Modereren op TikTok LIVE

Ga naar een onderdeel

Over modereren op TikTok LIVE  •  Hoe te modereren op TikTok LIVE

Over modereren op TikTok LIVE

Als maker of moderator op TikTok LIVE kun je kijkers die onze Communityrichtlijnen schenden of ongewenste berichten sturen in de LIVE-chat, melden, dempen, beperken of blokkeren. Makers kunnen ook mensen toevoegen als moderators zodat deze tijdens een LIVE kunnen helpen met het beheren van kijkers.

Opmerking:
•  Alleen makers die voldoen aan de criteria kunnen LIVE gaan op TikTok.
•  Moderators kunnen alleen moderatie-instellingen gebruiken als ze moderatierechten hebben gekregen van de maker.
•  Om LIVE te gaan in een webbrowser moet je LIVE Studio (Windows) of OBS Studio (Linux, Max of Windows) downloaden.
•  LIVE-moderators hoeven geen toegang te hebben tot LIVE Studio of OBS Studio als ze via een webbrowser modereren.

Hoe te modereren op TikTok LIVE

Als maker of moderator kun je voor of tijdens een LIVE rechtstreeks kijkers beheren vanuit je LIVE-instellingen of de chat.

TikTok LIVE-instellingen

TikTok-app
1. Tik onderaan op de knop Bericht toevoegen +.
2. Tik onderaan op LIVE.
3. Tik op Instellingen.
4. Kies je voorkeur voor de volgende instellingen:
   ༚  Moderators: voeg moderators toe of verwijder ze. Nadat je moderators hebt toegevoegd, kun je ze toestemming geven om bepaalde instellingen te gebruiken. Deze instelling is alleen beschikbaar voor makers.
   ༚  Publieksbeheer: schakel dit in of uit om de LIVE te beperken tot kijkers van 18 jaar of ouder. Deze instelling is alleen beschikbaar voor makers.
5. Tik op LIVE gaan om je LIVE te starten. Tik voor meer moderatie-instellingen onderaan op Meer en vervolgens op Instellingen:
   ༚  Gedempte accounts: hef de demping op van accounts die eerder zijn gedempt tijdens de LIVE.
   ༚  Geblokkeerde accounts: deblokkeer accounts die eerder zijn geblokkeerd tijdens de LIVE.
Wanneer je LIVE gaat, kunnen moderators met toestemming moderatie- en reactie-instellingen gebruiken door onderin de LIVE op Delen te tikken en vervolgens op Instellingen.

Webbrowser
1. Klik voor of tijdens een LIVE op de knop Instellingen in het LIVE-chatpaneel.
2. Klik op Moderatie-instellingen en kies vervolgens je voorkeur voor de volgende instellingen:
   ༚  Moderators: voeg moderators toe of verwijder ze. Nadat je moderators hebt toegevoegd, kun je ze toestemming geven om bepaalde instellingen te gebruiken. Deze instelling is alleen beschikbaar voor makers.
   ༚  Gedempte accounts: hef de demping op van accounts die eerder zijn gedempt tijdens de LIVE.
   ༚  Geblokkeerde accounts: deblokkeer accounts die eerder zijn geblokkeerd tijdens de LIVE.

TikTok LIVE-chat

TikTok-app
1. Tik tijdens een LIVE in de chat op het profiel van de kijker die je wilt beheren en vervolgens op de knop Meer. Je kunt ook op de reactie van de kijker tikken.
2. Kies hoe je deze kijker wilt beheren en volg de verstrekte instructies:
   ༚  Melden: meld de reactie van de kijker.
   ༚  Dempen: demp het account van de kijker voor een bepaalde duur. De kijker krijgt een melding dat deze is gedempt en geen reacties kan sturen totdat de dempingsperiode voorbij is of de demping van de kijker wordt opgeheven.
   ༚  Blokkeren: blokkeer het account van de kijker zodat deze de LIVE niet kan kijken. De kijker ontvangt een melding dat deze is geblokkeerd en geen van de LIVE-video's van de huidige maker kan kijken, tenzij de kijker wordt gedeblokkeerd.
   ༚  Toevoegen als moderator: voeg deze kijker toe als een moderator voor de LIVE. Nadat je moderators hebt toegevoegd, kun je ze toestemming geven om bepaalde instellingen te gebruiken. Deze instelling is alleen beschikbaar voor makers en wordt alleen weergegeven als je vanuit de chat op het profiel van een kijker tikt.

Webbrowser
1. Klik tijdens een LIVE in de chat op het profiel van de kijker die je wilt beheren en vervolgens op de knop Meer. Je kunt ook op de reactie van de kijker klikken.
2. Kies hoe je deze kijker wilt beheren en volg de verstrekte instructies:
   ༚  Toevoegen als moderator: voeg deze kijker toe als een moderator voor de LIVE. Nadat je moderators hebt toegevoegd, kun je ze toestemming geven om bepaalde instellingen te gebruiken. Deze instelling is alleen beschikbaar voor makers.
   ༚  Reactie melden: meld de reactie van de kijker.
   ༚  Dempen: demp het account van de kijker voor een bepaalde duur. De kijker krijgt een melding dat deze is gedempt en geen reacties kan sturen totdat de dempingsduur voorbij is of de demping van de kijker wordt opgeheven.
   ༚  Blokkeren: blokkeer het account van de kijker zodat deze de LIVE niet kan kijken. De kijker ontvangt een melding dat deze is geblokkeerd en geen van de LIVE-video's van de huidige maker kan kijken, tenzij de kijker wordt gedeblokkeerd.