Creator Rewards-programmet

Hoppa till ett avsnitt

Vad är Creator Rewards-programmet?  •  Hur fungerar Creator Rewards-programmet?  •  Vilka kan gå med i Creator Rewards-programmet?  •  Vilka är videokraven i Creator Rewards-programmet?  •  Vad är originalinnehåll?  •  Vad är kvalificerade visningar?  •  Hur beräknas belöningarna?  •  Så här går du med i Creator Rewards-programmet  •  Hur fungerar granskningsprocessen för videor?  •  Så här skickar du en överklagan om din video inte är behörig till Creator Rewards-programmet

Vad är Creator Rewards-programmet?

Creator Rewards-programmet, tidigare kallat Kreativitetsprogram (beta), är ett belöningsprogram som har utformats för att hjälpa kreatörer att utveckla sin kreativitet och skapa möjligheter till högre intäkter när de publicerar originalinnehåll av hög kvalitet.

Hur fungerar Creator Rewards-programmet?

Creator Rewards-programmet belönar behöriga kreatörer baserat på resultatet för videor som uppfyller programkraven. Belöningarna beräknas baserat på belöningar för kvalificerade visningar per 1 000 kvalificerade visningar (kallas även RPM). Kreatörerna kan samla in fler belöningar om de deltar i programmet och det fortsätter att gå bra för deras videor.

Vilka kan gå med i Creator Rewards-programmet?

Kreatörerna måste uppfylla följande kriterier för att gå med i och samla in belöningar i Creator Rewards-programmet:
•  Befinna sig i länder där Creator Rewards-programmet är tillgängligt.
•  Har ett TikTok-konto med gott anseende, utan en historik av upprepade eller oansvariga överträdelser av våra communityregler och användningsvillkor, skadliga eller bedrägliga aktiviteter.
•  Har ett personligt konto. Företagskonton och konton som tillhör politiska eller statliga organisationer är inte behöriga.
•  Är minst 18 år (eller 19 i Sydkorea).
•  Har minst 10 000 följare (eller 50 000 följare i Sydkorea).
•  Har minst 100 000 videovisningar i För dig-flödet under de senaste 30 dagarna.
•  Publicerar originalinnehåll som kan få belöningar.
•  Publicerar videor som är minst en minut långa.

Kreatörerna måste även uppfylla följande krav i Creator Rewards-programmet efter att de har blivit godkända:
•  Inga skadliga eller bedrägliga aktiviteter som att införskaffa falska videovisningar, antal följare osv.
•  Du publicerar originellt och autentiskt innehåll som är förenligt med vårt uppdrag att inspirera till glädje och kreativitet.
•  Du får inte manipulera eller försöka manipulera programmet, belönings- eller rekommendationssystemet.
•  Du får inte skapa skadlig programvara eller ändra koden för att registrera, publicera eller öka antalet gilla-markeringar, personer som följer dig, visningar, kommentarer, delningar med mera på ett artificiellt sätt.
•  Du får inte göra falska uttalanden, publicera skadligt innehåll, bete dig kränkande eller delta i olagliga eller brottsliga aktiviteter (inklusive bedrägerier) i anslutning till programmet.

Om ditt konto bryter mot något av ovanstående får du en avisering och ditt konto tas bort permanent eller tillfälligt från Creator Rewards-programmet beroende på hur allvarlig överträdelsen är.

Vilka är videokraven i Creator Rewards-programmet?

För att samla in belöningar i Creator Rewards-programmet måste videorna uppfylla följande krav:
•  De måste vara originalinnehåll av hög kvalitet som har filmats, designats och producerats helt av dig.
•  De är minst en minut långa.
•  De laddades upp efter att du gick med i Creator Rewards-programmet.
•  De har minst 1 000 kvalificerade visningar i För dig-flödet.
   ༚  Videovisningar från samma konto räknas bara en gång för en video.
   ༚  Videovisningarna måste vara längre än fem sekunder.
   ༚  Videovisningarna räknas inte när andra väljer Inte intresserad.
•  De innehåller inga annonser, felaktig eller vilseledande information, betalda kampanjer, sponsrat innehåll eller videor som är länkade till en Series.
•  De följer våra communityregler, användningsvillkor och vår policy för upphovsrätt.

Vad är originalinnehåll?

