instructies:
   ༚  Antwoorden op TikTokker: antwoord op de reactie van de kijker in de chat.
   ༚  Deze reactie vastmaken: maak een reactie korte tijd vast bovenaan de chat.
   ༚  Vertalen: vertaal de reactie in e standaardtaal van je app. Tik nogmaals op de vertaalde reactie om de oorspronkelijke taal te herstellen. Reacties die je vertaalt, worden alleen voor jou weergegeven in de chat.
   ༚  Account dempen: demp de reacties van de kijker voor een geselecteerde tijd. De kijker krijgt een melding dat deze is gedempt en niet meer kan reageren, tenzij de demping wordt opgeheven of eindigt.
   ༚  Blokkeren: blokkeer de reacties van de kijker. De kijker ontvangt een melding dat deze is geblokkeerd en geen reacties kan sturen en de LIVE-video's van de huidige maker niet kan kijken, tenzij de kijker wordt gedeblokkeerd.
   ༚  Melden: meld de reactie van de kijker.

Als je kiest voor door de community gemarkeerde reacties filteren en beoordelen tijdens LIVE, kunnen jij en je moderators reacties goedkeuren of ze verborgen houden voor kijkers. Deze functie is alleen beschikbaar in de TikTok-app.

Zo beheer je gefilterde reacties:
1. Tik tijdens een LIVE op de knop Reactie beoordelen naast de gefilterde reactie.
2. Tik op Ja om de reactie goed te keuren of op Nee om de reactie verborgen te houden.

Je kunt ook de gefilterde reactie ingedrukt houden en vervolgens op Reactie goedkeuren tikken of op Annuleren om de reactie verborgen te houden.

Webbrowser
1. Klik tijdens een LIVE in de chat op de reactie van een kijker die je wilt beheren. Je kunt ook op het profiel van de kijker klikken.
2. Kies hoe je deze reactie wilt beheren en volg de verstrekte instructies:
   ༚  Antwoorden: antwoord op de reactie van de kijker in de chat.
   ༚  Reactie melden: meld de reactie van de kijker.
   ༚  Dempen: demp de reacties van de kijker voor een geselecteerde tijd. De kijker krijgt een melding dat deze is gedempt en geen reacties meer kan sturen, tenzij jij de demping opheft.
   ༚  Blokkeren: blokkeer de reacties van de kijker. De kijker ontvangt een melding dat deze is geblokkeerd en geen reacties kan sturen en de LIVE-video's van de huidige maker niet kan kijken, tenzij de kijker wordt gedeblokkeerd.