Marknadsföra ett varumärke, en produkt eller tjänst

Hoppa till ett avsnitt

Marknadsföring av ett varumärke, en produkt eller tjänst på TikTok  •  Krav för att marknadsföra ett varumärke, en produkt eller tjänst  •  Vad är inställningen Offentliggörande av innehåll?  •  Vad händer när du aktiverar inställningen Offentliggörande av innehåll?  •  Så här aktiverar du inställningen Offentliggörande av innehåll

Marknadsföring av ett varumärke, en produkt eller tjänst på TikTok

Du kan publicera innehåll som marknadsför ett varumärke, en produkt eller tjänst på TikTok. Det inkluderar:
•  Att marknadsföra dig själv eller ditt företag.
•  Att marknadsföra ett varumärke, dess produkter eller tjänster från tredje part i utbyte mot betalning eller andra incitament.

När du publicerar innehåll som marknadsför ett varumärke, en produkt eller tjänst på TikTok måste du aktivera inställningen för offentliggörande av innehåll. Det garanterar att du är transparent om vilken typ av innehåll du publicerar och hjälper dig att skapa och bibehålla förtroendet mellan användare och annonsörer på TikTok. Det kan även informera andra om att det finns en kommersiell relation mellan dig och ett varumärke om så är fallet.

Krav för att marknadsföra ett varumärke, en produkt eller tjänst

När du publicerar innehåll som marknadsför ett varumärke, en produkt eller tjänst måste ditt innehåll:
•  Följa våra användningsvillkor, communityregler, vår Branded Content-policy (om tillämpligt) och alla gällande lagar och föreskrifter.
•  Ha aktiverat inställningen för offentliggörande av innehåll. Om du inte visar upp lämpligt offentliggörande kan vi ta bort eller begränsa din video.

Vad är inställningen Offentliggörande av innehåll?

Med inställningen Offentliggörande av innehåll kan du lägga till ett offentliggörande i ditt inlägg som tydligt visar att ditt videoinnehåll är kommersiellt. Det inkluderar innehåll som marknadsför ett varumärke, en produkt eller tjänst, oavsett om du marknadsför ditt eget företag eller publicerar Branded Content åt tredje part, t.ex. ett företag.

Vad händer när du aktiverar inställningen Offentliggörande av innehåll?

När du aktiverar inställningen Offentliggörande av innehåll ombes du att ange vilken typ av innehåll din video innehåller.
•  Om du marknadsför ditt eget varumärke eller företag:
  ༚  Får din video etiketten Reklaminnehåll
•  Om du publicerar Branded Content åt ett annat varumärke:
  ༚  Får din video etiketten Betalt partnerskap

Obs! Om du aktiverar inställningen Offentliggörande av innehåll påverkas inte spridningen av din video.

Så här aktiverar du inställningen Offentliggörande av innehåll

Du kan aktivera inställningen Offentliggörande av innehåll innan eller efter att du publicerar din video och när du sänder LIVE.

Så här aktiverar du inställningen Offentliggörande av innehåll innan du publicerar en video i TikTok-appen:
1. På skärmen Publicera trycker du på Offentliggörande av innehåll och annonser. Om du är en del av TikTok Creator Marketplace kan du trycka på Fler alternativ för att gå till Offentliggörande av innehåll och annonser.
2. Aktivera inställningen Offentliggör videoinnehåll.
3. Välj om du marknadsför ditt varumärke eller Branded Content, t.ex. varumärke, produkt eller tjänst från tredje part.
4. Tryck på Spara.
5. På skärmen Publicera trycker du på Publicera.

Så här aktiverar du inställningen Offentliggörande av innehåll efter att du publicerar en video i TikTok-appen:
1. Gå till Profil och markera videon.
2. Tryck på knappen Fler alternativ bredvid videon.
3. Tryck på Annonsinställningar.
4. Tryck på Offentliggörande av innehåll och annonser.
5. Aktivera inställningen Offentliggör videoinnehåll.
6. Välj om du marknadsför ditt varumärke eller Branded Content, t.ex. varumärke, produkt eller tjänst från tredje part.
7. Tryck på Spara och sedan Publicera.

Så här aktiverar du inställningen Offentliggörande av innehåll på dator:
1. Klicka på Ladda upp högst upp.
2. Välj filen så tas du till sidan Ladda upp video.
3. Aktivera inställningen Offentliggör videoinnehåll.
4. Välj om du marknadsför ditt varumärke eller Branded Content, t.ex. varumärke, produkt eller tjänst från tredje part.
5. Klicka på Publicera.

Så här aktiverar du inställningen Offentliggörande av innehåll innan du sänder LIVE:
1. På LIVE-skärmen trycker du på Inställningar.
2. Tryck på Offentliggörande av innehåll och annonser.
3. Aktivera inställningen Offentliggör videoinnehåll.
4. Välj om du marknadsför ditt varumärke eller Branded Content, t.ex. varumärke, produkt eller tjänst från tredje part.
5. Tryck på Spara och sedan Fortsätt.
6. Tryck på Sänd LIVE för att fortsätta.

Obs! När din video eller LIVE publiceras ges den etiketten Betalt partnerskap eller Reklaminnehåll beroende på alternativet du väljer och det kan inte ändras. Om du gör ett misstag för hur du offentliggör din video, kan du ta bort den och publicera en ny med rätt val.