Originalinnehåll i Creator Rewards-programmet är innehåll som du har designat, filmat och producerat som visar upp din expertis, talang eller kreativitet och följer våra användningsvillkor och communityregler.
•  Duett- eller Sammanfoga-videor.
•  Innehåll som helt har kopierats från andra och med någon annans vattenstämpel.
•  Innehåll som har återskapats från andra med små ändringar, inklusive videor med ökad hastighet eller som innehåller filter, texter eller dekaler.
•  Innehåll som har olika videor eller bilder som kommer från andra personer, kreatörer eller källor utan nya och egna idéer.
•  Innehåll med loopade videor, enskilda eller flera foton eller bara textöverlägg.
•  Innehåll med läppsynkroniseringar eller upphovsrättsskyddad musik som är längre än en minut. Videor i programmet som innehåller upphovsrättsskyddad musik som är längre än en minut riskerar att bli ljudlösa.

Vad är kvalificerade visningar?

Kvalificerade visningar är unika videovisningar från För dig-flödet och exkluderar visningar med bedrägerier, betalda visningar, ogillade visningar, visningar som är kortare än fem sekunder, marknadsförda visningar och artificiella visningar. Videorna måste nå 1 000 visningar i För dig-flödet för att börja generera intäkter.

Hur beräknas belöningarna?

Behöriga videor börjar samla in belöningar när de når 1 000 kvalificerade visningar i För dig-flödet. Belöningarna beräknas baserat på kvalificerade visningar och belöningar per 1 000 kvalificerade visningar (RPM). Ta reda på hur belöningarna beräknas i Creator Rewards-programmet.

Så här går du med i Creator Rewards-programmet

Du kan ansöka till Creator Rewards-programmet i TikTok-appen om du är kreatör och är över 18 år (eller 19 i Sydkorea) med ett konto som är registrerat i en tillgänglig region och du uppfyller behörighetskraven:
1. Tryck på Profil längst ned.
2. Tryck på Meny-knappen ☰ högst upp och välj sedan Verktyg för kreatörer.
3. Tryck på Creator Rewards-programmet. Du får ett svar inom ungefär tre dagar efter att du skickar in din ansökan.

Tänk på det här om du går med i Creator Rewards-programmet:
•  Ålderskravet baseras på födelsedatumet som du anger när du skapar ditt TikTok-konto och/eller bekräftas när du ansöker till Creator Rewards-programmet.
•  Om du inte godkänns för Creator Rewards-programmet och du tror att du är behörig att gå med, kan du överklaga inom 30 dagar eller ansöka igen 30 dagar efter överklagan. Ditt konto måste ha gott anseende och följa våra communityregler och användningsvillkor.

Hur fungerar granskningsprocessen för videor?

Vi granskar videor i Creator Rewards-programmet för att avgöra om de får samla in belöningar. Alla flaggningar och diskvalifikationer för videor kan överklagas inom 30 dagar efter att du får meddelandet.
Tänk på att överklaganden inte påverkar ditt konto.

Om din video klarar granskningen:
•  Får du samla in belöningar.
•  Kan din video ändå tas bort på grund av överträdelse av communityreglerna om den anmäls eller flaggas i framtiden. Belöningar som redan har samlats in från borttagna videor dras av från ditt saldo.

Om din video inte klarar granskningen:
•  Kan den ha brutit mot communityreglerna, innehållit ooriginellt innehåll eller säkerhetsproblem som ovanlig skräppost eller misstänkta aktiviteter.
•  Får du inte samla in belöningar och vi meddelar dig om anledningen.
•  Tar vi bort videon om den inte följer våra communityregler.
•  Belöningarna som du har samlat in tidigare från videon dras från ditt saldo.
•  Kan du överklaga borttagningen direkt från instrumentpanelen i Creator Rewards-programmet. Du måste skicka överklaganden inom 30 dagar efter att du får meddelandet.

Så här skickar du en överklagan om din video inte är behörig till Creator Rewards-programmet

Om du tycker att din video har tagits bort på felaktiga grunder kan du skicka en överklagan.

Så här skickar du en överklagan:
1. I TikTok-appen trycker du på Profil längst ned.
2. Tryck på Meny-knappen ☰ högst upp och välj sedan Verktyg för kreatörer.
3. Tryck på Creator Rewards-programmet.
4. Tryck på videon som inte är behörig, sedan på Överklaga och följ anvisningarna som anges. Det tar ungefär tre dagar att granska en överklagan. Vi meddelar dig när vi har en uppdatering.