Wat is TikTok LIVE?

Ga naar een onderdeel

Over TikTok LIVE  •  Wie kan LIVE gebruiken op TikTok?  •  Een LIVE kjken op TikTok  •  LIVE gaan op TikTok

Over TikTok LIVE

Met TikTok LIVE kunnen gebruikers en makers in real time de interactie aangaan. Als maker heb je mogelijk toegang tot LIVE-functies zoals effecten, hosting met meerdere gasten, moderatie, LIVE-cadeaus en andere instellingen. Als kijker kun je de LIVE-content van je favoriete makers steunen door hun LIVE-video's te bekijken, je te abonneren op hun LIVE-community, deel te nemen aan de chat, te reageren op hun LIVE met virtuele Cadeaus en meer.

Opmerking: LIVE en Cadeaus zijn momenteel niet overal beschikbaar.

Wie kan LIVE gebruiken op TikTok?

Om LIVE te gebruiken op TikTok, moet je:
•  18 jaar of ouder zijn om LIVE te gaan.
•  18 jaar of ouder (of 19 in Zuid-Korea) zijn om Cadeaus te sturen of ontvangen tijdens een LIVE.
•  1.000 volgers hebben om LIVE te gaan (kan verschillen per regio).

Denk eraan om TikToks Communityrichtlijnen en Gebruiksvoorwaarden te volgen om voor een leuke, positieve en veilige omgeving op TikTok te zorgen.

Een LIVE kijken op TikTok

Om LIVE te kijken, open je de TikTok app en tik je bovenaan op LIVE om video's te bekijken van makers die op dat moment LIVE zijn. Je kunt ook LIVE-video's bekijken die worden weergegeven in je Voor jou- en Volgend-feed, inbox, zoekresultaten en profielen van andere makers.

LIVE gaan op TikTok

1. Tik onderaan op de knop Bericht toevoegen +.
2. Tik onderaan op LIVE.
3. Voeg een titel, filter of effect toe of pas andere LIVE-tools en -instellingen aan.
4. Tik op LIVE gaan om je LIVE te starten.
Opmerking: je kunt LIVE-tools en -instellingen, waaronder veiligheidsinstellingen, ook aanpassen tijdens je LIVE.

Wanneer je klaar bent om je LIVE te beëindigen, tik je bovenaan op de knop LIVE Beëindigen en vervolgens op Nu beëindigen.